Izumrla jadranska vrsta morskog psa pronađena u Crnom moru
Glavni odbor potvrdio Milanovića za SDP-ova kandidata za predsjednika Republike
Božinović: Država i kompanije moraju činiti sve u zaštiti od kibernetičkih napada
Plenković: Idući tjedan Vlada i predsjednik o imenovanju Markića ravnateljem SOA-e
Voštana replika kipa A. Lincolna rastalila se zbog ogromnih vrućina u Washingtonu
Michael Jackson je umro s 500 milijuna dolara duga
Umjetna inteligencija uči jezik tumora radi bolje dijagnoze

  Zdravstvo

Brlas dobitnik najvažnijeg priznanja u struci - „Psihologijske nagrade Ramiro Bujas“ za osobito vrijedno ostvarenje u psihologiji

  vn           20.02.2024.         1935 pogleda
Brlas dobitnik najvažnijeg priznanja u struci - „Psihologijske nagrade Ramiro Bujas“ za osobito vrijedno ostvarenje u psihologiji

Hrvatsko psihološko društvo koje više od 70 godina okuplja hrvatske psihologe nagrađuje one koji daju osobito vrijedan doprinos psihologiji kao struci. Najvažnija nagrada, ona koja se od 1979. godine dodjeljuje posebno zaslužnim psiholozima, jest „Psihologijska nagrada Ramiro Bujas“ (prema utemeljitelju suvremene hrvatske psihologije). Dodjeljuje se tek svake druge godine i to malobrojnim psiholozima za njihovo osobito vrijedno ostvarenje na društvenoj afirmaciji psihologije. Ove je godine tu nagradu dobio profesor Siniša Brlas, psiholog koji svoju karijeru gradi u Virovitici i Virovitičko-podravskoj županiji, a kao stručnjak u području psihologije ovisnosti i skrbi o mentalnom zdravlju prepoznat je i izvan granica naše zemlje.

Nagrada je profesoru Brlasu uručena na svečanosti povodom početka obilježavanja 17. Tjedna psihologije u Hrvatskoj, 19. veljače 2024. godine u Hotelu Dubrovnik u Zagrebu, a sastoji se od nagradne plakete i medalje (rada akademskog kipara i sveučilišnog profesora Želimira Janeša) i diplome (rada akademskog grafičara i sveučilišnog profesora Frana Para). Tom je prilikom profesor Brlas održao i pozvano predavanje na temu „Psihologija u proaktivnoj skrbi o mentalnom zdravlju – jesmo li prepoznali prostor za djelovanjem?“.

Nakon svečanosti održana je i zagrebačka promocija sveučilišnog nastavnog priručnika Filozofskog fakulteta u Osijeku „Psihologija u skrbi za mentalno zdravlje“ u kojemu je Siniša Brlas jedan od autora.

Siniši Brlasu ovo nije prva nagrada, dobitnik je on i drugih važnih nagrada za svoj stručni rad: visokog priznanja Hrvatskog psihološkog društva „Marulić; Fiat Psychologia“ koje je dobio za osobito vrijedan doprinos razvitku i promicanju hrvatske primijenjene psihologije, priznanja Ministarstva pravosuđa Republike Hrvatske za suradnju s probacijskim sustavom te „Psihologijske nagrade Zlatni grb Hrvatskog psihološkog društva“ koju je dobio kao prestižno javno priznanje za svoj stručni rad i za osobito vrijedan doprinos razvitku psihologije kao struke.

Siniša Brlas je voditelj Odjela za prevenciju ovisnosti i mentalno zdravlje u Zavodu za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije, a navedeno je pokazatelj kako Virovitica, Virovitičko-podravska županija i županijski Zavod za javno zdravstvo imaju vrsne stručnjake koji ostvaruju postignuća na najvišoj akademskoj razini.

 

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Zdravstvo