Banner
Beroš: Epidemiološka situacija dobra, no okupljanja mogu pogoršati stanje
DHMZ: Pretežno sunčano i vruće, popodne mogući pljuskovi
Više turista nego cijele 2020., iznos fiskaliziranih računa bolji od 2019.
Sudarila se dva teretna vlaka kod Križevaca, ozlijeđen strojovođa
Prijatelji životinja: Pripazite gdje ostavljate životinje na čuvanje
Još dvije braniteljske udruge osudile istup Vučemilovića i podržale Medveda
Plenković ponovno pozvao građane na cijepljenje

  Gospodarstvo

Hrvatska stranka umirovljenika: Tražimo dodatni rok za isplatu Covid dodatka

  hsu           10.09.2021.         395 pogleda
Hrvatska stranka umirovljenika: Tražimo dodatni rok za isplatu Covid dodatka

  Svakodnevno primamo žalbe i molbe građana koji nas obavještavaju da nisu primili Covid dodatak za umirovljenike. Naime, mnogi umirovljenici zaista nisu dobili Covid dodatak, a prije svega oni s razmjernim mirovinama. Mnogi, iako prate vijesti, dnevnike i općenito informativne programe na radiju i televiziji, nemaju pristup internetu i nisu znali da trebaju predati potvrdu o visini inozemne mirovine nadležnom Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje kako bi primili Covid dodatak.

Hrvatska stranka umirovljenika traži od Vlade i resornog ministarstva da razmotre mogućnost kojom bi pružili svim onim umirovljenicima koji nisu na vrijeme predali traženu potvrdu još jedan rok za predaju iste, pogotovo obzirom na to da su sredstva za isplatu bila osigurana. Mnogo je ljudi ne svojom krivnjom ostalo bez pomoći koju je Vlada osigurala kako bi najugroženijima ublažila sad već trajne i teške posljedice ove pandemije u kojoj se nalazimo. Iako je ministar Aladrović izjavio da se pandemija bliži kraju i da se gubi smisao pomoći, smatram da nije u pravu jer kao što vidite, iako su mjere popustile, broj bolesnih raste, a gotovo dvije godine koliko traje pandemija, traje i kriza za najugroženije. Vlada mora obraniti svoju vjerodostojnost kako se građani ne bi osjećali prevareni.

Obzirom da je cilj i smisao jednokratnog Covid dodatka pomoć ugroženim građanima, smatramo da ne bi trebalo biti prepreke tome da Vlada donese odluku kojom bi odredila još jedan rok isplate. Taj rok bi mogao biti 1.11.2021. kako bi svi na vrijeme saznali da postoji još jedan rok i predali zahtjev.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Gospodarstvo