Izumrla jadranska vrsta morskog psa pronađena u Crnom moru
Glavni odbor potvrdio Milanovića za SDP-ova kandidata za predsjednika Republike
Božinović: Država i kompanije moraju činiti sve u zaštiti od kibernetičkih napada
Plenković: Idući tjedan Vlada i predsjednik o imenovanju Markića ravnateljem SOA-e
Voštana replika kipa A. Lincolna rastalila se zbog ogromnih vrućina u Washingtonu
Michael Jackson je umro s 500 milijuna dolara duga
Umjetna inteligencija uči jezik tumora radi bolje dijagnoze

  Dossier Perkec

Bruni Perkecu godinu dana zatvora. Usmrtio čovjeka i tvrdio da je udario divljač...

  Željko Rukavina/24 sata           30.03.2021.         7327 pogleda
Bruni Perkecu godinu dana zatvora.  Usmrtio čovjeka i tvrdio da je udario divljač...

Šefa Županijske uprave za ceste Virovitičko-podravske županije, virovitičkog HDZ-ovca, vijećnika Mjesnog odbora Stjepan Sulimanac Brunu Perkeca (47) Županijski sud u Virovitici nakon ponovljenog suđenja kaznio je s godinom dana zatvora jer je u prometnoj nesreći usmrtio biciklista Damira Jurišića (48), te nakon toga pobjegao. Na prvom suđenju bio je oslobođen krivnje budući da je uvjerio sud kako je mislio da je naletio na divljač. Na novu, osuđujuću presudu, kako javljaju 24sata, Perkec je već najavio žalbu. Nepravomoćnom presudom donekle je ispravljena pravosudna nepravda.

<<< Ravnatelj županijskih cesta pijan usmrtio biciklista i pobjegao. Sud ga je oslobodio

Prometna nesrećadogodila se 8. rujna 2017. godine u Bačevcu. Službenom Škodom Županijske uprave za ceste oko 20.15 sati Perkec je udario u zadnji kotač Jurišićeva bicikla i nesretni je čovjek završio u jarku te preminuo. Perkec mu nije pomogao, a na sudu je tvrdio kako je mislio da je udario u divljač. Uslijedila je šokantna oslobađajuća presuda, na koju je uložena je žalba. Županijski sud ju je uvažio, te ukinuo oslobađajuću presudu i vratio ponovo na odlučivanje istom sudu u Virovitici, ali pred novim vijećem koje je sada ipak nepravomoćno osudilo Perkeca.

Perkec je toga dana nakon domjenka u tvrtki, na kojem je pio pivo, sjeo u službeni automobil sa svojom suradnicom Nikolinom Čačić i ozišao u kafić. Tamo se sreo s poznanicima te po vlastitom priznanju još popio i tamno pivo s društvom. Svjedokinja Čačić  je na sudu kazala da se na Perkecu nije primjećivala omamljenost alkoholom. Pred sudom je kazala i da nije pratila vožnju te da je pitala Perkeca jesu li udarili u srnu. On je na to kazao da se najvjerojatnije radi o jelenu. Zaustavili su automobil te izašli iz vozila i pogledali u jarak, ali prema njihovim izjavama, nisu vidjeli ništa te su nastavili vožnju. 

Nažalost, u jarku zajedno s biciklom ostao je ležati Damir Jurišić, a njegova supruga i dvije kćeri te rodbina i prijatelji su ga bezuspješno tražili. Tek idućeg prijepodneva oko 10 sati Jurišićevo tijelo pronašao je obiteljski poznanik. Na mjesto nesreće izašla je policija i, kako nam je kazala udovica Adrijana Jurišić, korektno obavila svoj posao.

<<< Županijski sud u Splitu ukinuo oslobađajuću presudu Perkecu koji je usmrtio biciklista i pobjegao s mjesta nesreće

U žalbi na prvu presudu se navodi kako je odvjetništvo traljavo provelo istragu načinivši niz propusta. Nije naredilo policiji da vještači bicikl i odijelo nesretnog čovjeka, te da provede vještačenje vozila, kojim bi se odmah utvrdilo da se ne radi o divljači, jer bi na automobilu ostali tragovi bicikla.

Isto tako je odvjetništvo sakupljalo račune u lokalu gdje je Perkec s Nikolinom Čačić poslije domjenka bio kako bi utvrdili koliko je piva Perkec popio. Temeljem tih podataka su tražili da se vještačenjem utvrdi je li Perkec u trenutku nesreće bio pod utjecajem alkohola većem o 0,5 promila. Doduše, on je alkotestiran ali nakon proteka više od 12 sati kad se prijavio policiji, rekavši da je večer prije udario divljač. 

Iako je stalno tvrdio da je udario divljač, Perkec je bio dužan tu nesreću odmah prijaviti policiji a ne nakon proteka više od 12 sati.

<<< Zahtjev za ispravak spornih informacija u tekstu o ukidanju oslobađajuće presude Bruni Perkecu koji je usmrtio biciklistu

Bruno Perkec je cijelo vrijeme u istrazi i na sudu govorio da je udario divljač, da bi se pojavila druga nelogičnost. Čim se saznalo kad će biti sahrana nesretnog oca dvije kćeri, šef ŽUC-a požurio je u pogrebno poduzeće „Lira“ iz Virovitice i platio sve pogrebne troškove, bez znanja obitelji. Vlasnik pogrebnog poduzeća mu je vratio novac, jer čim je obitelj za to saznala odbili su Perkecov „dar“.

Na ponovljenom suđenju Perkec je po riječima udovice Adrijane Jurišić prvi put izrazio žaljenje, dok je na prvom suđenju  okretao glavu.

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Dossier Perkec