Banner
Na Bujštini obilježena 77. godišnjica bitke kod Kućibrega
Hrvatski inovatori osvojili zlatne, srebrne i brončane medalje u Njemačkoj
DP: Covid potvrde za ulazak u Sabor zadiru u ljudske i političke slobode
Arhiv HRT-a do 1990: Kulturno dobro vrijedno milijarde kuna izlazi iz bunkera
Umrla Jelena Brajša, dugogodišnja ravnateljica Caritasa
Božo Petrov pozitivan na koronavirus
Večernji list: Probijen zadnji tunel na pristupnim cestama Pelješkom mostu

  Poljoprivreda

Hrvatska udruga poljoprivrednika: Premijeru, povucite besramnu odluku o povećanju plaća u Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu

        26.04.2020.         1324 pogleda
Hrvatska udruga poljoprivrednika: Premijeru, povucite besramnu odluku o povećanju plaća u Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu

Temeljem informacija da je Vlada u četvrtak na ZATVORENOM dijelu sjednice usvojila prijedlog da se ravnatelju Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu, koeficijent poveća s dosadašnjih 3,201 na 3,395, pa će tako Krunoslav Dugalić, čije je plaća do sada iznosila 15.186,99 kuna (koliko je naveo u imovinskoj kartici) primiti lijepu povišicu. Njegova pomoćnica, pak, koja je do sada imala koeficijent 2,425, sada će, odlukom Vlade od prošlog četvrtka, zahvaljujući novom koeficijentu od 2,910, također imati veću plaću..

Uz to, unatoč najavljenim rezanjima plaće i odluci o zabrani novih zapošljavanja, odlukom Vlade u HAPIH-u se uvodi i radno mjesto koje do sada nije postojalo, funkcija zamjenika ravnatelja, čiji je koeficijent 3.007.

Smatramo da je neodgovorno ali i ponižavajuće prema svima, a prema HZZu ih je preko 25.000 koji su ostali bez posla također je ponižavajuće u ovoj krizi kada je preko 500.000 radnika na „državnom minimalcu“ od 4.000,00 kuna.

Također u vremenu kada brojni OPG-i vode borbu kako će preživjeti dan za dan, kada brojni OPG-i svoje proizvode moraju bacati ili propadaju jer ih nemaju kome prodati besramno je povećavati plaće i to samo ravnatelju i pomoćniku ravnatelja te uvođenjem novog radnog mjesta još dodatno opteretiti proračun.

No još više od dodatnog opterećenja proračuna ovo je poruka poljoprivrednicima, radnicima, nezaposlenima, umirovljenicima da nismo svi ipak isti. Da postoje jednakiji, oni koji ne samo da se ne moraju odricati već da mogu dobiti još unatoč krizi koju svi proživljavamo.

Pozivamo premjera Andreja Plenkovića da povuče odluku koju je donio na zatvorenom dijelu sjednici Vlade te da svi odgovorni za ovaj prijedlog besramnog povećanja plaća snose konzekvence.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Poljoprivreda