Izumrla jadranska vrsta morskog psa pronađena u Crnom moru
Glavni odbor potvrdio Milanovića za SDP-ova kandidata za predsjednika Republike
Božinović: Država i kompanije moraju činiti sve u zaštiti od kibernetičkih napada
Plenković: Idući tjedan Vlada i predsjednik o imenovanju Markića ravnateljem SOA-e
Voštana replika kipa A. Lincolna rastalila se zbog ogromnih vrućina u Washingtonu
Michael Jackson je umro s 500 milijuna dolara duga
Umjetna inteligencija uči jezik tumora radi bolje dijagnoze

  Zavičajno društvo Virovitičana

Fra Ma Fu festival na posljednjoj tribini prije ljeta u Zavičajnom društvu Virovitičana

  zdv           19.06.2024.         1279 pogleda
Fra Ma Fu festival na posljednjoj tribini prije ljeta u Zavičajnom društvu Virovitičana

Na posljednjoj tribini prije ljeta u Zavičajnom društvu Virovitičana večeras (srijeda, 19, lipnja u 19 sati) bit će najavljen jubilarni 10. Fra Ma Fu festival -reportera i reportaže. Festival je posvećen slavnom reporteru Franji Martinu Fuisu (Virovitica,1908. – Plitvice,1943.). Pokrenuli su ga 2015. godine Studijski institut za novinarstvo, kulturu i obrazovanje iz Virovitice i Hrvatsko novinarsko društvo. Prva tri festivala bila su održana u Virovitici, nakon toga je festival gostovao u Fažani (2018.) i Daruvaru (2019.2023.).

Sve o nadolazećem festivalu, kakav je program, tko su gosti zna Ivan Žada, koordinator festivala i desna ruka idejnog pokretača Gorana Gazdeka. Program vodi Sandra Pocrnić Mlakar, novinarka i nakladnica, koja je od samog početka uključena u festivalska događanja.

Ivan Žada (Virovitica, 1987.) istraživački je novinar. Kao srednjoškolac na Radio Virovitici počinje voditi emisiju za mlade Ravno do dna. Otvaranjem dopisništva Hrvatske televizije i pokretanjem Virovitička televizija pridružuje se lokalnom novinarskom timu. Piše i za Večernji i Jutarnji list kao dopisnik iz Virovitice. Od 1996. godine počinje raditi na HRT-u. Radio je kao reporter magazina Istraga. Prelazi na Nova TV gdje radi u Informativnom programu i magazinu Provjereno. Radio je na RTL-ovomu informativnom programu RTL danas i istraživačkom magazinu Potraga. Surađivao je s regionalnom UNA TV. Živi i radi u Zagrebu.

Sandra Pocrnić Mlakar Profesor je psihologije, urednica u nakladništvu, dugogodišnja novinarka. Započela je karijeru Večernjem listu 1986. godine. Radila u uredništvima Nedjeljnog Vjesnika, modnog magazina Beatta, Lidera. Vodila je kolumne u Nedjeljnom Vjesniku Rat spolova i Nitko nije savršen u koautorstvu te paralelnu kolumnu s Igorom Mandićem Drage moje – Dragi naš .). Za lokalni portal Virovitica.net vodila kolumnu Virovitičanka u Zagrebu i objavila istoimenu knjigu (2007.).

 U nakladništvo prelazi 2007. godine i do 2016. godine radi u Profilu., gdje objavljuje žanrovsku literaturu te priručnike domaćih autora i stranu publicistiku za poslovni i osobni razvoj.

Od osnivanja festivala „Prvi prozak na vrh jezika“ (2015. godine) surađuje u PR-u festivala i medijskom predstavljanju mladih nagrađenih pjesnika i prozaika mlađih od 35 godina.

Od godine 2016. u vlastitoj nakladničkoj kući Beletra objavljuje domaće priručnike i žanrovsku literaturu i bavi se brendiranjem i afirmiranjem domaćih autora te surađuje s knjižarama u cijeloj Hrvatskoj.

Živi i radi u Zagrebu.

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Zavičajno društvo Virovitičana