Banner
Ženska mreža: Vlada još uvijek nema sustavnu politiku ravnopravnosti spolova
Povlačenje proizvoda: Pesticidi u sjemenkama sezama VEDRINI 200g
UNICEF donirao tri respiratora i testove na koronavirus
Zbog pesticida opozvan prah zlatno mlijeko iz Müller trgovina
Milanović: Zlata Đurđević je moja kandidatkinja za Vrhovni sud
UIO: Žene u Hrvatskoj još uvijek ostaju bez posla zbog trudnoće
Jutarnji list: Beroš zarađuje kao vještak, ali ne stigne na sud

  Virovitica

Franjo Knežević: Dan kad ste ubili demokraciju, gospodine Kirin

  Franjo Knežević           17.04.2020.         2790 pogleda
Franjo Knežević: Dan kad ste ubili demokraciju, gospodine Kirin

U ove sapete dane, stjeran u kut vlastitog doma, na osobnu zaštitu, a sve u cilju šireg interesa građanstva, oli vam očuvanja pučanstva, lokalno gledano nas Mikeša. Mikeš, tko je to? Kažu rijetka endemska vrsta Virovitičana, nekad kažu bilo, danas se spominje i poziva na osobnost s pedigreom. Oprosti mi Bože, pa i to je volja tvoja, što olujama rata sam bačen na obale Ođenice, tu u Viroviticu, dok mi kroz vene teče zeleni Vrbas, uz njegove obale sam rastao, stasao i postao čovjekom. Ono što sam naučio tamo, prvenstveno kroz odgoj u obitelji s pedigreom hrvatstva, da svatko ima pravo i obvezu da odlučuje i radi, ali sve u ostvarenju općeg dobra i napretka, primjenjujem tu.

Znam sad će ovi vrli vladajući demokrati da me prozovu, sve u ime i svrhu očuvanja njihove vlasti i napretka. Gospodo jedva čekam da izgmižete iz svojih rupica i jamica, danas ste se skrili dublje i tmije nego ilegalci u Zagrebu kad dođe Poglavnik.

Elem, da se vratimo sadašnjosti, tema je današnja 29. sjednica Gradskog vijeća, u ova „krizna vremena“ osobno točke dnevnog red su dio vašeg folklornog djelovanja, svaka odluka, koju ste danas donijeti je vaša i skrivena mrakom korone.

Dok ovo pišem gledam sjednicu sabora, skup odabranih predstavnika cijele nam domovine, sa prostora na kojima ima ili nema zaraženih virusom. Gledam njih, jer ne mogu slušati one koje sam birao u Gradsko vijeće putem radija.

Postoji film „Kako je Grinč ukrao Božić“, što ili kako reći kroz pitanje „Kako se zove vaš film?“, gospodine gradonačelniče.

Krijete se vi i vaši podanici, u mraku korone, krijete se da donosite odluke, za koje ćete sutra odgovarati, onima koji vam dadoše i iskazaše povjerenje na izborima, meni ne, vi i vaši, niste bili moj izbor. Osobno sam Vama, 2008. godine dao svoj glas, za gradonačelnika, tada i nikad više. Iznevjerili ste moje povjerenje, to možete samo jednom i nikad više. Vi ćete progurati danas svoju volju, znate dobro, sutra će ta ista bit dovedena u pitanje, jednostavno rečeno dopisna sjednica nije isto što i video sjednica, što je danas moguće.

Sva ova mimikrija (biol. zaštitno prilagođavanje životinja i biljaka, svojem okolišu ili pren. prikrivanje, skrivanje u većinski drugačijem okruženju), na kraju će završiti na sceni s golim kraljem, ja nisam dijete ali vidim vas razgolićenog u istini.

Danas ste gradonačelniče, kroz dnevni red iskazali brigu za građane ovog grada, kroz olakšice kojima nas obasipate, sve zbog korone. Ista je bolja od vas, jer ona kako kažu ima ode kad zatopli, ali vi i vaši, kad zatopli, ćete se tek tada razbaškariti.

Vi i vaši slavite kako nema virusa tu kod nas, radujem me to, ali nisam glup da ne primijetim, bolest u Istru su donijeli Istrijani, koji su bili zaposlenici u Italiji, a u Zagreb skijaši, ispada da na ovim prostorima nema ni jednih ali ni drugih. Da sam sklon crnom humoru, rekao bih „takvi smo da nas i korona neće“.

Moja poruka, Vama dragi sugrađanke i i sugrađani, mi smo ti koji biramo i dajemo povjerenje njemu i njemu sličnima. Mi smo ti koji, morao iste prozvati za učinjeno ili neučinjeno, mi smo ti kojim imamo pravo ih opozvati kad izgube naše povjerenje. Mi to moramo, ako ne zbog nas, onda zbog naše djece.

Na kraju, ni jednom riječju, do sad, nisam vam spomenu, vaše pokojnog, bliskog suradnika Sinišu Palma, vi sa tim morate živjeti, jer ste moje poštovanje i povjerenje potrošili. Jedno je sigurno, ovo je moje mišljenje i moj zid, na njemu ja pišem, bez straha od djelovanja lajanja i ugriza, vaših pasa čuvara.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije ViroviticaVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.