Banner
Prosvjednici protiv protuepidemijskih mjera - Dosta je!
Na Festivalu slobode bačena plastična boca na vozilo hitne pomoći
HLK upozorila: Onemogućavanje pružanja liječničke pomoći je kazneno djelo
Beroš: Poštujem slobodu, no ne mogu podržati neznanstveni pristup Covidu
Milanović: Prosvjed je demokracija; odlazak pred domove umirovljenika je idiokracija
Komora medicinskih sestara osuđuje napad prosvjednika na tim Hitne pomoći
Selak Raspudić: U Saboru ćemo otvoriti raspravu o zakonu o diskonekciji

  Dossier Fimi media

Jovanović i Ingrid o korupciji, Fimi mediji i Kirinu

  vn           15.03.2011.         4913 pogleda
Jovanović i Ingrid o korupciji, Fimi mediji i Kirinu

Prvorazredna politička poslastica u Virovitici! U srijedu, 16. ožujka na javnu tribinu SDP-a dolaze dr Željko Jovanović  i Ingrid Antičević Marinović, saborski zastupnici SDP-a, dva najžešća i najglasnija kritičara Vlade i vladajuće stranke, noćna mora barba Luke i počasnog građanina Virovitice, Vlade Šeksa. Naziv tribine je Kako spriječiti korupciju u društvu. Korupcija se pojavljuje u gotovo svim područjima života i djelovanja, od javnih institucija, preko politike, do gospodarstva i poslovanja s inozemstvom.  Ingrid i Željko pričat će o svojim i SDP-ovim  pogledima na korupciju, ali i saslušati građane  i njihove prijedloge za sprječavanje korupcije. Bit će riječi o aferi Fimi medija i licemjerju Ivice Kirina koji se sada pravi kao da se ništa nije dogodilo pa još bezobrazno govori kako nije ništa kriv i okreći pilu naopako pa laže narodu kako je on borac protiv korupcije.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

anakonda
21.3.2011. 12:07
"zbog čega je glavni državni odvjetnik istragu preselio iz Rijeke u Osijek."

I ŠTO SADA? GDJE JE PRESUDA. PREDMET JE PREBAČEN U OSIJEK PRIJE VIŠE OD GODINU DANA A SLUČAJ TRŽNICE -RIJEKA SE VUČE JOŠ IZ 2000 GODINE???????
PRIJAVA PROTIV PICULE I MRŠIĆA PALE????
I TKO JE KRIV ZA TO?

dragoner
18.3.2011. 22:00
Zbog neopravdanog i neurednog obavljanja državnoodvjetničke dužnosti, glavni državni odvjetnik Mladen Bajić pokrenuo je jučer postupak za razrješenje Dorisa Hrasta s mjesta županijskog državnog odvjetnika u Rijeci. Kako se navodi u priopćenju DORH-a, postoji osnovana sumnja da je državni odvjetnik u Županijskom državnom odvjetništvu u Rijeci Doris Hrast počinio djelo koje odgovara stegovnom djelu iz čl. 137. st. 1. toč. 2. Zakona o državnom odvjetništvu te su tako ispunjeni uvjeti za pokretanje postupka razrješenja.

Smjena prvog čovjeka riječkog tužiteljstva bila je pitanje dana nakon što su se pojavile informacije o postupanju Odvjetništva u slučaju istrage o nezakonitostima u poslovanju na relaciji Grad Rijeka – Tržnice, zbog čega je glavni državni odvjetnik istragu preselio iz Rijeke u Osijek.

Za gospodarski kriminal kojim je gradska blagajna oštećena za 80 milijuna kuna prije dva tjedna, više od dvije godine nakon što je policija po nalogu Odvjetništva započela kriminalističko istraživanje i završila ga u roku od sedam mjeseci, kazneno su prijavljeni gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel i njegovi suradnici, a moguća odgovornost bivšeg gradonačelnika Slavka Linića, koji je osmislio odnose s Tržnicama, i vlasnika Tržnica Ivana Franolića pala je u zastaru – jer je predmet koji je policija obradila dvije godine stajao u riječkom Državnom odvjetništvu.

K tome, Doris Hrast o postojanju policijskog općeg izvješća nije obavijestio svoje pretpostavljene u Državnom odvjetništvu, što je objasnio time da se na predmetu radilo, no očito je da tu ispriku Bajić nije smatrao uvjerljivom.
guru3977
17.3.2011. 8:02
pone
"savo
e baš ingrid može pričat o borbi protiv korupcije, a možda i može, ima iskustva sa poslovanjem svoga supruga. "

DEČKI, ZAR KIRO NIJE BIO MINISTAR MUP-A?
ZAŠTO NIJE PRIVEO OVE SDP-OVCE, SADA MU TAKO I TREBA!
ILI JE GLUP ILI JE BIO ZAUZET POSLOVANJEM FIMI MEDIJA?

DA IH JE UHAPSIO, SADA NEBI PRIČALI O NJEGOVOM KRIMINALU!!!!!
STVARNO NIJE SPOSOBAN BITI NITI MINISTAR MUP-A, ALI NITI GRADONAČELNIK!


dr. evil
16.3.2011. 21:00
Bez dlake na jeziku. Tako i treba! Prosvjednici su imali muda našim vlastodržcima reči u lice što misle o njima a ovi sada usred Virovitice. Još nas čeka kirvaja.
dragoner
16.3.2011. 17:22
U studenom 2002. počela je policijska istraga vezana za poslovne odnose Ine i Jadranskog pomorskog servisa (JPS) kada je na Linićevo inzistiranje JPS bio prodan Marplov-u iz Rijeke u vlasništvu Ante Marasa. Management Ine se protivio prodaji jer smatrao da nema razloga da Ina prepusti prijevoz derivata po Jadranu nekome drugome. No, Linić je pobijedio i nakon te prodaje Ante Maras i njegov management preuzima kontrolu nad Jadranskim pomorskim servisom (Damir Vrhovnik je šef Nadzornog odbora) čime je Linićev lobi u potpunosti kontrolirao prijevoz nafte Jadranom.
Viktor Lenac - afera u kojoj je sanirano privatno brodogradilište Račanovog prijatelja i kuma Slavka Linića ,Damira Vrhovnika dok je ovaj u isto vrijeme imao mjesečnu plaću – sto pedeset tisuća kuna.
Picula je zataškao javnosti da je u hrvatskom konzulatu u Zurichu službenica Ministarstva vanjskih poslova ukrala oko 40.000 franaka. Uz to, zadržao ju je na platnoj listi MVP-a.
pone
16.3.2011. 14:57
Forumi služe da se komentira osoba, događaj, članak, a ne za besplatnu političku promidžbu.
Stalno, stereotipno i opsesivno serviranje kobasica o HDZ-ovim lopovlucima (ni u ludilu da bi ih amnestirao, uostalom narod će im ubrzo suditi!) najbolji je način da se dobronamjerne čitatelje otjera s foruma.
Opet ponavljam, Jovanović i Ingrid (SDP-ov Jovica i Marica) nisu prave osobe pričati o temi borbe protiv korpucije, jer su i sami u nju umočeni.
savo
16.3.2011. 14:48
guru ti si najopasniji od svih. stvarno si već presmiješan, u komentarima miješaš i kruške i jabuke, a bome i šljive, na kraju će još HDZ biti kriv i za potres i tsunami u japanu.
guru3977
16.3.2011. 8:11
stručnjaci predviđaju da će japanu trebati 5 GODINA DA SE OPORAVI OD OVOGA POTRESA, CUNAMIJA, HAVARIJA U NUKLEARKAMA.....

ZAMISLITE, HDZ JE 1993 U ZEMLJI GDJE JE JOŠ BILO RATNO STANJE UNIŠTAVAO INU!!!!
ZA TO SE IDE PRED VOJNI SUD!
ZAMISLITE KAKO SE SADA JAPANCI DISCIPLINIRANO PONAŠAJU I NIKOME NE PADA NA PAMET DA PLJAČKA!!!!!

KOD NAS SE PREDVIĐA DA ĆE ZA OPORAVAK RH BITI POTREBNO NAJMANJE 20 GODINA???????

ZNAČI, HDZ JE OPASNIJI ZA ZEMLJU OD POTRESA, CUNAMIJA, HAVARIJA U NUKLEARKAMA......!!!!!!???????
savo
16.3.2011. 8:10
polako, doći će i oni na red.
guru3977
15.3.2011. 21:26
ZAR HDZ NIJE NAJAVIO BORBU PROTIV KRIMINALA, ZAŠTO TA SAZNANJA NE PRIJAVITE MUP-U? ODMAH PRIJAVITE I OVO:

Preteča Fimi-medie - Kako je HDZ davne 1993. izvlačio novac od državnih kompanija

Postoji realna sumnja kako Ina zapravo nikad nije stekla dogovoreni udjel u vlasništvu nad HDZ-ovom tvrtkom, već je cijeli aranžman poslužio samo kao paravan za otimanje vrijedne nekretnine hrvatske naftne kompanije..

Iako se marketinšku agenciju Fimi-Media danas u domaćoj javnosti smatra svojevrsnim simbolom financiranja političkih stranaka novcem nelegalno izvučenim iz javnih poduzeća, postoje indicije kako takva praksa na domaćoj političkoj sceni postoji već desetljećima. Tako je Nacional došao u posjed ugovora koji je u veljači 1993. godine sklopljen između Hrvatske demokratske zajednice i Ina-turizma, turističkog poduzeća iz sastava hrvatske naftne kompanije Ina. Temeljem tog ugovora, Ina turizam je putem svoje imovine dokapitalizirao poduzeće Com Eksport, čiji je OSNIVAČ bio HDZ. ...ZAMISLITE!!!!

Vrijednost te imovine tada je bilo procijenjena na 800 milijuna dinara, što je otprilike 800 tisuća kuna, no vjerojatno je bila i veća, s obzirom na to da je na popisu imovine koju je Ina turizam prenio na HDZ-ovu tvrtku bilo navedeno i 16 rabljenih automobila, vrijedna uredska informatička oprema, ali i poslovni prostor u Ilici 15 površine 468 četvornih metara. Temeljem tog ulaganja Ina turizam trebao je dobiti 40-postotni udjel u Com Eksportu, što znači da je većinsko vlasništvo i dalje ostalo HDZ-u. ...

HDZ-a potpisao je Ivić Pašalić, a u ime Ina turizma Damir Perinčić, zet tadašnjeg predsjednika županijskog doma Sabora Josipa Manolića i kasniji hrvatski veleposlanik u Maleziji. Temeljem tog ugovora Com Eksport i Ina turizam su već sljedećeg dana sklopili ugovor o prijenosu prava vlasništva, koji je HDZ-ovoj tvrtki dao pravo da započne uknjižbu vlasništva nad vrijednim poslovnim prostorom u Ilici. ...

Rješenje tog problema postignuto je 1998. novim ugovorom, koji je sklopljen između Ine i tvrtke Nova 96, pravnog sljednika Com Eksporta. Temeljem tog ugovora Nova 96 pristala se odreći potraživanja nad nekretninom u Ilici, a zauzvrat joj je Ina dodijelila svoj poslovni prostor na dvanaestom katu nebodera Zagrepčanke, ukupne površine 171,99 četvornih metara. Prepuštanjem te nekretnine ostvareni su i ugovoreni uvjeti temeljem kojih je Ina trebala dobiti 40 postotni udjel u tvrtki Nova 96, no čini se kako se to nije dogodilo. Naime, temeljem ugovora koji su HDZ i Ina turizam sklopili 1993. tvrtka je trebala imati Upravu sastavljenu od pet članova, tri iz HDZ-a i dva iz Ine. Prema aktualnim podacima iz hrvatskog sudskog registra trgovačkih društava, kao jedini član društva i osnivač tvrtke navedena je Hrvatska demokratska zajednica, jedini član uprave i likvidator tvrtke je Zdravko Frleta nekadašnji HDZ-ov pomoćnik ministra gospodarstva i aktualni zamjenik voditeljice tvtke Digitalni grad, podružnice Zagrebačkog holdinga. Zanimljivo je i da je kao prokurist tvrtke registriran odvjetnik Ivan Brleković, donedavni dopredsjednik Hrvatskog nogometnog saveza.
Temeljem tih informacija postoji realna sumnja kako Ina zapravo NIKAD NIJE stekla DOGOVORENI udjel u vlasništvu nad HDZ-ovom TVRTKOM, već je cijeli aranžman POSLUŽIO samo kao PARAVAN za OTIMANJE vrijedne NEKRETNINE hrvatske naftne kompanije.........

HDZ ZNA!


branitelji
15.3.2011. 20:58
A tako su oni financirali svoje kampanje.
Sonic
15.3.2011. 20:58
dragoner, ohladi malo, ako ti smetaju ovo dvoje dođi i ti u kazalište, ima stepenica!
guru3977
15.3.2011. 20:57
a što možeš kada bajić i karamarko, uskok i dorh šute?????

branitelji
Karamarko: Iz SAD-a stigla dokumentacija o `aferi Daimler`
26. siječnja 2011
Ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko izjavio je danas u Saboru da je prošli tjedan iz SAD-a u Hrvatsku stiglo 30 tisuća dokumenata "teška" dokumentacija vezana uz aferu Daimler, odnosno kupnju vatrogasnih vozila tvrtke Daimler-Benz iz 2003.

Afera Daimler
Gdje su imena iz afere Daimler?

UKUCAJTE NA GOGLE POJAM „HDZ I BMW“ I DOBIJETE:
SVI JEDNOGLASNI – NISAM JA
Ježić dobio novac za BMW na ruke, Jarnjak krivotvorio odluku HDZ-a
ILI
Ekskluzivno: Predstavljamo HDZ-ove skupocjene BMW-e
 Štitilo se dok se moglo: Karamarko nije istraživao sumnjivu nabavku BMW-a
ILI
Sanaderov BMW HDZ je platio dva puta?
Blindirani BMW vrijedan 4,2 milijuna kuna koji je potkraj 2008. kupljen za tadašnjeg premijera Ivu Sanadera plaćen je dva puta.
ILI
SANADEROV BMW, ZAŠTO MUP NE ISTRAŽUJE KAKO JE HDZ KUPOVAO AUTOMOBILE NOVCEM IZ STRANAČKE BLAGAJNE?
ILI
HDZ uhvaćen u laži: Stranka od članarina nije mogla kupiti luksuzne BMW-e
Preskupe `usluge`
Izvješća otkrivaju: HDZ 2000. nije imao niti jednog člana
Jer, kako je u jednom od serije tekstova o ljubavi HDZ-ovaca prema njemačkim automobilima pisao portal Index.hr, “Posljednji među BMW-ima "slavni" je 760 Li S, registriran 16. siječnja na ZG 9636 AP s policom kod Croatia osiguranja. U medijima se pojavila informacija da je taj BMW od 4,2 milijuna kuna donirao Robert Ježić dok su u vrijeme izbijanja afere iz HDZ-a poručili da su ga kupili od članarine jer "HDZ ima 220.000 članova".
ŠTO MISLIŠ ZAŠTO JACA, KARAMARKO, BEBIĆ, JARNJAK, ŠEKS, KIRO, ĐAKIĆ... NE HAPSE SDP-OVCE???????
PA TO JE NAŠ KADAR POSLAN U HDZ DA GA RASTURI IZNUTRA!!!!!
Tataratira....
dragoner
15.3.2011. 20:52
Hotel Excelsior u Dubrovniku - primjer Linićeva pogodovanja SDP-ovim tajkunima. Po Linićevu nalogu je “prodan” hotel Excelsior u Dubrovniku, Goranu Štroku, po mnogima najvredniji turistički objekt u Hrvatskoj. Postavlja se pitanje koliko je njegov novi vlasnik u zbilji dao novca. Naime, mnogi su mogli pod takvim uvjetima kupiti taj hotel. Za Excelsior je u gotovini plaćeno milijun DEM-a (u nekim je procjenama vrijednost hotela bila mnogo veća, opljačkano je, to jest Štroku poklonjeno 30 milijuna njemačkih marka društvenog novca) i preuzet je dug od 34 milijuna DEM koliko je Dubrovačka banka potrošila na uređenje tog hotela nakon što su u njemu bile izbjeglice. Stvar je u tome što taj dug nije otplaćivao novi vlasnik već se dug otplaćivao iz poslovanja hotela. Godine 2002. jedan tjednik objavljuje podatak da je od samo jednogodišnje zarade Excelsiora Štrok nadoknadio milijun maraka koliko je platio hotel, otplatio kreditnu ratu hotela i još nešto - zaradio. Dakle, kao što su komunisti poslije 1945. godine otimali privatno vlasništvo, tako su ga od 2000. davali svojim pouzdanicima. Većina ljudi smatra da je zapravo hotel poklonjen, jer ako će sam hotel vraćati dugove, onda ispada da smo hotel prodali za ništa.
dragoner
15.3.2011. 20:48
NAŠA FIMI MEDIJA PUBLIC IMAGE 28 MILIJUNA KN MUP BEZ NATJEČAJA (direktno bez jebemti, sve je bilo u najboljem redu i zna se cijena promiđbe i zna se tko je koliko dobio, nema poštenijeg posla)
Afera u kojoj je sudjelovala tadašnja ministrica pravosuđa Ingrid Antičević-Marinović kada je 2002., suprotno važećim propisima, omogućila Dragi Jurišiću, klijentu svoga muža Marka Marinovića, da postane vlasnik benzinske crpke u Lužanima. Nakon što je zbog te, a i druge afera vezane uz supruga, podnjela ostavke na sve stranačke dužnosti, ostala je zastupnica u saboru, nije se mjesecima pojavila na poslu, a i dalje je primala plaću od 16.000 kuna.

branitelji
15.3.2011. 20:34
Ingrid će pričati o aferi s nabavkom vatrogasnih vozila i o načinu djelovanja sdp-ovih odvjetnika,a Jovanović kao riječanin o gradskim tržnicama,djelovanju Liniča u INI,možda spomenu preprodaju Koprivničkog odmarališta u suradnji s Burdušom.Možda objasne kako je njihova kampanja samo malo manje velebna od HDZove iako imaju 3 puta manje članova,a naravno ne financiraju na crno kao ni Burduš.Možda o svemu tome reknu koju riječ,a možda se i opet obruše na druge kao i ovi naši virovitički drugari.Tataratira....
anakonda
15.3.2011. 18:40
2007. obećanje
- smanjenje nezaposlenosti na 7%
- smanjenje deficita na 0%
- rast BDP-a na 7%
- rast industrijske proizvodnje 3%
- smanjenje zaduženosti zemlje
- smanjenje nelikvidnosti sa 18 milijardi kn
- smanjenje uvoza hrane
- smanjenje PDV-a od 22%
- porast inozemnih ulaganja
- smanjenje javne uprave za 10%
- aktiviranje ZERP-a
- izgradnja autoceste do Dubrovnika
- pomoć mladim obiteljima za kupnju stana
- broj insolventnih tvrtki 2300
- …itd, itd, itd

2011. ispunjenje
- nezaposlenost 14%
- deficit 10%
- pad BDP-a 1,5%
- pad 1,8%
- povećanje na 46 milijarde dolara
- povećanje nelikvidnosti na 37 milijardi
- povećanje za 10%
- povećanje na 23%
- pad inozemnih ulaganja za 3 puta
- smanjenje za 0,5%
- odustanak od ZERP-a
- nije realizirano
- kupljeno 12 stanova
- broj insolventnih tvrtki 31000
- …itd, itd, itd...........

piše: Aleksandar Stanković
anakonda
15.3.2011. 18:37
šališ se, slijedećih 12 godina! PREVIŠE JE ZLA UČINIO HDZ, AKO RH POSTANE PRAVNA DRŽAVA ONDA ĆE HDZ OTIĆI U POVIJEST BAŠ KAO I SKJ!!!!!!

pogledaj kako drugi misle:

Otvoreno pismo Jadranki Kosor

Čime su vas ucijenili lopovi, lažovi, sjecikese, mlatimudani, ništarije, protuhe, lijenčine, pa da s njima sjedite skupa i igrate preferans. Čemu više ta lažljiva muška banda, ta prijetvorna momčad ratnih profitera? Imate već neke utakmice u nogama, što ne birate društvo, zar nije bio dovoljan obožavani Sanader?

Poštovana Jadranka,


ajmo malo u prošlost,
uvijek se lijepo vratit u stare dane…

Sjećate li se `95. i kako ste mi redigirali prvi izvještaj za radio? Martić je bombardirao Zagreb, ja sam intervjuirao ranjene, nisam znao napraviti izvještaj, a vi ste se ponudili za pomoć.

Ili kada ste me par puta vozili kući. Vi ste i tada stanovali na Ravnicama, ja na Savici, pa vam je bilo nekako usput i ne vjerujem da je bilo neka trauma. Bili ste draga kolegica u koju je pola starijih urednika bilo zaljubljeno i koja je svojom empatijom privlačila ljude. OK, ta empatija je ponekad znala i zakazati kada vam se u emisiju o prognanicima javio kakav nesretni srpski izbjeglica, ali takva su bila vremena. Dozvolu za nesreću imali su jedni, a ovi drugi dozvole su dobili nešto kasnije. I važno je da ste se vi svidjeli ovome što dijeli dozvole, pa ste ušli u HDZ i evo, danas ste tu gdje ste. I čemu ovoj patetičan uvod, čemu brljanje po uspomenama koje bi trebale biti osobna stvar, a ne žvakaća za razvlačenje po portalu.......

Zašto šaljete Đakića i 12 uvrijeđenih mome uredniku?

I sada ćete reći da se ponašam paternalistički i, što je najgore, bit ćete u pravu, ali, draga Jadranka, pa učio sam od najboljih. Od vas, dakako! Pa niste li vi cijelu jednu populaciju paternalizirali (ili, da budemo precizniji, maternalizirali)? Niste li vi kao braniteljska majka ljudima isposlovali mirovine, a kada to kažem u emisiji onda dignete Đakića i još njih 12, pa ih uvrijeđene šaljete kod mog urednika da traže isprike i penale, i zadovoljštinu, i čast, i ponos, i ugled. (K`o da ugled stanuje na HRT-u.) I vi ste im isposlovali mirovine, a ja sam kriv za to. Ma hajte! Pa nismo djeca, odrasli smo ljudi koji znaju da stvari tako funkcioniraju, da ste godinama kupovali socijalni mir, da ste potpisivali sve i svašta (recimo Aluminij), ali 2011. je. Možda treba preispitati sve te potpise, možda je pola milijuna previše, možda je došlo vrijeme, možda, možda, možda. Eto, idealiziram stvari, ali može mi se. Nisam ucijenjen ničim, osim stambenim kreditom u Zagrebačkoj banci, ali i njih `ko jebe, bit će za mene krovova.

pone
15.3.2011. 14:19
Joca i Mare, buuuuuu
Oni će nam moralizirati sljedeće četiri godine!?
Molim jednu kartu za Japan i to odmah.
guru3977
15.3.2011. 13:18
"janez
Lezi Maro da ti.... "

janez, mislio sa na ovu narodnu poslovicu iz jacinog kraja?

NARODNE IZREKE U VLASOTINAČKOM KRAJU:(sa dodatkom)

"...pošto mi je rekla da mi je životna deviza „lezi lebe da te jedem“,

guru3977
15.3.2011. 12:44
ako mare vuče na francusko govorno područje, na koje govorno područje vuče ime jadranka vlaisavljević?????
dragoner
15.3.2011. 11:08
Promjena imena je u domeni talijanskog jezika i iskustava iz rane mladosti. mada mare vuče više na francusko govorno područje "vui madam mare"
guru3977
15.3.2011. 10:34
samo pazite da ne legne netko drugi?
janez
15.3.2011. 10:21
Lezi Maro da ti....
limun
15.3.2011. 8:36

--------------------------------------------------------------------------------

Nikad mi nije bilo jasno zašto je Ingrid promjenila ime. Šta to fali Mari?
savo
15.3.2011. 7:53
e baš ingrid može pričat o borbi protiv korupcije, a možda i može, ima iskustva sa poslovanjem svoga supruga.
dr. evil
15.3.2011. 7:32
Bez dlake na jeziku. Tako i treba!.


Još iz kategorije Dossier Fimi mediaVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.