Banner
Sabor: Oprečni stavovi oko ustavnosti odluke o obuci ukrajinskih vojnika
Banožić: Postoji sprega između Milanovića i Franka Vidovića
SPH: Napad na policajce vozilom treba kvalificirati kao pokušaj ubojstva
Građani će od sutra moći nabaviti početni paket eurokovanica
DP: Školama i vrtićima imena djece žrtava Domovinskog rata
Večernji list: Može li Alketbi glasati na skupštini dioničara Fortenove?
Jutarnji list: FBI u Trogiru zbog jahte Putinova kuma

  Crna kronika

Istražitelji na tragu rješenja slučaja kome je pripadala ljudska lubanja koju su nedavno iz Drave izvukli lokalni ribiči

  podravski list           17.12.2017.         3421 pogleda
Istražitelji na tragu rješenja slučaja kome je pripadala ljudska lubanja koju su nedavno iz Drave izvukli lokalni ribiči

Jedini neriješeni slučaj utapanja u Dravi na tom području datira iz 2013. godine kada je u rijeci nestala 51-godišnja Milena Čubrilo.

Policija u Pitomači provodi istragu kako bi otkrila kome je pripadala ljudska lubanje koju su nedavno iz Drave izvukli lokalni ribiči. Iz lubanje su izuzeti tragovi potrebni za DNK analizu i druge forenzičke analize kako bi se za početak utvrdila dob i spol osobe koja se krije iza pronađenih kostiju glave, piše Podravski list.

Budući da nemaju neriješenih slučajeva utapanja u Dravi, pitomačka policija kontaktirala je druge policijske uprave koje se nalaze uzvodno na Dravi.

Jedini neriješeni slučaj je onaj iz 2013.

Jedini neriješeni slučaj utapanja na tom području dogodio se koncem srpnja 2013. godine kada je u Dravi kod Molva nestala 51-godišnja Milena Čubrilo iz Bjelovara. Stoga su istražitelji istragu usmjerili na taj neriješeni slučaj.

Podravski list piše, pozivajući se na sugovornika iz policijskih krugova, da istražitelji neće naprečac donositi zaključke nego pričekati rezultate forenzičkog vještačenja lubanje. Budu li u Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku Medicinskog fakulteta u Zagrebu dobili potvrdu da je riječ o lubanji ženske osobe koja bi po dobi mogla odgovarati nestaloj Bjelovarčanki, tada će od najbližeg člana obitelji zatražiti uzorak DNK radi usporedbe.

Inače, Milena Čubrilo službeno je proglašena mrtvom u svibnju ove godine, više od četiri godine nakon nestanka.

Sumnja pala na nevjenčanog supruga

U te četiri godine njezin nevjenčani suprug Marijan Ptičar proživio je mnogo neugodnosti, a bio je čak i osumnjičen za ubojstvo svoje supruge. On je, naime, kobnoga dana 2013. godine pecao u blizini Repaškog mosta, a njegova žena ušla je u hladnu rijeku kako bi se osvježila. Tada ju je posljednji puta vidio živu.

“U jednom sam trenutku samo čuo: Marijane! Okrenuo sam se i vidio njezine ruke u zraku, a voda ju je već nosila. Bio sam na dvadesetak metara. Odmah sam potrčao i bacio se u rijeku, no struja ju je već povukla ispod površine”, ispričao je tada lokalnim novinama Marijan Ptičar.

Nemajući dokaza da se radilo o ubojstvu, policija je odustala od terećenja nevjenčanog muža tragično nestale žene. Sada se čeka razrješenje tajne koju krije lubanja pronađena u Dravi.

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Crna kronika