Milanović: Ovo nije porezna reforma
Marić: Svaku kritiku porezne reforme treba gledati kao pozitivnu
Pametno: Porezi sve kompliciraniji, a njihovo administriranje sve skuplje
Branko Grčić: Nova porezna reforma je skromna
Zeleni poduprli najavljenu mjeru dodatnog poreza na šećer
Kujundžić: Demokratsko je pravo oporbe tražiti opoziv ministara
Vozači, oprez: U parkiranom automobilu izmjerena temperatura od 74 stupnja

Danas u 17 sati ističe rok za prijavu bespravnih građevina


  Aktualnosti           gg           30.06.2013.         1227 pogleda
Danas u 17 sati ističe rok za prijavu bespravnih građevina

Još samo danas može se podnijeti zahtjev za legalizaciju  bespravnih građevina. Građani Virovitice to mogu učiniti do 17 sati u pisarnicu Gradske uprave na Trgu kralja Tomislava 6, a oni s područja općina Suhopolje, Špišić Bukovica, Gradina i Lukač u pisarnici Virovitičko-podravske županije na Trgu Ljudevita Patačića 1 do 15 sati.

Do kraja svibnja na području Virovitice podnijeto je 1387 zahtjeva, a do sredine ovoga tjedna bilo je ukupno 2400 zahtjeva. „Zadnjeg tjedna prijava zaprimali smo po 200 zahtjeva dnevno, očekujemo da će biti ukupno predano oko 3000 zahtjeva", kazala je na sjednici Gradskog vijeća Vesna Tot, pročelnica Upravnog odjela za prostorno uređenje Grada Virovitice.  

Iz Ministarstva graditeljstava i prostornog uređenja su poručila da je bitno danas podnijeti zahtjeva bez obzira na nepotpunu dokumentaciju. Papire koje građani sada ne mogu pribaviti mogu dostaviti naknadno. Budući da je nedjelja i da neće raditi pošte primat će se i priajve bez biljega.

Člankom 10. Zakona o postupanju s nezakonito izgrađenim zgradama Narodne novine 86/12 propisano je da se zahtjev za izdavanje rješenja o izvedenom stanju podnosi najkasnije do 30. lipnja 2013. i nakon proteka toga roka ne može se više podnijeti. Zahtjev podnesen nakon 30. lipnja 2013. odbacuje se rješenjem.

U konkretnom se slučaju ne primjenjuju odredbe Zakona o općem upravnom postupku o računanju rokova jer se one odnose na rokove koji se računaju na dane, mjesece i godine; u roku 8 dana, u roku 30 dana itd. U tom slučaju ako zadnji dan roka pada u nedjelju, na blagdan ili u drugi dan kad javnopravno tijelo ne radi, rok istječe prvoga sljedećega radnog dana.

U Zakonu o postupanju s nezakonito izgrađenim zgradama, Narodne novine 86/12  naveden je konkretan datum i taj se datum ne može prebaciti na neki drugi datum.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije AktualnostiOve mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na: