Banner
Na Bujštini obilježena 77. godišnjica bitke kod Kućibrega
Hrvatski inovatori osvojili zlatne, srebrne i brončane medalje u Njemačkoj
DP: Covid potvrde za ulazak u Sabor zadiru u ljudske i političke slobode
Arhiv HRT-a do 1990: Kulturno dobro vrijedno milijarde kuna izlazi iz bunkera
Umrla Jelena Brajša, dugogodišnja ravnateljica Caritasa
Božo Petrov pozitivan na koronavirus
Večernji list: Probijen zadnji tunel na pristupnim cestama Pelješkom mostu

  Virovitica

Gradsko vijeće izglasalo prorčun za 2022. godinu: 156,8 milijuna kuna

  virovitiac.hr           17.11.2021.         409 pogleda
Gradsko vijeće izglasalo prorčun za 2022. godinu: 156,8 milijuna kuna

Proračun Grada Virovitice za 2022. godinu planiran je u iznosu od 156 milijuna i 820 tisuća kuna. Prihodi se temelje na realizaciji protekle dvije godine te ugovorenih i očekivanih prihoda i pomoći, a rashodi su planirani u nešto manjem obujmu nego 2021., sukladno ugovorenim aktivnostima Grada.

Planira se niži iznos rashoda za nabavu proizvedene dugotrajne imovine te dodatna ulaganja u građevinske objekte, ponajviše zbog završenih projekata energetskih obnova, izgradnje i rekonstrukcija cesta.

U Proračun za sljedeću godinu, prema riječima pročelnika Upravnog odjela za financije i gospodarstvo Antonija Dražića, nisu uvršteni brojni projekti koje Grad Virovitica priprema za prijavu za sufinanciranje na pozive iz Nacionalnog plana oporavka 2021-2026, ITU mehanizma – Integriranog teritorijalnog programa te pozive iz novog Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2021-2027.

Neki od većih projekata za koje Grad očekuje sufinanciranje su: izgradnja i opremanje III. Osnovne škole, nova Glazbena škola, Autobusni kolodvor, Virovitička jezera, Sportsko-rekreacijski centar, Sortirnica otpada, uz nastavak postojećih projekata koji se provode.

„Kako ministarstva budu objavljivala pozive i kada Grad bude pred potpisivanjem ugovora o realizaciji pojedinih projekata, ujedno će se pristupati izradi izmjena i dopuna proračuna“, objasnio je Dražić i zaključio kako će 2022, biti godina biti godina izrade i finalizacije dokumentacije za prijavu na natječaje.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Virovitica