Banner
Uvodi se specijalizacija sudaca za slučajeve nasilja nad ženama
Saborska oporba: Banožić treba vratiti stan i odgovarati
Možemo predlaže usklađivanje mirovina s rastom plaća
Jutarnji list: Nedjeljama 20 posto manje računa nego lani
Večernji list: Rata stambenog kredita ista kao i mjesečni najam
Kampanja Budi mRAK roditelj: Raste broje cijepljenih protiv HPV-a
Situacija s covidom u Hrvatskoj stabilna

  Crna kronika

Dark web: 288 uhićenih u velikoj akciji Europola

  Hina           05.05.2023.         2402 pogleda
Dark web: 288 uhićenih u velikoj akciji Europola

Međunarodna akcija protiv ilegalne trgovine na dark webu završila se uhićenjem 288 ljudi i zapljenom oko 51 milijun eura u gotovini i u kriptovaluti, priopćio je Europol. "Redarstvene snage su zaplijenile ilegalnu platformu (...) +Monopoly Market+ i uhitile 288 osumnjičenika umiješanih u kupnju i u prodaju droge na dark webu", navodi u priopćenju europska policijska agencija sa sjedištem u Den Haagu.

Uz to je zaplijenjeno 850 kg droge i 117 komada oružja, dodaje Europol koji je koordinirao međunarodnu operaciju pod nazivom SpecTor u kojoj je sudjelovalo devet zemalja. Akcija je uslijedila nakon operacije njemačke policije u 2021. u kojoj je bila zaplijenjena kriminalna infrastruktura platforme. "Europol je sve informacije prikupio na temelju vrijednih dokaza koje su ustupile njemačke vlasti", rekao je Europol.

Te su informacije "bile temelj za stotine nacionalnih istraga", dodaje agencija. Uhićene su osobe diljem EU-a - 52 u Njemačkoj, deset u Nizozemskoj i pet u Francuskoj - ali također u Velikoj Britaniji (158), Sjedinjenim Državama (55) i jedna u Brazilu. Među zaplijenjenom drogom bilo je 258 kg amfetamina, 43 kg kokaina, 43 kg MDMA-e i više od 10 kg LSD-a te tablete ecstasyja, dodaje isti izvor.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Crna kronika