Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Virovitica

Izdana građevinska dozvola za sportske terene na Vegeški

  virovitica.hr           08.06.2024.         1225 pogleda
Izdana građevinska dozvola za sportske terene na Vegeški

Brojni sportaši u gradu Virovitici, kako oni koji djeluju u sportskim udrugama, tako i oni koji se sportom bave rekreativno, uskoro će imati znatno bolje i kvalitetnije uvjete za treniranje. Upravni odjel za prostorno uređenje gradnju i imovinsko-prave poslove Grada Virovitice izdao je građevinsku dozvolu za izgradnju sportskih terena na Vegeški. Novi sportski centar u potpunosti će se financirati kroz ITU mehanizam, a javna nabava za izvođača radova očekuje se ove godine u trećem kvartalu.  "Ovo je projekt kojim ne dajemo potporu samo sportu nego i cijeloj lokalnoj zajednici", istaknuo je gradonačelnik Ivica Kirin.

Projekt obuhvaća uređenje, proširenje i produženje karting staze, izgradnju nogometnog igrališta te atletskog borilišta s bacačkim borilištem, a unutar atletske staze nalazit će se multifunkcionalni tereni na tartan podlozi. Virovitica ima najbolju karting stazu u Hrvatskoj na kojoj će se realizacijom ovog projekta u budućnosti moći voziti i međunarodne utrke te će kao takva zadovoljavati najviše standarde koje propisuje Savez.

Uredit će se i atletska staza, a unutar nje nalazit će se tereni za mali nogomet/rukomet, košarku, odbojku, odbojku na pijesku, tenis, badminton, kao i prostor za fitness. Osim terena za timske sportove, bit će postavljena i borilišta za skok u vis, skok u dalj i skok s motkom. Uz sam teren, s vanjske strane, na zelenoj površini, izvest će se tereni za bacačke discipline. Također, bit će izvedeno i gledalište na četiri mjesta oko terena, prilazna staza te vanjska rasvjeta kako bi se teren mogao koristiti i noću.

U kompleksu će se izgraditi i novo nogometno igralište sa živom travom, navodnjavanjem i rasvjetom kako bi se na istom mogle odigravati utakmice svih rangova natjecanja koje propisuje Nacionalni savez. Projekt predviđa i gradnju građevine koja će služiti za sva navedena borilišta, a to je gledalište s pratećim sadržajima.

Unutar predmetne građevine smjestit će se prostorije za potrebe nogometnog i atletskog kluba s pratećim sadržajima kao što su fan zona/shop, dvorana za sastanke, caffe i sport bar. Iznad prizemlja građevine smjestit će se tribine s pogledom na nogometni teren, kao i atletsku i karting stazu.

Ukupna vrijednost projekta je 4,2 milijuna eura, a projektnu dokumentaciju izradio je Standing d.o.o. za projektiranje, građenje trgovinu i usluge iz Virovitice.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Virovitica