Banner
Večernji list: Hrvati po gorivo opet u BiH
Saborska oporba: Hrvatska nema jasnu strategiju protiv covida
Plenković: Cijena benzina ograničava se na 11,10, a dizela na 11 kuna
Bačić: HDZ nije ni zločinačka niti kriminalna organizacija
Plenković: Sanadera meni prišit neće nitko !
Jandroković: Nosim politički teret, ali ne i odgovornost za ono što nisam kriv
Raspudić: Koruptivni vuk HDZ-a ne mijenja ni ćud, ni dlaku

  Politika

Čačić Češeku: Imate u škologradnji potencijal od 1.470.000.000 koji vam stoji na raspolaganju

  Poslovni.hr           18.09.2012.         2189 pogleda
Čačić Češeku: Imate u škologradnji potencijal od 1.470.000.000 koji vam stoji na raspolaganju

Prvi potpredsjednik vlade Radimir Čačić izjavio je danas u Hrvatskom saboru kako Slavonija zaslužuje i treba investicije te da ovog trenutka ima preko 785 milijuna kuna ulaganja Hrvatskih voda na područjima Virovitičko-podravske, Požeško-slavonske, Brodsko-posavske, Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije.

"Imate u škologradnji potencijal od 1.470.000.000 koji vam stoji na raspolaganju kad god želite", rekao je Čačić odgovarajući na zastupničko pitanje HDSSB-ova Igora Češeka o tome što je sa 'pompozno' najavljivanim investicijama za Slavoniju i Baranju.

"Sutra ujutro, izvolite donijeti odluke i sve idu u realizaciju. Niste ih donijeli vi, a ne vlada, jer je vlada donijela odluku da vam taj novac da. To je suludo, toj je demagogija, to je bezobrazluk, to je polusvijet", poručio je Čačić Češeku. U dijelu koji se odnosi na cestovnu infrastrukturu, po Čačićevim je tvrdnjama, u ovom trenutku u realizaciji 394.874.364 kune. "Izvolite početi raditi", poručio je Čačić zastupniku Češeku nakon čega ga je predsjedavajući Hrvatskog sabora, potpredsjednik Sabora Josip Leko upozorio "da se malo čuva kvalifikacija"

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

fitilj
21.9.2012. 19:54
Glupost je svaljivati sve probleme i propuste Banskih dvora na jednu osobu.

Hrvatsku iz krize neće izvući nikakve ostavke, jer se rotacijom istrošenih političkih kadrova ništa neće postići.

Hrvatskoj treba kritična masa pod čijim će pritiskom institucije početi raditi posao kojeg su godinama trpali "pod tepih", a kritična se masa ne stvara pisanjem političkih burleski* i huškanjem na smjenu omraženih pojedinaca.

* Samo da podsjetim da je burleska pretjerano izrugivanje nekoga ili nečega.
(fr. burlesque) smiješan, šaljiv, nakaradan, lakrdijaški
Ljubo R. Weiss
21.9.2012. 18:31
Mi to o PPVRH-u?? Taj je dio hrvatske pseudoelite koja nas zajebava u zdrav mozak - pa što oni rade u Saboru, zajebavaju se ( Pipi Šukiju, a Njonjo se ljuti..!) a tema su poticanje investicija koje su već zakasnile. I da li mi to raspravljamo o političaru koji ima obraza reći - "skupe su vam ulaznice za Dinamo - Porto, pa što ne prestanete pušiti!?", i istovremeno zapali cigaretu!!!?? A ovo je antologijska izjava od danas: "Pad BDV-a od 2,2 % je STATISTIČKA GREŠKA!"
Austrijanci bi rekli: "Hut nehmen!" (Uzeti šešir!) što bi značilo TREBA PODNIJETI OSTAVKU I OTIĆI!
Vlada je, uz njegovu podršku zaključila da još jedno nekada jako poduzeće MORA u stečaj - Janko Gredelj! Danas su radnici prosvjedovali, sindikalisti također, oblijepili Gredelj Ćačačićevim slikama, vođeni su pregovori predstavnika radnika Gredelja i vlade... Nakon tih pregovora jedan od sudionika otišao je kući i počinio - SAMOUBOJSTVO!
Čačić MORA hitno iz Vlade...SADA I ODMAH!
đaba sve
19.9.2012. 19:16
e moj drago bore se oni za sebe jer na godinu idu lokalni izbori pa sad kokodaču svi a od toga ništa
Drago25
19.9.2012. 15:54
Draga gospodo , školstvo je samo izgovor `prvog podpredsjednika`.
Zar nam dosadašnja HDZ Vlada nije dovoljno škola sagradila , a za njih nema djece( primjer-OŠ u Kozicama), sve je bilo samo pranje novca.
Igoru svaka čast , jer makar ima muda reći , pitati uključiti se u raspravu , a mogao bi sjediti tamo kao panj i primati saborsku plaću.Ali ne, on se ipak bori , bori se za Vas , za Slavoniju, za našu županiju, ZA SVOJE!!
Bravo `Češljagiću` !
Ana Borongay
19.9.2012. 10:08
O tome koliko je stanovništvo Županije obrazovano (pismeno?) možda najbolje govori podatak da čak 64% stanovnika stanovnika ili nema formalne naobrazbe ili je im je najviši stupanj obrazovanja osnovna škola. Osim toga, od 1971. do 2009. u Županiji je čak 28 000 stanovnika manje. Ako se tako nastavi, a, čini mi se da hoće, za koju godinu će i ove izgrađene škole zjapiti prazne. (Usput rečeno, podaci su iz Državnog zavoda za statistiku - ali, tko zna, možda lažu?)
fortitude
19.9.2012. 7:43
run...nisi ti shvatio ppvrh-a: pitanje je bilo dobro osmišljeno ali su dečku krivo napisali...
prvi je već odavno trebao otići, ali gle čuda - kada se nude novci za školstvo, onda kažeš: nismo mi nepismeni a kada naša županija lamentira koliko je škola izgradila onda je to uspjeh....čudan kriterij, zar ne?
run-dmc
19.9.2012. 0:37
Škologradnja??? Kakve su to investicije za razvoj Slavonije i Baranje? Pa nismo mi nepismeni, a bogami niti maloumni pa da ne shvaćamo da si ti preuzvišeni prvi ministre obična konjina. Igoru svaka čast. Dečko je pošten i pitanje postavljeno danas u Saboru je bilo na mjestu.
fortitude
18.9.2012. 23:38
to što je rekao Burićevoj ( neuspjeloj ) kopiji- u pravu je.
isto tako trebao je podnijeti ostavku, da ima morala-ali nema..
neutralan
18.9.2012. 20:53
Ah , prvi DO prvog ili prvi OD prvog .... !!! , čovijek koji je na početku mandata najavio investicije teške 8 milijardi kuna , pa kaže ... u prvih 9 mjeseci pokrećemo investicije teške 2 milijarde kuna , ako ne bude tako dajem ostavku ...!!!!

9 mjeseci je prošlo , a od investicija ni slova , a ostavka ni u primisli.

Tko je kriv , što je prvi do prvog bio brzoplet u davanju obečanja.

Naravno svi drugi samo ne on.Još iz kategorije Politika