Banner
U Hrvatskoj 10 slučajeva majmunskih boginja, očekuje se dolazak cjepiva
Hrvatska po stanovniku godišnje baca oko 71 kilogram hrane
Djeci iz Ukrajine darovani bicikli, romobili, role i oprema
Na Makarskom primorju više od 55.000 gostiju
U Međimurju otvoren vidikovac na Mađerkinom bregu s pogledom na četiri države
Njemački predsjednik: Putin vodi rat protiv europskog jedinstva
Neslužbeno: gorivo će pojeftiniti

  Viroexpo

HGK-Županijska komora Virovitica na Viroexpu

        15.01.2013.         1830 pogleda
HGK-Županijska komora Virovitica na Viroexpu

HGK - Županijska komora Virovitica, kao jedan od organizatora sajma „VIROEXPO", koordinira nastup 14 od 21 strane zemlje koje sudjeluju na 18. „VIROEXPO 2013", Međunarodnom sajmu gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede, kao i nastup 431 izlagača, od čega 148 stranih i  283 izlagača iz Hrvatske, posredstvom 28 Gospodarskih komora, od čega 18 županijskih komora iz sustava HGK i  10 Komora iz inozemstva (5 iz BiH, 3 iz Mađarske, 1 iz Njemačke i 1 iz Srbije).

U Velikoj vijećnici Virovitičko-podravske županije, 17. siječnja, od 14 sati, održat će se Gospodarski forum u okviru kojeg će se predstaviti zemlja partner - Belgija.

Uvodno izlaganje na temu: „Osobitosti gospodarstva Virovitičko-podravske županije i vanjskotrgovinska razmjena Virovitičko-podravske županije i Kraljevine Belgije", održat će Milan Vanđura, tajnik HGK - Županijske komore Virovitica i član Odbora za pripremu i održavanje sajamske manifestacije „Viroexpo"-a, a izlaganje „Kako poslovati s Kraljevinom Belgijom", održat će Antonio Garcia, ataše za gospodarstvo i trgovinu iz Trgovinskog ureda Kraljevine Belgije u RH.

Temeljem zaključaka Odbora za pripremu i održavanje 18. sajamske manifestacije „Viroexpo 2013", a budući da je Hrvatska gospodarska komora - Županijska komora Virovitica, jedan od organizatora sajma „Viroexpo", Odsjek za razvoj ljudskih potencijala, HGK - Županijske komore Virovitica, dogovorio je četiri stručna predavanja koja će se održati u sklopu sajma „Viroexpo".

Stručna predavanja će, u subotu 19. siječnja, održati eminentni profesori s Agronomskog i Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Prof.dr.sc. Zlatko Svečnjak sa Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu održat će, u subotu od 9,00 do 10,00 sati, predavanje na temu: „Suša- najveći neprijatelj proizvođača hrane na otvorenom".

Prof.dr.sc. Nikola Knego sa Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu održat će, u subotu od 10,00 do 11,00 sati, predavanje na temu: „Kvaliteta u funkciji održivosti u trgovini na malo", a prof.dr.sc. Tonći Lazibat, dekan Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, od 11,00 do 12,00 sati, predavanje na temu: „Norme i normizacija u međunarodnom poslovanju".

Sara Godena iz Instituta za poljoprivredu i turizam iz Poreča, održat će, od 13,00 do 14,00 sati, predavanje na temu: „Karakteristike maslinarstva i uljarstva na području Istarskog poluotoka".

Ostali organizatori sajma organizirali su sljedeća stručna predavanja:

Prof.dr.sc. Đula Borozan, održat će, u subotu od 12,00 do 13,00 sati, predavanje na temu: „Kulturalne razlike u međunarodnom poslovanju", a Ivan Šulog, proizvođač egzotičnog voća, od 14,00 do 15,00 sati, predavanje na temu: „Uzgoj egzotičnog voća".

Guy Partage, predsjednik uprave Vitropole održat će, od 15,00 do 16,00 sati, predavanje na temu: „Predstavljanje i iskustva industrijske zone Vitropole - 655 firmi i cca 13.000 zaposlenih".

U petak, 18. siječnja, u sklopu sajma „Viroexpo", predstavnici tvrtke Brana d.o.o. održat će, od 10,00 do 10,30 sati, prezentaciju okretnog fotonaponskog sustava ofs-10, a od 14,00 do 15,00 sati, bit će održan i sastanak Leadership grupe za drvoprerađivački sektor, kao i prezentacija Idejnog rješenja Panonskog drvnog centra izvrsnosti za područje Virovitičko-podravske županije i cijele Slavonije, uz prisustvo predstavnika Minstarstva gospodarstva i Agencije za investicije i konkurentnost.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Viroexpo