Banner
Amsterdam planira zabraniti pušenje trave u centru grada
Obilne oborine na području više županija
Grbin: ZOR se sveo na ideološki stav gdje treba provoditi nedjelju ujutro
Plenković: Hrvatsku svi gledaju kao nogometnog giganta
Grbin: Plenkovićeva godina isporuke je pomalo kićenje tuđim perjem
U Hrvatskoj 250.000 ovisnika o alkoholu; među prvih pet u EU po konzumaciji
Hrvatska: 373 nova slučaja koronavirusa

  Virovitica

Crvenom križu novac za nastavak usluge besplatnog prijevoza i pratnje starijih osoba

  virovitica.hr           21.01.2023.         375 pogleda
Crvenom križu novac za nastavak usluge besplatnog prijevoza i pratnje starijih osoba

Grad Virovitica donio je Odluku o dodjeli financijskih sredstava Gradskom društvu Crvenog križa Virovitica za provođenje usluge besplatnog prijevoza i pratnje starijih osoba, kao i usluge pratnje osoba oboljelih od Alzheimerove bolesti i ostalih oblika demencija. Grad će provedbu usluge sufinancirati od 1. siječnja do 31. ožujka 2023. godine sa 5.720,67 eura.

Hrvatski Crveni križ Gradsko društvo Crvenog križa Virovitica provodilo je od 20. srpnja 2020. godine europski projekt „Mobilnost za samostalnost“ namijenjen osobama starijim od 65 godina. U okviru navedenog projekta odvijala se besplatna usluga prijevoza kombi vozilom za pokretne te osobnim automobilom za teže pokretne osobe. Osim prijevoza, bitno je istaknuti i aktivnost namijenjenu osobama koje boluju od Alzheimerove bolesti i ostalih oblika demencija.

Provedba projekta je završila u srpnju ove godine, no Gradsko društvo Crvenog križa Virovitica, uz financijsku potporu Grada Virovitice, nastavilo je s provedbom ove usluge do kraja prosinca 2022. godine. Kako bi se navedena usluga nastavila provoditi i u ovoj godini, Grad je odobrio financijska sredstva za prvo tromjesečje ove godine, a GDCK će se ponovno javiti na Poziv resornog Ministarstva za mogućnost financiranja aktivnosti namijenjenih starijim i nemoćnim osobama.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Virovitica