Banner
Milošević: Milanović iznevjerio povjerenje birača
Banožić: Ne impresionira me glumatanje fakina sa zagrebačkih ulica
Plenković pozvao OLAF i DORH da stanu pred mikrofone ako imaju nešto
Plenković pozvao Raspudića na covid-odjel i nazvao ga besramnim licemjerom
Raspudić: Pozivam premijera na sučeljavanje, a ne paradiranje kroz bolnice
Quo vadis, Aida? proglašen najboljim europskim filmom
Studentima od 1. siječnja minimalna satnica 29,30 kuna

  HSS

HSS ne vodi «hukačku politiku», kaže Svoboda

  sbg           02.10.2003.         1073 pogleda
HSS ne vodi «hukačku politiku», kaže Svoboda

VIROVITICA, 2. listopada - Zbog tehničkih propusta jučer nismo objavili pristiglo priopćenje Gradske organizacije Hrvatske seljačke stranke, koje je potpisao tajnik Branko Svoboda. Uz ispriku Uredništva HSS-u činimo to danas.
HSS se, naravno, još jednom osvrnuo na problem razrješenja starih i imenovanja novih pročelnika i demantiraju tvrdnje da je HSS «po političkoj liniji» smjenjivao pročelnike 1997. godine, kada je preuzeo izvršnu vlast u Virovitici u koaliciji s HSLS-om. Pročelnici, piše u priopćenju, «nisu smijenjeni zato što su članovi HDZ-a, već je tadašnji HDZ-ov župan virovitičko-podravski naredio svojim stranačkim kolegama na mjestima pročelnika da odstupe s istih, jer HDZ ne želi podržavati i pomagati novu koalicijsku vlast». Time se, tvrde, htjelo dovesti novu vlast u težak položaj i prekid kontinuiteta obnašanja vrlo odgovornih poslova u Gradskoj upravi.
»Radi istine treba reći da je gospodin župan virovitičko-podravski o tome obavijestio aktualnu vlast koja je morala nakon toga formalno-pravno razriješiti tadašnje pročelnike i raspisati natječaj za nove», piše u priopćenju, uz napomenu, da su razriješenim pročelnicima, «umješnošću župana i dotadašnje stranke na vlasti» osigurana istovjetna ili još bolja radna mjesta.
U priopćenju se ističe da HSS ne prigovara želji HDZ-a da se izaberu novi pročelnici, već legalnosti i metodama kako se to radi.
Zanimljivo, ali u HSS-u misle da je «uzaludno stalno isticanje pogrešaka koje su činjene u periodu vladavine koalicije, jer te se greške danas više ne mogu popraviti». «Bit je u tome da je HDZ tada bio u opoziciji i na žalost nije ništa poduzimao da se greške koje je možda učinila koalicija isprave, odnosno, ako je bilo nezakonitih radnji nije bio pokretan niti jedan postupak ispitivanja te zakonitosti, iako su na to imali pravo», piše Svoboda i dodaje: «Došlo je vrijeme da se počne raditi za dobrobit i interese svih građana grada Virovitice u skladu s važećim zakonima». (!!?)
Dalje navode slučaj iz Ulice Nikole Tricka gdje je prodan u privatno vlasništvo put, koji je, navodno, stanarima te ulice služio kao protupožarni put. To bi se, misle u HSS-u, izbjeglo da je postojala suradnja gradonačelnika s pročelnicima i službama Gradske uprave. «Očito je, uz niz drugih primjera, da kada su pročelnička mjesta prazna, Grad ipak ne stoji s poslovima, ali se događaju ovakovi propusti i upravljanje Gradom ne funkcionira normalno», zaključuje se u priopćenju.
Na kraju HSS odbacuje optužbe da provodi «huškačku politiku» i vrši pritisak na gradonačelnikove ljude koji su se eventualno htjeli javiti na natječaj za pročelnike već je samo «demokratski i normalno» htio upozoriti javnost na nepravilnosti i moguće posljedice. «Mi se nećemo odreći toga prava i dalje ćemo stajati na zaštiti interesa građana jer kada bi odustali, to bi bio sumrak demokracije», pišu iz HSS-a poručujući da će i dalje raditi u skladu s porukom «Srcem i radom za Viroviticu».

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije HSS