Banner
U Hrvatskoj 10 slučajeva majmunskih boginja, očekuje se dolazak cjepiva
Hrvatska po stanovniku godišnje baca oko 71 kilogram hrane
Djeci iz Ukrajine darovani bicikli, romobili, role i oprema
Na Makarskom primorju više od 55.000 gostiju
U Međimurju otvoren vidikovac na Mađerkinom bregu s pogledom na četiri države
Njemački predsjednik: Putin vodi rat protiv europskog jedinstva
Neslužbeno: gorivo će pojeftiniti

  Zdravlje

Jedanaesto izdanje vodiča za mlade „Iskoristi dan u Virovitičko-podravskoj županiji“ podijeljeno školama

  vn           26.01.2020.         1943 pogleda
Jedanaesto izdanje vodiča za mlade „Iskoristi dan u Virovitičko-podravskoj županiji“ podijeljeno školama

Dulje od desetljeća u Virovitičko-podravskoj županiji razvija se projekt „Iskoristidan“ kojemu je cilj pomoći mladima da osvijeste važnost organizacije vlastitog slobodnog vremena. Projekt koji je 2007. godine pokrenut iz Slatine, a potom se sljedeće godine nastavio provoditi i u Virovitici, jedanaestu se godinu zaredom od tada pod nazivom"IskoristidanuVirovitičko-podravskoj županiji"provodi i nacjelokupnom području Virovitičko-podravske županije. Posljednjei zdanje vodiča financirano je sredstvima Ministarstva zdravstva iz projekta koji je pod nazivom „Mladi za mlade u prevencijii suzbijanju ovisnosti“ provodio Zavod za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županijeu 2018. i 2019. godini.

Ishodište projekta „Iskoristi dan u Virovitičko-podravskoj županiji“ je istraživanje o pušenju, alkoholu, kockanju, drogama i slobodnom vremenu koje je provedeno među učenicima osnovnih i srednjih škola u Virovitičko-podravskoj županiji i koje je ukazalo na važnost i potrebu kvalitetnije organizacije slobodnog vremena djece i mladih. Isto je istraživanje potom provedeno i među studentima Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici. Slijedom rezultata ovih istraživanja, stručnjaci Povjerenstva za suzbijanje bolesti ovisnosti Virovitičko-podravske županije (prim. mr. sc. Miroslav dr. Venus, Siniša Brlas, prof. i mr. sc. Vesna Šerepac, dipl. ped.) pokrenuli su ideju izrade vodiča „Iskoristi dan u Virovitičko-podravskoj županiji“ koji informira mlade o mogućnostima uključivanja u raznolike sportske, društvene, vjerske i ine sadržaje u svim gradovima i općinama naše županije. Ovo je jedinstveni vodič u Republici Hrvatskoj i u više je navrata do sada kao primjer dobre prakse predstavljen u zemlji i inozemstvu. U realizaciji vodiča pomažu i odgojno-obrazovne ustanove u Virovitičko-podravskoj županiji, ali i savjeti mladih, udruge, kao i zainteresirana javnost u našoj županiji.

Jedanaesto, izmijenjeno i dopunjeno izdanje ovoga vodiča u tiskanom će obliku biti podijeljeno učenicima sedmoga razreda u osnovnim školama u Virovitičko-podravskoj županiji i studentima prve godine Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici, a svima ostalima već je besplatno dostupan u elektronskom obliku na www.zzjzvpz.hr. Predstavnicima škola primjerci vodiča za učenike uručeni su na skupu koji je održan u petak 24. siječnja 2020. godine u Velikoj vijećnici Virovitičko-podravske županije. O vodiču su govorili njegovi autori prim. mr. sc. Miroslav dr. Venus, Siniša Brlas, prof. i mr. sc. Vesna Šerepac, dipl. ped.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Zdravlje