Banner
Plenković: Spremni smo prihvatiti kvalitetne oporbene amandmane
Na zagrebačkom Filozofskom fakultetu najviše studenata na anglistici - 120
Milanović nazvao Stožer paraustavnim tijelom
Jandroković: Opet jedna Milanovićeva kontroverzna izjava
Plenković: Optužbe na račun Stožera su ponavljenje, recikliranje tema
Capak ne želi reći koliko je ispričnica za samoizolaciju potpisao
Plenković: Ubrzat ćemo procedure posvajanja djece

  Poljoprivreda

Izvanredna radionica Europske komisije o prevenciji afričke svinjske kuge – predstavnici 13 zemalja okupili se u Zagrebu

  mps           12.11.2019.         1029 pogleda
Izvanredna radionica Europske komisije o prevenciji afričke svinjske kuge – predstavnici 13 zemalja okupili se u Zagrebu

Zbog krize nastale izbijanjem i širenjem afričke svinjske kuge u okruženju, a s ciljem žurne edukacije i osposobljavanja za provedbu mjera sprječavanja širenja te iskorjenjivanja ASK što većeg broja stručnjaka s područja veterinarstva i lovstva, u Zagrebu se od 12. – 14. studenoga 2019. godine u održava radionica na temu „Afrička svinjska kuga – nadziranje i menadžment u lovištu“. Radi se o izvanrednoj radionici organiziranoj na zahtjev Europske komisije  i to Opće uprave za zdravlje i sigurnost hrane (DG SANTE) te Izvršne agencije za potrošače, zdravstvo, poljoprivredu i hranu (CHAFEA).

Sudionici radionice predstavnici su 13 zemalja izravno ugroženih od unosa ili zahvaćenih ASK s područja Albanije, BIH, Bugarske, Hrvatske, Grčke, Italije, Kosova, Makedonije, Crne Gore, Rumunjske, Srbije, Slovačke i Slovenije. Na radionici će kao posebni promatrači po prvi puta sudjelovati  i visoki predstavnici EK DG SANTE - Sektora  G3 za Službene kontrole i iskorjenjivanje bolesti životinja.  

 

Na trodnevnoj radionici, prvi dan govorit će se o virusu ASK, kliničkim znakovima bolesti u domaćih i divljih svinja te načinima ranog otkrića i prenošenja, nadzora i faktorima rizika. Posebna pažnja posvetit će se metodama lova, provedbi biosigurnonih mjera u lovištima  i važnosti lovaca u prevenciji ove bolesti. Drugi dan konferencije, 13. studenog, govorit će se o važnosti registracije svinja na farmama i razini biosigurnosti na farmama te načinima na koje pojedine države planiraju i provode službene kontrole. Treći dan konferencije, 14. studenog svaka će zemlja prezentirati svoje strateške pristupe kada je riječ o povezivanju veterinarskih usluga, svinjogojstva i lovstva.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

rodjo orban
13.11.2019. 11:59
Po szlici koliko sze vidi,,ipak nedosztaje par sztrucnjaka :)


Još iz kategorije PoljoprivredaVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.