Banner
Liječničke udruge najavile štrajk - očekuju sastanak s premijerom
Erlić: Zbog učinaka kohezijske politike naš BDP veći za pet posto
Ministar Erlić: Iz EU fondova osigurano nikad većih 680 milijuna eura za 22 grada
Za HND-ove nagrade stiglo 97 kandidatura
Sabor ovaj tjedan o zakonu o osobnoj asistenciji, idući tjedan stanka za Uskrs
Zagreb: Kamen spoticanja u spomen na Borisa Hanžekovića
Klub Mosta predlaže univerzalni dječji doplatak

  Prosvjeta

Inventum: Zlato i srebro za virovitičke učenke Industrijsko-obrtničke škole

        26.05.2014.         2513 pogleda
Inventum: Zlato i srebro za virovitičke učenke Industrijsko-obrtničke škole

Učenici Industrijsko obrtničke škole Virovitica učestvovali su na 8. međunarodnom sajmu inovacija „ INVENTUM“ koji se održavao u Iloku 23 i 24. svibnja 2014. godine. Na sajmu su učestvovali inovatori i udruge inovatora iz Mađarske, Srbije, Egipta, Arapskih Emirata, Slovenije , Kuvajta, Sirije, Iraka, BiH , Rusije i Hrvatske, ukupno oko 120 izlagača.

Na sajmu je ravnopravno sudjelovalo 15 škola iz Hrvatske: Tehnička škola Zagreb , Tesla Zagreb, Tehnička škola Požega, Tehnička škola Đakovo, Tehnička škola Osijek... U prilično jakoj konkurenciji učenici su pod vodstvom svog mentora stručnog učitelja Zorana Kozjaka postigli izvrsne rezultate. Marko Posavac, učenik I. razred automehaničar osvojio je zlatnu medalju za inovaciju „Sobni pročistač zraka“ (okretni vodeni zid).

Marko Šimić i Patrick Smiljanić (I razred automehaničara) osvojili su brončanu medalja za inovaciju "Stalak za pečenje mesa".

Preporuka prosudbene komisije sajma je da se svakako inovacije licenciraju i inovacije prikažu na drugim prigodnim manifestacijama radi mogućnosti same proizvodnje.

U sklopu organiziran je i bogat kulturno- obrazovni program, razna predavanja, radionice i obilazak Iločkih znamenitosti sa turističkim „vlakićem“. Sudionici su obišli Iločke vinograde, Principovac, Iločke podrume, stari grad. Odlazak na natjecanje omogućili su Flora i „ Zanatpromet-trgovina.

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Prosvjeta