Izumrla jadranska vrsta morskog psa pronađena u Crnom moru
Glavni odbor potvrdio Milanovića za SDP-ova kandidata za predsjednika Republike
Božinović: Država i kompanije moraju činiti sve u zaštiti od kibernetičkih napada
Plenković: Idući tjedan Vlada i predsjednik o imenovanju Markića ravnateljem SOA-e
Voštana replika kipa A. Lincolna rastalila se zbog ogromnih vrućina u Washingtonu
Michael Jackson je umro s 500 milijuna dolara duga
Umjetna inteligencija uči jezik tumora radi bolje dijagnoze

  Čačinci

Iz Državnog proračuna obnovit će se Dječji vrtić Lipa i Sportski dom u Čačincima

  vpž/Kristijan Toplak           21.07.2023.         2201 pogleda
Iz Državnog proračuna obnovit će se Dječji vrtić Lipa i Sportski dom u Čačincima

Na sjednici Vlade RH, uz predsjedavanje premijera Andreja Plenkovića, donesena je Odluka o davanju suglasnosti Ministarstvu poljoprivrede za sklapanje Sporazuma s Općinom Čačinci o financiranju sanacije štete na Dječjem vrtiću „Lipa“ i Sportskom domu Čačinci u Općini Čačinci, a koje su nastale od posljedica prirodne nepogode poplava iz svibnja 2023. godine.

Suglasnost se daje Ministarstvu poljoprivrede da s Općinom Čačinci sklopi sporazum o financiranju sanacije štete na Dječjem vrtiću „Lipa“ i Sportskom domu Čačinci u Općini Čačinci nastale od posljedica prirodne nepogode poplava iz svibnja 2023. godine. Sporazumom će se financira nastala šteta u iznosu od 620.392 eura. Naime, uslijed snažnog nevremena praćenog obilnom kišom i jakom tučom koje je zahvatilo područje Općine Čačinci 12. svibnja 2023., na navedenom području nastale su velike materijalne štete na poljoprivredi te društvenim, gospodarskim i stambenim objektima.

Prirodna nepogoda poplava iz svibnja 2023. godine na području Općine Čačinci nanijela je značajne štete na Dječjem vrtiću „Lipa“. Prema procjeni građevinskog vještaka, šteta na vanjskoj i unutarnjoj stolariji, izolaciji poda, žbuci zidova, fasadi, elektroinstalacijama, okolišu zgrade, opremi i namještaju dječjem vrtiću se procjenjuje na 408.183,25 eura.

Nadalje, prirodna nepogoda poplava iz svibnja 2023. godine nanijela je značajnu štetu na Sportskom domu Čačinci koji koriste civilne udruge i gdje se okuplja velik broj članova i sportaša.Prema procjenama građevinskog vještaka, šteta na primarnoj konstrukciji, vanjskoj i unutarnjoj izolaciji, izolacijama, žbuci i oblogama zidova, fasadi, završnim obradama, okolišu, instalacijama, opremi i namještaju iznosi 212.208,50 eura.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Čačinci