Izumrla jadranska vrsta morskog psa pronađena u Crnom moru
Glavni odbor potvrdio Milanovića za SDP-ova kandidata za predsjednika Republike
Božinović: Država i kompanije moraju činiti sve u zaštiti od kibernetičkih napada
Plenković: Idući tjedan Vlada i predsjednik o imenovanju Markića ravnateljem SOA-e
Voštana replika kipa A. Lincolna rastalila se zbog ogromnih vrućina u Washingtonu
Michael Jackson je umro s 500 milijuna dolara duga
Umjetna inteligencija uči jezik tumora radi bolje dijagnoze

  Gospodarstvo

Burilović: Ušli smo u dinamičnu godinu, HGK zna kako odgovoriti na potrebe članica

  hgk/vn           08.02.2024.         1548 pogleda
Burilović: Ušli smo u dinamičnu godinu, HGK zna kako odgovoriti na potrebe članica

Ušli smo u dinamičnu godinu koju će uz promjenjive gospodarske prilike na međunarodnom planu pratiti i izazovi na domaćem tržištu, mislim tu prije svega na čak tri izborna ciklusa. Vjerujemo da će Vlada u predizbornom razdoblju nastaviti sa započetim aktivnostima i projektima koji su ključni za gospodarstvo, istaknuo je predsjednik Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović na današnjoj Konstituirajućoj sjednici Skupštine HGK.

Burilović je istaknuo kako će na gospodarskom planu ovu godinu obilježiti daljnje smanjenje inflacije unatoč solidnoj domaćoj potražnji koju potiče rast plaća, ali i da možemo očekivati stabilnu zaposlenost i pritiske na troškovnoj strani bilanci, ponajviše zbog većih izdataka za plaće i energente, no i makroekonomskih kretanja na ključnim europskim tržištima. "Osim pažljivog planiranja investicija i plasmana roba, naše gospodarstvenike i dalje će zabrinjavati nedostatak radne snage, kao i potreba prilagodbe na zelenu tranziciju. Svi ti izazovi u našem su fokusu", rekao je Burilović te dodao kako HGK prati potrebe tržišta i svih svojih članica, pa tako uskoro počinje i AI akademija HGK, ciklusi edukacija za primjenu umjetne inteligencije u poslovanju, a HGK će biti aktivan i na temama privlačenja i integracije stranih radnika u Hrvatskoj.

Na današnjoj sjednici izabrani su članovi Skupštine HGK i verifikacijske komisije na mandatno razdoblje od 2024.-2028. te članovi Upravnog, kao i predsjednik te članovi Nadzornog odbora HGK.

Skupština Hrvatske gospodarske komore u ovom sazivu imat će 93 člana, od toga je 78 iz županijskih komora, a 15 iz Udruženja /Zajednica HGK.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Gospodarstvo