Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Matica hrvatska

Čitali pod zvijezdama, uživali u stihovima i glazbi

  Goran Gazdek           08.06.2023.         4492 pogleda
Čitali pod zvijezdama, uživali u stihovima i glazbi

Ogranak Matice hrvatske u Virovitici drugi je put organizirao poetsko-književnu večer posvećenu vještini čitanja i izgovaranja tekstova „Čitanje pod zvijezdama“. Zbog oblaka iz kojih je u svakom trenutku moglo i zakišiti, zvijezda nije bilo, ali to nije ni malo umanjilo ugođaj. Gotovo dva puna sata publika je u atriju Palače Pejačević slušala autorske stihove i prozne uratke virovitičkih pjesnika i pisaca svih generacija, a u interpretaciji kazivača čuli smo i pjesme afirmiranih književnika.

Čitali su Melani Blažinčić, Katarina Miholić i Niko Abramović (Čitateljski klub za mlade), Nikolina Grabić, Gordana Kovač i Ivana Vlaisavljević (Čitateljski klub za odrasle „Nije bilo slučajno“), Biljana Kovačević i Zlatko Kovačević Saxa (Roklicerove večeri), Lorena Mihelčić i Tin Hršak (Tehnička škola), Aleina Šehini (Strukovna škola), Ana Aleksić i Laura Tržić (Gimnazija Petra Preradovića), Zlatko Erjavec Ero (VIKA), Ljubica Njegić (Udruga umirovljenika), Ines Giba Jambrešak (Plava TV), Ivana Vidas (ICV), Ivančica Fett-Škvarić, Marija Karacsonyi i Natalija Bajer (Matica hrvatska Virovitica te Natalija Vidak, Katarina Topić, Toni Vuković, Željka Špoljarić.

Program je ove godine obogaćen i glazbenim sadržajem, svirali su nam i pjevali stari mačak Zlatko Kovačević Saxa na gitari i usnoj harmonici i mlađahna Flegma, odličan bend virovitičke Tehničke škole.

U okviru programa uručene si nagrade i priznanja učenicima i učenicama, sudionicima foto natječaja Virka voli knjige koji su fotografijama prikazali svoj odnos prema knjigama i književnosti. Fotografije su bile izložene pa ih je publika mogla razgledati, a vi ih možete vidjeti ovdje.

Cvjetnu dekoraciju su uz pomoć mentorice Kristine Horvat Vargović izradile Ana Mudrovčić i Vanesa Gutić, učenice 1. razreda zanimanja cvjećar Industrijsko-obrtničke škole Virovitica.

Sve je prisutne pozdravila predsjednica virovitičkog ogranka Matice hrvatske Dubravka Sabolić, a kroz program nas je vodila Mirjana Vodopić.

Drugo „Čitanje pod zvijezdama“ obogaćeno je novim sadržajima, privuklo je više sudionika i publike, a u pomoć je priskočila u Turistička zajednica. Po svemu sudeći dobit ćemo još jednu spomena vrijednu manifestaciju koja bi mogla postati i tradicionalna ijednog dana izaći iz lokalnog okvira. Spoj iskustva (Dubravka Sabolić, Mirjana Vodopić...) i mladosti (Marina Mađarević...) u idejnom i operativnom smislu dobitna su kombinacija i jamstvo da će nam Matica hrvatska i u buduće nuditi zanimljive projekte.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Matica hrvatska