Banner
Reformist Čačić: Sramotno dovoditi u vezu zločinačku NDH s Domovinskim ratom
SABA: Raos izjednačio ustašku NDH s današnjom suverenom i demokratskom Hrvatskom
Oboljeli od rijetke bolesti srca i dalje čekaju dostupnost lijeka u Hrvatskoj
Plenković: Svi dijelimo vrijednosti jednakosti i poštivanja manjina
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Jutarnji list: Postroženi uvjeti za gotovinske kredite

  Virovitica

Izvanredna sjednica Gradskog vijeća: Zeleno svjetlo parkiralištu u Milanovcu, igralištu u Rezovcu i bibliokombiju Knjižnici

  virovitiac.hr           08.06.2022.         1058 pogleda
Izvanredna sjednica Gradskog vijeća: Zeleno svjetlo parkiralištu u Milanovcu, igralištu u Rezovcu i bibliokombiju Knjižnici

Na desetoj sjednici Gradskog vijeća vijećnici su po hitnom postupku dali podršku za prijavu dva nova projekta: izgradnju parkirališta kod Društvenog doma u Milanovcu te izgradnji malonogometnog i košarkaškog igrališta u Rezovcu. Grad će u suradnji s Razvojnom agencijom VTA ove projekte nominirati na natječaj Lokalne akcijske grupe „Virovitički prsten“ za provedbu tipa operacije 2.1.1. “Razvoj opće društvene infrastrukture u svrhu podizanja kvalitete života stanovnika LAG-a“.

Kod Društvenog doma Milanovac planirana je izgradnja 31 novog parkirnog mjesta, s najmanje dva mjesta za osobe s invaliditetom. Izgradit će se i pristupna cesta koja se nadovezuje na postojeći kolnik te staza uz zgradu doma koja će glavni ulaz u zgradu povezivati s parkiralištem. Ukupna vrijednost projekta je 494.923,75 kuna.

U Rezovcu je u planu izgradnja malonogometnog i košarkaškog igrališta s pripadajućom stazom iza Područne škole. Igralište će biti opremljeno košarkaškom konstrukcijom, malonogometnim golovima, mrežom i stupovima za zaštitnu mrežu te montažnom tribinom. Vrijednost projekta je 398.431,25 kuna.

Također, vijećnici su dali prethodnu suglasnost Gradskoj knjižnici i čitaonici Virovitica za nabavu bibliokombija, knjižnične građe i opreme za bibliokombi u sklopu projekta EU projekta „Potrubi za knjigu“.

Gradska knjižnica provela je naime postupak javne nabave za nabavu bibliokombija te je u otvorenom postupku prihvaćena jedina dostupna ponuda ponuditelja, Autobus d.o.o. iz Zagreba. Vrijednost ponude je ukupno 981.350 kuna pa su vijećnici i za tu investiciju trebali što prije donijeti odluku.

Usvojen je i Kodeks ponašanja članova Gradskog vijeća Virovitice, novi dokument koji je bilo nužno usvojiti zbog rada Vijeća, a zbog novog Zakona o sprječavanju sukoba interesa.

Gradonačelnik Ivica Kirin napomenuo je kako je i prije najavio da će se izvanredne sjednice sazivati upravo zbog projekata koje je potrebno što prije prijaviti na natječaje.

– Možemo očekivati da će ovakvih izvanrednih sjednica biti i više, pogotovo ako je riječ o tome da se na njima treba odlučiti o projektima koji imaju višestruku vrijednost za grad Viroviticu. Što se nas tiče, možemo se sastajati i svaki dan, ako je potrebno i ako je potrebno proceduralno zadovoljiti sve one forme koje natječaji zahtijevaju – rekao je Kirin.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Virovitica