Banner
Uvodi se specijalizacija sudaca za slučajeve nasilja nad ženama
Saborska oporba: Banožić treba vratiti stan i odgovarati
Možemo predlaže usklađivanje mirovina s rastom plaća
Jutarnji list: Nedjeljama 20 posto manje računa nego lani
Večernji list: Rata stambenog kredita ista kao i mjesečni najam
Kampanja Budi mRAK roditelj: Raste broje cijepljenih protiv HPV-a
Situacija s covidom u Hrvatskoj stabilna

  Prosvjeta

Bolja pristupačnost za osobe s invaliditetom: U „Brlićima“ u pogon puštena koso podizna platforma

  virovitica.hr           22.08.2023.         1294 pogleda
Bolja pristupačnost za osobe s invaliditetom: U „Brlićima“ u pogon puštena koso podizna platforma

U gradskim školama i vrtićima u tijeku su pripreme za početak nove školske godine. Stižu udžbenici i radni materijali, završava se s radovima… Radno je i u Osnovnoj školi Ivane Brlić-Mažuranić gdje je u pogon puštena koso podizna platforma. Platforma je postavljena na ulazu u krilo u kojem se odvija razredna nastava, obišli su je gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin s pročelnikom Upravnog odjela za društvene djelatnosti Alenom Bjelicom te ravnateljem „Brlića“ Ivicom Tomljanovićem.

Radi se o projektu rješavanja pristupačnosti objektima osoba s invaliditetom. Vrijednost radova, koje je izvela tvrtka Dizala Đurčević d.o.o., iznosi 14.500,00 eura. Projekt sufinancira Ministarstvo hrvatskih branitelja u iznosu od 13.272,28 eura, dok će preostali dio troškova pokriti Grad Virovitica.

Koso podizne platforme jednostavno su i ekonomično rješenje za prijevoz osoba u invalidskim kolicima koje osigurava mobilnost bez potrebe za premještanjem. "Ovo je nastavak priče o socijalnoj osjetljivosti naše ustanove pošto već imamo i dizalo koje je u pogodnu od 2018. godine. Kroz suradnju s osnivačem trudimo se pokriti potrebe svih sudionika našega društva, a iznimno mi je drago što će se još više olakšati kretanje našom školom onim učenicima i osobama kojima je to potrebno", rekao je ravnatelj Osnovne škole Ivane Brlić-Mažuranić Ivica Tomljanović.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Prosvjeta