HZZO će izdvojiti oko 22,5 milijuna kuna za naknade za samoizolaciju
Milanović: Simbolika Pesaha trajno je nadahnuće čitavome čovječanstvu
Osijek: Laboratorij za kliničku mikrobiologiju prilagođen testovima na koronavirus
Savez samostalnih sindikata: Ne zaboraviti zdravstvene radnike kada kriza prođe
Božinović: E-propusnice zatražilo 28 osoba zaraženih koronavirusom
Plenković: Za sada ne idemo u rebalans nego u preraspodjele proračuna
Sabor: Zakon o praćenju mobitela poslan u drugo čitanje

  Obrtništvo

Industrijsko-obrtnička škola Virovitica predložena za nagradu Šegrt Hlapić

        17.06.2013.         1765 pogleda
Industrijsko-obrtnička škola Virovitica predložena za nagradu Šegrt Hlapić

Obrtnička komora Virovitičko-podravske županije predložilo Ministarstvu poduzetništva i obrta je Industrijsko-obrtničku školu Virovitica za nagradu Šegrt Hlapić. Ovu nagradu Ministarstvo dodjeljuje svake godine s ciljem promidžbe školovanja za strukovna - obrtnička zanimanja. Osnovna funkcija obrazovanja je priprema mladih za samostalno uključivanje u svijet rada.

Industrijsko-obrtnička škola Virovitica, kao pravni slijednik, obrazuje obrtnička zanimanja od davne 1903. godine kada je počela s radom Šegrtska škola. Od svog nastavka škola je djelovala pod raznim imenima, a od 1991. godine pod današnjim imenom. Uz redovne učenike po JMO, obrazuje i učenike s teškoćama u razvoju. Danas škola ima 324 učenika raspodijeljenih u 7 obrazovnih sektora i zapošljava 52 djelatnika.

Za svoj rad u odgoju i obrazovanju Industrijsko-obrtničkoj školi Virovitica dodijeljene su brojne nagrade i priznanja. Osobito se ističe ''Ministrovo priznanje'' koje je škola dobila 2003. godine i plaketa '' Zlatne ruke'' Hrvatske obrtničke komore (2003.).

Učenici sudjeluju u raznim natjecanjima i aktivno su uključeni u sva zbivanja lokalne zajednice. Škola je u proteklom periodu na raznim natjecanjima postigla vrlo zapažene rezultate, a domaćin je i više regionalnih i državnih natjecanja. U školskoj godini 2011./2012. učenici koji se školuju za zanimanje stolar i frizer osvojili prva i jedno drugo mjesto na državnim natjecanjima. Prošlih su godina osvojena još dva prva, četiri druga i dva treća mjesta. Ove godine I. mjesto na državnom natjecanju osvojili su učenici u zanimanju - instalater grijanja i klimatizacije,  četvrto mjesto automehaničara i cvjećara. Osvojeno je i treće mjesto na 9. Međunarodnom natjecanju učenika srednjih škola u aranžiranju cvijeća (Floraart u Zagrebu). Vrlo je zapažen uspjeh Učeničke tvrtke - inovatori s osvojenim jednim zlatom i srebrom(u Iloku), te plasmanom na Međunarodni sajam inovacija gospodarstva i tehničkog stvaralaštva mladih.

U okviru Programa za cjeloživotno učenje - Leonardo da Vinci, aktivnost Mobilnost- Početno strukovno obrazovanje i osposobljavanje, 6 učenika zanimanja zidar, sa svojom mentoricom boravili su 14 dana u Pragu, realizirajući projekt ''Znanjem do energetski učinkovite zgrade''.

Odlični rezultati na natjecanjima dokaz su iznimnog truda nastavnika u cilju poboljšanja kvalitete odgoja i obrazovanja.  

Industrijsko-obrtnička škola primjerno surađuje s Obrtničkom komorom u ostvarivanju zajedničkih ili pojedinih programa i aktivnosti. Profesori i stručni učitelji učestvuju u radu mnogih ispitnih komisija HOK-e, a njihove radionice i praktikumi  omogućavaju mnoga dodatna stručna osposobljavanja i druge edukacije, te provođenje ispit.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije ObrtništvoVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.