Banner
Ženska mreža: Vlada još uvijek nema sustavnu politiku ravnopravnosti spolova
Povlačenje proizvoda: Pesticidi u sjemenkama sezama VEDRINI 200g
UNICEF donirao tri respiratora i testove na koronavirus
Zbog pesticida opozvan prah zlatno mlijeko iz Müller trgovina
Milanović: Zlata Đurđević je moja kandidatkinja za Vrhovni sud
UIO: Žene u Hrvatskoj još uvijek ostaju bez posla zbog trudnoće
Jutarnji list: Beroš zarađuje kao vještak, ali ne stigne na sud

  Aktualnosti

Dvadeset godina ljetovanja s Crvenim križem Slatina

  vj           28.07.2016.         1774 pogleda
Dvadeset godina ljetovanja s Crvenim križem Slatina

Od 13. do 22. srpnja 2016. Crveni križ Slatina odradio je svoju 20-tu godinu ljetovanja s učenicima osnovnih i srednjih škola. U ovoj jubilarnoj godini brojimo ukupno 2.827 mladih i nešto starijih osoba koje su u 38 grupa ( 9 godina na otoku Visu, 11 na otoku Čiovu i 7 godina Škole u prirodi na Visu) iskusili čari našeg Jadrana u organizaciji našeg društva CK.

Mnoga djeca ali i odrasli iskoristili su šansu i s nama proveli 5, 10, pa i 15 i više godina na moru. Vjerujemo da je većini njih to bilo jedno divno iskustvo u kojem su upoznali ljepote otoka Visa (vale Srebrnu, Stončicu, Stinivu, Komižu, tvrđavu George, rasadnik palmi, muzej sa starogrčkim amforama), kninsku i klišku tvrđavu, staru jezgru Splita i Trogira, staru Salonu, slapove Krke, Bačvice, špilju Vranjaču i još mnogo toga. Za puno njih ljetovanje je bilo besplatno ili subvencionirano, a za ostale cijena je bila takva taman da se pokriju troškovi. Ponosni smo na ovih 20 godina jer se je sve događalo na trošak roditelja djece, bez veće pomoći JLS i poslovnog sektora. Za 9 godina povoljnog ljetovanja i 7 godina Škole u prirodi na otoku Visu zahvalni smo direktoru hotelske kuće ISSA gospodinu Vendelu Bartu. Za 11 godina, također povoljnog   ljetovanja u kampu na Okrugu Gornjem na Čiovu zahvalnost dugujemo ravnatelju solinskog Crvenog križa Željku Grubišiću.

Ove godine na Čiovu je ljetovalo 40- tak djece i 15 veteranki koje su nam vjerne od samog početka. Sportski dio i animaciju u kampu odradio je uspješno profesor tjelesnog odgoja Ljubivoje Kotrljanović. Puno djece naučilo je plivati, skakati u vodu i usavršilo svoju tehniku plivanja. Zahvalni smo i izvrsnoj kuharici Milki i njenom suprugu Tončiju Matendi koji je održavao red u kampu, vozačima Miranu, Goranu i Jošku koji su nas prevezli sa željezničke stanice u Kaštel Novom do Čiova. Pronašli smo i nov model financiranja koji je prihvatljiv svima. Od ukupne cijene od 1.400 kn, po trećinu platili su roditelji, JLS (Sopje, Nova Bukovica, Miklueš, Voćin, Čađavica i Slatina za po 5-ro djece) i Crveni križ Slatina. Dogodine se nadamo istom broju djece, a možda i još jednoj smjeni.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije AktualnostiVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.