Banner
U Hrvatskoj 10 slučajeva majmunskih boginja, očekuje se dolazak cjepiva
Hrvatska po stanovniku godišnje baca oko 71 kilogram hrane
Djeci iz Ukrajine darovani bicikli, romobili, role i oprema
Na Makarskom primorju više od 55.000 gostiju
U Međimurju otvoren vidikovac na Mađerkinom bregu s pogledom na četiri države
Njemački predsjednik: Putin vodi rat protiv europskog jedinstva
Neslužbeno: gorivo će pojeftiniti

  In memoriam

Dragi Branac, hvala ti za sve sto si činio za nas srednjoškolce zaljubljene u košarku

        03.08.2022.         883 pogleda
Dragi Branac, hvala ti za sve sto si činio za nas srednjoškolce zaljubljene u košarku
Na vijest o smrti profesora Branka Svobode reagirali su virovitički košarkaši, oni koji su mueđu prvima organizirano, u sportskom kolektivu, igrali košaraku u Virovitici i stvarali povijest tog sporta u našem gradu. Svoboda je, podsjetimo, bio jedan od osnivača Omladinskog košarkaškog kluba "Virovitica", dugogodišnji predsjednik Košarkaškog saveza Virovitičko–podravske županije, osnovao je Ženski košarkaški klub Virovitica, čiji je bio prvi predsjednik.
 
Penosimo njihovu zahvalu.
 
Znali smo da je naš Branko Svoboda bolestan, ali smo se nadali da će biti s nama slijedeće godine kad planiramo obilježiti 50 godina od osnivanja košarkaškog kluba "Virovitica". Nažalost, stigla je tužna vijest da je Branac otišao. Branko je u klub došao brzo nakon osnivanja da bi od sredine 70-ih do sredine 80-ih u više mandata bio predsjednik kluba. Naravno, sve volonterski, uz posao srednjoškolskog profesora fizike.
 
On je osigurao prvu garnituru dresova, lopti i trenirki. Bili smo na stotinama putovanja, slavili pobjede i tugovali poraze. U to vrijeme ni trener, prerano umrli Stanko Žunec nije dobijao niti dinara. Igrači su samo na gostovanjima mogli očekivati sok i sendvič.
 
Branko nam je bio uzor predanosti i poštenja. Mnogima od nas je pozitivno pomogao pripremiti nas na kasniji život. Nastojao je biti profesorski ozbiljan, ali vrlo brzo smo, usprkos razlici u godinama postali prijatelji. Njegova generacija nije igrala košarku, ali ju je on jako zavolio. Dragi Branac, hvala ti za sve sto si za nas srednjoškolce zaljubljene u košarku činio.
 
Na fotografijama Branko podnosi izvjestaj na jednoj od skupstina Kluba. Na druge dvije je s mnogima od nas, uoči važnih utakmica.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije In memoriam