Banner
Benčić: Bitka u Stubici zagrijavanje je za prosvjed protiv Vladinog vođenja države
Puljak izboru GDO Turudića: Najniža razina demokracije
Grbin: Na prosvjedu ćemo tražiti da se odmah raspišu izbori
Večernji list: Europa ima 500 spalionica otpada, Hrvatska nijednu
U Hrvatskoj porast konzumacije kemijskih droga i ovisnosti
Nagli rast broja agencija za dovođenje stranih radnik
Benčić: Da su ljudi iz krim-podzemlja birali, odabrali bi Ivana Turudića

  Virkas

Gledat ćemo na Virkasu: A ritmo di Broadway/U ritmu Broadwaya, HNK Ivan pl. Zajc Rijeka

  vn           07.02.2024.         1567 pogleda
Gledat ćemo na Virkasu:  A ritmo di Broadway/U ritmu Broadwaya, HNK Ivan pl. Zajc Rijeka

U četvrtak 29. veljače na pozornici Virkasa iz Rijeke nam stiže HNK Ivana pl. Zajc s predstavom A ritmo di Broadway/U ritmu Broadwaaya, u režiji i koreografiji Tihana Strmečki. Uz čarobnu glazbenu večer, koja donosi dašak Broadwaya na naše prostore, poznata i višestruko nagrađivana glumica, glazbena umjetnica i prvakinja HNK Ivana pl. Zajca, Leonora Surian Popov, proslaviila je 20. obljetnicu svojeg profesionalnog života pod svjetlima pozornice. Zarazne melodije i Leonorina priča vodi publiku na nezaboravno glazbeno putovanje u kojem će moći čuti uspješnice iz mjuzikala na čak tri jezika, engleskom, talijanskom i hrvatskom, kao što su „Evita“, „Poljubi me, Kato“, „Sunset Boulevard“, „Chicago“, „Cabaret“, „Alladin“, „Les Misérables“, „Producenti“ i još mnogi drugi. Predstava je pemijerno izvedena 16. rujna 2023., traje sat i pol.

 

Evo što je u najavi predstave napisala redateljica Tihana Strmečki:

Mjuzikl show koncert “U ritmu Broadwaya” dvostruko je slavlje – slavlje bogatstva mjuzikala i velika obljetnica članice Talijanske drame i prvakinje HNK-a Ivana pl. Zajca, Leonore Surian Popov. Izrazito sam počašćena kvalitetnim nastavkom suradnje s ovim vrhunskim kazalištem koje cijeni i publici nudi raznolikost žanrova, iskustava i priča.

Ideja za koncert formirala se u meni tijekom režiranja mjuzikla “Poljubi me, Kato” u kojem je Leonora vrhunski interpretirala glavnu ulogu, inspirirajući me svojom profesionalnošću, talentom i duhom. Nakon premijere postalo mi je jasno da je došlo vrijeme da samostalnim koncertom podijeli s publikom niz glazbenih priča koje su joj obilježile život na kazališnim daskama. U razgovoru s njom shvatile smo da joj je ove sezone velika dvadeseta obljetnica rada u kazalištu i time je projekt na naše veselje dobio i dodatnu slavljeničku dimenziju.

Ova čarobna glazbena večer donosi dašak Broadwaya kroz poznate mjuzikl uspješnice, kao i pjesme koje su obilježile Leonorinu bogatu karijeru. Njeno scensko putovanje, poput životnog, odvija se na tri jezika – talijanskom, hrvatskom i engleskom. Stoga i ovaj koncert ima trojezičnu komponentu. Mjuzikl je zahtjevna glazbeno-scenska forma koja podrazumijeva znanje iz područja glume, plesa i pjevanja kao individualnih cjelina te poznavanje tehnika kojima se one prirodno nadopunjavaju. Leonora je jedna od rijetkih umjetnica na ovim prostorima koja s lakoćom svladava sve vrste scenskih izazova, a snaga glasa kojom pjeva i srčanost kojom interpretira likove hipnotizirajući su.

U postavljanju ovog koncerta u dvostrukoj sam ulozi redateljice i koreografkinje. Uz smišljanje koncepta, biranja pjesama u suradnji s Leonorom i glazbenim ravnateljem Filipom Gjudom te režiranje, u ovaj sam koncert unijela i zahtjevni plesni materijal po uzoru na Broadwayske koreografe. Vrhunski plesni ansambl ukrasit će scenu i donijeti publici magične trenutke ovog plesnog izričaja.

S obzirom na moju dugogodišnju edukaciju na Broadwayu i West Endu i nebrojeno doživljenih predstava i koncerata, ovaj je mjuzikl koncert inspiriran je Broadwayskim divama poput Audre McDonald, Patti Lupone, Sutton Foster, Bernadette Peters i Lize Minnelli. Naša diva je jedinstvena Leonora, koja će uz plesni ansambl i goste iznenađenja “U ritmu Broadwaya” priuštiti publici nezaboravno iskustvo koje će odati počast svemu što slavimo kazalištem.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Virkas