HDZ: Krunoslav Katičić novi glavni tajnik HDZ-a
Plenković: Vlada će biti nešto manja od prethodne
Medved: Nova vlada imat će od 15 do 18 ministarstava
Plenković: Medved i Grlić Radman ostaju ministri
Fond: Ukupno 853 prijave za poticaje za električna vozila
Državna matura uspješna, nepravilnosti u dvije gimnazije
Pupovac: Za dužnost potpredsjednika Vlade predložit ćemo Borisa Miloševića

  Aktualnosti

Božica Jelušić: Beskrajno odjekivanje praznine

  Božica Jelušić/Tačno.net           11.04.2019.         2058 pogleda
Božica Jelušić: Beskrajno odjekivanje praznine

Voljela bih da se duhovnici, školnici, obrazovatelji i animatori svih vrsta upitaju koliko mora biti PRAZNA i otužna jedna društvena stvarnost, u kojoj generacije srednje i mlade dobi žive od podgrijanih mitova, zagorijelih povijesnih fantazmi (poput ustašije i bogihrvati filozofije) i mrtvih, netočnih riječi o “stoljetnom snu” i “povijesnim pozdravima”? Imati ohole, preplaćene, nereprezentativne i gramzljive političare, konzerviranu ruralnu svijest u glavama falšnih “europejaca” i frustriranih dijasporaca, te zboriti o nekakvoj “naprednoj” politici i integrativnim procesima, zaista je šuplje blebetanje, neiskreno prenemaganje i potajice treniranje na ratnim bubnjevima - piše Božica Jelušić na portalu Tačno.net.

Djeca i mladež u crnom suknu, s tim morbidnim, slugansakim znakovljem, pa ti učmali klerici, i njihovi nasljednički bunceki koji buncaju biologijske nesuvislosti i pervertirane “moralne postulate”, to je, zapravo, neizdrživo! Tu oni traže nekakve “sadržaje”, time ispunjavaju svoje aktivne sate, tako kompenziraju osjećaj PRIPADNOSTI nečemu? Pripadati štakorskoj formaciji iz kloake revizionističkih ideja i pokreta, to je jako uzbudljivo, adrenalinski, junački? Dapače, to je ultrapatriotski, to voljenoj domaji daje glanc i štih, odvaja je od krvoločnog i primitivnog “Balkana”, kojega se grozimo kao mrskog pojma i nepodnošljive sprege?Ili smo možda negdje fulali loptu i ceo fudbal, približivši se upravo onoj rutavoj, neukoj, zaslijepljenoj i suludoj gomili očajnika, koji isto tako traže pozornost, važnost i svoje mjesto pod Suncem, ma koliko to bilo pogrešno, ma koliko koštalo? Na fotkama se samo kape i željezarija mijenjaju, izrazi ostaju isti: isprana, tupa, poživinčena lica, oči bez trunka bistrine, blesavi izrazi Tkojesadnaredu, koga treba udariti?

Jao nama, ako je gomila u pravu, jer gomila nema mozak, već se povodi za najglasnijima, najpsihotičnijima i najopakijima, kao što povijest dokazuje! Ako smo zakočeni u stanju stalnoga ZORTA pred vlastima, ako nam u sjeni “ratnih zasluga” promiču najbolji, najtalentiraniji i najbiraniji u carstvu duha, naš je izlaz jedino crni tunel i pečalba ili dosmrtni teror prosječnosti! A ona sa sobom nosi silništvo, korupciju, nemoć i blokadu, strah, sram i zdvajanje pred budućnošću! Nikamo se ne stiže s teorijom velikih brojeva i feudalnim pravima, provučenim do 21. stoljeća! Ne začuje li se uskoro građanski glas, pretvoren u cijuk miša iz neožbukane rupe, ne preuzmu li kormilo ljudi jakog karaktera i bistre pameti, praznina će pojesti sve što smo voljeli i sve u što smo sav svoj napor i trud, sve preostale nade polagali.

Praznina i taština, tmina i pustolina. Boschov košmar, raskoljena Apokalipsa novoga doba, koja se u beskraj ponavlja pred našim očima, čvrsto zatvorenima pred stvarnošću. Crno sukno i pljesnivi blajburgeri. Vanitas vanitatum.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije AktualnostiVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.