Banner
HAK zbog olujnog vjetra zatvorio A1 kod Sv. Roka te niz cesta prema jugu
DHMZ: Oblačno, vjetrovito i kišno vrijeme, u višem gorju snijeg
Osječki KBC nabavlja PET/CT uređaj
Piletić: Vlada pomaže umirovljenicima petim paketom mjera
Okrugli stol o umjetnoj inteligenciji - Hrvatska još nema nacionalnu strategiju
Vrhovni sud: Sudska odluka nema značenje kakvo joj pripisuje udruga Franak
Feministička udruga Ženska soba u kampanji za prava žrtava kaznenih djela

  Turizam

Dijana Katica dobitnica nagrade Utjecajne hrvatske žene

  vn           16.03.2023.         514 pogleda
Dijana Katica dobitnica nagrade Utjecajne hrvatske žene

Statistike potvrđuju činjenicu kako je napredak žena u državi ključni čimbenik u postizanju ukupnog ekonomskog razvoja. I zato je „Croatian Women’s Network/Mreža hrvatskih žena“ u svoju viziju ugradila podršku ekonomskoj snazi žena, a posljedično i potporu značajnim gospodarskim postignućima lokalnih zajednica te pozitivnom utjecaju na nacionalni BDP zemlje. „Naše članice su uspješne žene iz cijelog svijeta, koje dijele hrvatsko naslijeđe i podrijetlo i okupljaju se kako bi proslavile postignuća, nadahnule, zagovarale i podučavale mlađe generacije“, ističu u „Croatian Women’s Network/Mreža hrvatskih žena“.

Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj „Klub članova Selo“ ponosno ističe kako je dobitnica nagrade „Utjecajne hrvatske žene” 2023. godine, u kategoriji Vodstvo i Inovacija, osnivačica i predsjednica udruge mr.sc. Dijana Katica, dr.med.vet., koja joj je dodijeljena na svečanoj gala večeri u hotelu Westin, u Zagrebu, prigodom Međunarodnog dana žena, 8. ožujka 2023. godine.

Dijana Katica, osim što uspješno vodi „Klub članova Selo“, direktorica je i Iter Vitis Croatia, udruge koja je dio europske kulturne rute Iter Vitis. Članica je različitih hrvatskih i međunarodnih udruženja i radnih tijela, a u 7. sazivu Hrvatskog sabora bila je i članicom Odbora za turizam Hrvatskog sabora. Završila je Veterinarski fakultet u Zagrebu na kojemu je obranila i znanstveni magisterij.

U državi koja ima 90 posto ruralnog prostora, Dijana Katica jedna je od prvih entuzijasta i stručnjaka za ruralni prostor i ruralni turizam, kojim se počela baviti još 1997. godine kada je osnovan „Klub članova Selo“.

"Nekoliko dana nakon što je „Klub članova Selo“ dodijelio nagrade „Suncokret ruralnog turizma Hrvatske – Sunflower Award“ izvrsnim turističkim dionicima u Hrvatskoj, ali i Bosni i Hercegovini, s velikom radošću sam i sama primila nagradu za svoj rad i životno djelo. Ovo je jedan od najljepših poklona za 25. rođendan naše udruge, a činjenica da sam ga dobila u svjetskoj konkurenciji, među ženama koje rade u različitim državama svijeta – čini ga još značajnijim. Za svaku je pohvalu inicijativa koja povezuje i umrežava hrvatske žene diljem svijeta, a osobito mi je drago što žene koje žive i rade u Hrvatskoj, zbog visoke razine kvalitete rezultata koje postižemo, sada ravnopravno stoje, rame uz rame, sa ženama na svjetskoj razini. Velika mi je čast biti dijelom ove priče i zato posebnu zahvalu upućujem Caroline Spivak, osnivačici Croatian Women’s Network/Mreža Hrvatskih Žena, na ovom izboru te se radujem budućoj suradnji“, rekla je Dijana Katica.

Dijana je osmislila i već 10 godina uspješno vodi projekt "Suncokret ruralnog turizma Hrvatske - Sunflower Award", koji je izrastao u najvažniju nagradu i priznanje za kvalitetu u hrvatskom ruralnom turizmu. Predsjednica je i Organizacijskog odbora međunarodnih kongresa o ruralnom turizmu, organizatorica znanstvenih i stručnih skupova, autorica više znanstvenih i stručnih radova te suautorica projekta „Ruralna izvrsnost – labeling/kvaliteta u ruralnom turizmu“.

Posljednjih nekoliko godina kroz različite programe i projekte radi na osnaživanju žena koje žive i rade u ruralnim područjima kroz autorski projekt „Ruralne Europljanke“.

Krajem prošle godine na Veleučilištu u Virovitici izabrana je u nastavno zvanje predavača gdje predaje dva predmeta - MICE turizam i Organizacija turističkih događaja. Za svoj rad u turizmu dobitnica je više međunarodnih i nacionalnih nagrada, kojoj se ove godine pridružila i nagrada za liderstvo „Croatian Women’s Network/Mreža hrvatskih žena“.

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Turizam