Banner
Na Bujštini obilježena 77. godišnjica bitke kod Kućibrega
Hrvatski inovatori osvojili zlatne, srebrne i brončane medalje u Njemačkoj
DP: Covid potvrde za ulazak u Sabor zadiru u ljudske i političke slobode
Arhiv HRT-a do 1990: Kulturno dobro vrijedno milijarde kuna izlazi iz bunkera
Umrla Jelena Brajša, dugogodišnja ravnateljica Caritasa
Božo Petrov pozitivan na koronavirus
Večernji list: Probijen zadnji tunel na pristupnim cestama Pelješkom mostu

  Kota Lj. R. Weissa

Ljubo R. Weiss: Ajmo blatiti predsjednika Josipovića...

        30.01.2011.         3100 pogleda
Ljubo R. Weiss: Ajmo blatiti predsjednika Josipovića...

Možda sam subjektivan u ovoj temi, ali dr. Ivo Josipović je još uvijek moj predsjednik, i sklon sam mirno analizirati njegov učinak u zamalo proteklu godinu njegova truda u obavljanju zahtjevne dužnosti. Pišem to stoga što na portalu gdje se povremeno javljam s tekstovima - www.pollitika.com - već nekoliko dana plamti rasprava o tome da li je policija u Zagrebu pravilno postupila kada je na obavijesni razgovor pozvala blogera Mislava Šutala, dipl.ing. elektrotehnike, koji svoje tekstove i upise potpisuje nickom «Papar». Naime, taj gospodin već godinama se spori s Ivicom Mudrinićem i Hrvatskim Telekomom, jer je, po presudi Vrhovnog suda, dobio nezakoniti otkaz. Nažalost, nije jedini kojem se to dogodilo, ali je jedan od najupornijih u iznošenju teških optužbi na račun Ivice Mudrinića i "balkanske telekom mafije".Vjerojatno "samo usput" i na račun predsjednika RH dr.Ive Josipovića.

POŠTOVANI GOSPODINE ŠUTALO...

U ovom komentaru ostavljam otvorenim koliko su te optužbe Mudrinića utemeljene, više me zanima zašto se Mislav Šutalo obrušio na Josipovića pišući čak dnevnik pod naslovom «Pošteno suđenje Josipoviću?» ne birajući pri tome rječnik, zapaprivši do te mjere Josipovićevu juhu, da mu je predsjednik, stari i iskusan bloger, jednostavno odgovorio u subotnje gluho doba noći:
« Poštovani gospodine,
Poštovani gospodine Šutalo,
Iznosite neistinu. Nisam prijavio 4,7 miliona kuna troškova kampanje, nego više od 8. Moja je kampanja označena od strane TIH kao najtransparentnija. Prijavljeni iznos možete provjeriti kod Državnog izbornog povjerenstva.
Nadam se da znate da je kleveta (posebno putem široko dostupnog medija poput interneta) kazneno djelo, a da postoji i odgovornost za štetu........
Ivo Josipović»
Zanimljivo, na tom portalu koji se inače diči demokratičnošću i liberalizmom, upis predsjednika nije naišao na odobravanje, dapače, dnevnik koji je ponovo napisao Papar, nakon što ga je policija pozvala na razgovor, izazvao je buru odobravanja. Autor je ustvrdio da iza obavijesnog razgovora stoji, ni manje ni više, predsjednik Josipović, koji mu, tumači se, prijeti tužbom. Iskreno, kada bi meni netko prizivao suđenje, odgovorio bih oštrije od Josipovića.
Zašto??

PORTALI - MJESTA OSVETNIČKIH POHODA I PRIVATNIH RATOVA?

Zato što smatram da portali ne mogu biti mjesta za neke osvetničke pohode, pogotovo za blaćenje Predsjednika koji se u zamalo godinu dana, trudi zahtjevnu dužnost obavljati na najbolji način. Evo, primjerice, ne slažem se s Predsjednikom u ocjeni legalnosti kako se Jadranka Kosor domogla stana u Ravnicama, stana iz kojeg je prethodno deložirana srpska obitelj Drobac. Isto tako, i sam sam vodio sudske sporove protiv države Hrvatske vezano za prijevaru u privatizaciji odnosno kršenje prava na ranije nacionaliziranu imovinu. Isto tako, u vezi tog pisao sam ranijem predsjedniku Mesiću, ali i vezano za dinamitom srušenu vikendicu u Bilogori, l992., tražeći odštetu. Predsjednik Mesić nije mi uspio pomoći, ali, ma koliko bio ogorčen, nisam tražio poslije suđenje Stjepanu Mesiću, niti sam pisao mnogim veleposlanstvima, kao što je to učinio Mislav Šutalo. Nažalost, funkcioniranje pravne države ne ovisi samo o volji predsjednika Hrvatske, mnogo je to kompliciraniji problem i valja na njega gledati trezveno i ne baratati OLAKO IZREČENIM OLOVNIM RIJEČIMA.
Jer, Mislav Šutalo, zvani Papar, napisao je l2-l3 dnevnika na gore spomenute teme (petnaestak ih je još vidljivo u arhivi pollitike), pored ostalog i rečenice da se predsjednik Josipović kao «instant zvijezda hrvatske politike» kočoperio na naslovnici Slobodne Dalmacije, čime počinje njegov dnevnik koji je policiju najviše zanimao. Neukusno, ali idemo dalje:
«Balkanska Telekom mafija tako se dugo održala .. zbog pokroviteljstva visoke politike.. od strane predsjednika Josipovića, kako to on kaže, zbog zločinačkog poduhvata. Ivica je Mudrinić, po Mislavu, blizak suradnik Ive Josipovića (što je ipak vrlo upitno) i vrhunac potjernice: «Ivo Josipović dolijat će jednog dana»
Našlo bi se takvih sličnih blatnih bedastoća još, no tko ima vremena, neka pogleda te "dnevnike".
Dakle, mnogi portali u Hrvatskoj, postaju mjesta gdje se nekontrolirano žari i pali, često iza anonimnosti nicka, i gdje se, mišljenja sam, često opravdani gnjev građana, usmjerava prema pravima, ali i često, krivima, nekom čudnom stihijnošću gdje se ne poznaje kleveta, povreda časti i ugleda osobe, privatnost, kultura dijaloga. Navodno su dozvoljene i uznemirujuće vijesti, dozvoljeno je u ime slobode govora (izražavanja), u ime demokracije pisati i ocjene i stavove koji nisu općeprihvaćeni, zamalo sve što ogorčenom čovjeku padne na pamet.
Valja naglasiti da nema političara koji je ispunio sve najave iz izborne kampanje, nema onog koji, ograničen ustavnim ovlaštenjima, može za Hrvatsku, u samo godinu dana rada i djelovanja biti i Mojsije, i Mesija...Ivica Mudrinić je u Gospodarskom savjetu predsjednika Josipovića, dakle, ne osobni savjetnik, u tijelu je koje ne donosi političke odluke, tu je kao rukovoditelj jedne od najvećih tvrtki u Hrvatskoj, pored ostalih značajnijih gospodarstvenika...Naravno, i on je odgovoran za poštivanje zakona, no to se ne može inicirati križarskim, osvetničkim ratom, nego upućivanjem zahtjeva za istragom, argumentirano i na prave adrese.
Ivo Josipović nije nedodirljiv, još je to manje Ivica Mudrinić. Ali ovaj predsjednik pokrenuo je mirotvorne aktivnosti u regiji jugoistočne Evrope, političar je DRUGAČIJI od ostalih, uvažavan, neposredan, radin, unio je u političko ponašanje sve što je protivno BAHATOSTI, ponavljam, jedna je od najčvršćih karika sustava, koji se podosta ljulja. Njega je bilo u Bosni i Hercegovini, Srbiji, Mađarskoj, Austriji, Vatikanu, Njemačkoj... On je POLITIČKA OSOBA od koje se puno očekuje i nije način - ili to jest hrvatski način??- da ga se blati, uvaljava u kaljužu koju nije uzrokovao. Imamo mi one kojima valja suditi, jedan takav smijulji se u Salzburgu (on komotno može reći da neće imati pravedno suđenje u Hrvatskoj, kada se eto, tamo, na neki način, sudi i aktualnom predsjedniku RH), na tisuće stranica ispisani su optužni prijedlozi, posebno onaj protiv Polančeca, evo, bit će otvorena istraga i protiv mog velikog «prijatelja» Čačića, no vezati predsjednikovo ime s «poštenim suđenjem», i čak ga prizivati, nelogično je i kontraproduktivno.

OD SKANDALA DO SKANDALA, OD AFERE DO AFERE..

I ono što postaje problem u ovoj našoj hrvatskoj zbilji, je da se pažnja medija usmjerava na škandale, na škakljive teme a u drugom planu ostaju KLJUČNA PITANJA HRVATSKE DANAS. I kao da je lakše nabacivati se blatom na predsjednika, nego mu pomoći podrškom u rješavanju upravo tih ključnih pitanja - od nezaposlenosti, pada životnog standarda do korupcije i pristupa Evropskoj zajednici. Masovne psihoze i euforije koje se stvaraju nisu dobrodošle, one nas udaljavaju od pravDE, one su dimna zavjesa za nastavak manipulacija raznih vrsta - od manipulacije braniteljima do manipulacije osjećajima građana. Nakraju, nitko nikome neće vjerovati, sve će postati spin,svaka činjenica bit će nam sumnjiva, svaki broj upitan. Ipak, 84 % podrške građana koje ima predsjednik, kako pokazuju ankete, nije mali postotak.
I dok se uznemireni duhovi prepiru oko toga što je krivo učinila policija Šutalu, istovremeno pripremljen je zakon o zbornim kampanjama koji izmiče pažnji pollitičara, zatim u pripremi je zakon koji zapravo na mala vrata uvodi ponovo verbalni delikt ( za "sramoćenje" predviđena je kazna do godine dana zatvora, a do sada je bila predviđena samo novčana kazna za slične radnje)
I ne samo zbog postotka podrške, Ivo Josipović ostaje i dalje moj predsjednik, a ako se u nečem nećemo usuglasiti, nastojat ću mu skrenuti na to pažnju odgovorno i - kulturno.
Hura-bura sustav ophođenja i blaćenje Predsjednika ne bi trebao biti stil odgovornih građana Hrvatske.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

Ljubo R. Weiss
3.2.2011. 5:30
@terzo, djingis, loco...
Hvala na razumijevanju i podršci. Sve dobro vam želim.
Loco
2.2.2011. 19:13
LJubo R. Weiss je za sve vas nedostižna inteligencija
i nadasve pravedan kritičar koji zna što govori.
fitilj
31.1.2011. 21:41
Moje terzo poštivam tvoje mišljenje, ali još bi ga više poštivao da si ga donijeo znajući sve o tom ljubi.

Druže djingis internet je javno dobo i tvoj komentar kada ga objaviš također. Iskreno rečeno bili me ..... prst s kim ti hoćeš ili nećeš ući u komentar. To što ti u pisanju osjećaš ljutnju ili očaj je tvoj problem.

Problem tvoje ljutnje, tvog očaja i tvoje zablude da su ovaj portal i njegov urednik G.G. subjektivni vladajućoj stranci.

djingis
31.1.2011. 20:52
Druže fitilj, netko netko drugi pali. Ja se tebi nisam obratio ne želim ući u komentar s osobom u čijem se pisanju osjeća ljutnja ili očaj?!
terzo
31.1.2011. 19:34
Lipi moj "fitilj" ! Ljubi R. W. nisam ni sklon ni posebice naklonjen , ali kod tebe primjecujem posebnu averziju i neku vrstu "crvene krpe" , cim procitas neki clanak iz pera (gore navedenog Ljube).
Mislim time reci ; Fairnis i dobar odgoj su nesto drugo , osim toga nitko nije toliko los da bi ga se toliko razapinjalo . Zabrinjava me tvoja kronicna antipatija..............
karlo01
30.1.2011. 15:53
O kritiziranju Josipovića i Kosorice postoji mala razlika.Predsjednika smo si sami izabrali plebiscitom od 80% glasova građana, dok je Kosorica nasljedno instalirana od uznika Ive koji sada piše memoare u Salzburškoj apsani !
fitilj
30.1.2011. 14:09
Kolega djingis, kako nisam Ljubo R. Weissa koji one s čijim se mišljenjem ne slaže javno proziva, vrijeđa i piše emaile objeda na razne adrese, izražavam mišljenje da smatram da nisi u pravu kada misliš da su ovaj portal i njegov urednik G.G. subjektivan vladajućoj stranci.

Nije mi jasno iz kojih ti to članaka i ovdje objavljenih priloga vidiš, pa te umoljavam za par primjera koje će potkrijepiti tvoje mišljenje.
djingis
30.1.2011. 11:44
Gospodine Weiss, jednom sam prilikom napisao da je ovaj portal(Vtc.net) Vladin i HDZ-eov alat, te sam se malo oštrije okomio na jedan Vaš članak...žao mi je no ne sjećam se točno koji.
Ovim putem želim Vam izjaviti da mi je krivo, no kao kritičar osvrnuo sam se na Vašu pristranost u kontekstu pristranosti ovog portala i G.G.
Isprike g. Weiss.( no i dalje sam čvrstog mišljenja da je portal i njegov urednik G.G. subjektivan vladajućoj stranci).
Ali i njemu oprost ,jer je na žalost cijela ova naša zaboravljena županija ( Slatina , ne VT) u boji Jope, Kire, Tolušića x2,,,nema smisla nabrajati sitnije ribe ......Pozzzz(dff)
fitilj
30.1.2011. 9:09
Ma daj Ljubo opameti se i dođi sebi. Nisi ti Lubo zavrijedio usporedbe sa psom, jer pas je plemenito i vjerno biće. Čuva kuću i dom onih koji ga hrane, ne grize i ne laje na svoje ukućane. Kakva fikcija s tobom.

Ma kakav ti lik i kakvo si ti djelo spominješ. Tko je lud da bi se virovitičkim marginalcem i pobjeguljom. Šuti jadniče i poklopi se ušima. Nauči se ophoditi s ljudima i poštivati ih. Ne trpaj se tamo gdje te neće. Ne bacaj svoje smeće u tuđa dvorišta. Ne nameći se onima koji su ti stotinu puta rekli da im nisi dobrodošao.

Poznato je da je glupo tražiti od tebe da se urazumiš. Znam kako se urazumiti kada nemaš čime trezveno misliti. Kada nemaš s čime shvatiti da si bijednik bez ikakvog značaja. Kada ti ono tvoje ogledalce govori da si najpametniji, a okolina i zajednica u kojoj živiš stalno govori suprotno. Da Ljubo frustracija izjeda čovjeka, izjeda ga do te mjere da i vlastitoj sjeni vidi neprijatelja i progonitelja.

O kakvim to insinuacijama pričaš, o kakvom mom drugu Splići sanjaš. Koga je koga zajebal?. Pa tebe su Ljubo uhvatili u lažima. Tebi su Ljubo dokazali da si tužikao svoje kritičare i slao emaile na stotine strana. Nije vrag Ljubo da svi lažu, a samo ti govoriš istinu. Ma nijete Ljubo zajebalo već te spasilo da ne toneš dublje u glib. Nije zajebalo već ti zatvorilo komentare i zaprijetilo da će ne opametiš li se banirati i tebe. Zar ne vidiš jadniče da si sam sebi najgori neprijatelj.

Umjesto da se umiriš i čekaš da se zaboravi što si u svojoj ludosti napravio, ti se Ljubo još više zakopavaš u živo blato. Zato Ljubo razbi to ogledalo koje ti kaže da si najpametniji i pogledaj istini u oči. Shvati da te ljudi cijene onoliko koliko si dao sredini i zajednici u kojoj živiš, a to je moj Ljubo Ruben Weiss malo, jako malo Ljubo Ruben Weiss.

Toliko malo da bi morale proći godine da ljudi zaborave na to da si o onima koji su obranili Domovinu iz koje si pobjegao izrekao i napisao toliko laži i i toliko ružnih riječi i rečenica kao što je ova: "A borci za neovisnu Hrvatsku ili uživaju velkike privilegije, ili polako dolaze tamo gdje im je mjesto - iza rešetaka"

Pametnom dosta, pa čak i onima s poteškoćama u shvaćanju, ali tebi Ljubo Ruben Weiss i tvojoj opsesivnoj mrži prema svemu što je hrvatsko, znam da ni to neće pomoći.
Ljubo R. Weiss
30.1.2011. 2:50
@Fitilj
Fitiljko dragi, samo ti larmaj... Pa zar ti misliš da su ljudi koji čitaju virovitica.net glupi i da ne razaznaju tvoju fiksaciju na moj lik i djelo, od normalnog regiranja??? I šef mi kaže da ne trošim vrijeme na tebe, napisao sam kolumnu, izvoli što imaš reći o sadržaju...??? Usput, još jedna tvoja laž odnosno insinuacija. Zar nije dovoljno što si LAŽIMA o nekakvoj mojoj prijavi policiji, zajebo svog druga Spliću??
Više se ne javljam, već sam to obećao Goranu.
U kućicu, u kućicu, moj dragi Fitiljko...Smrznut ćeš se vani, dragi Fitiljko...ho, ho, ho.....
fitilj
29.1.2011. 22:54
Ljubo nemoj tvoja šupkanja nazivati kolumna.

Pitam se koliko ti treba da shvatiš da su korisnici virovitica.neta shvatili da onaj tko napiše "A borci za neovisnu Hrvatsku ili uživaju velkike privilegije, ili polako dolaze tamo gdje im je mjesto - iza rešetaka" ne mosli dobro Hrvatskoj i onima koji su je obranili.

Možda je konačno i korisnicima virovitica.net postalo jasno da onaj tko je u stanju tako što napisati ne zaslužuje mjesto na ovom portalu.
Ljubo R. Weiss
29.1.2011. 20:13
@Fitilj
Ti dobro znaš da NIJE PODASTRT NIJEDAN DOKAZ o nekakvim prijavama mene članova pollitika.com policijama, niti u Hrvatskoj, niti u Njemačkoj.. GNJUSNE LAŽI koje obično dolaze iz političkog podzemlja i ne znam koliko si mu bliz..? Očekujem strpljivo i dalje ISPRIKU od Spliće i njegovih pajdaša ISPRIKU, heeeeej...
Pusti ljudima da nešto kažu o temi ove kolumne. Trolaš.. pa trolaš,vjerojatno ništa drugo i ne znaš raditi???
U kućicu, ajdeeeee u kućicuuuuu...
fitilj
29.1.2011. 1:00
Ljubo zašto se ljutiš. Nije vrag da je to zato što su te na pollitika.com raskrinkali tko si i što si! Vidim društvo te pročitalo do srži, a vjerujem da ni ovdje na virovitica.net nije drugačije. Zašto se truditi kada se kolege napisale ono što većina misli o tebi i tvojim šupkarskim uradcima.

splica — Pet, 28/01/2011 - 22:46.
Negiranje čega???
Da si možda poslao a možda nisi to pismo Joviću? A onda smo to mi učinili a možda si ti??? (Ma baš bi se netko od nas spomenutih sa tim i tobom zamarao). Jesi ti svjestan da su u moj javni ugostiteljski objekat došli gosti a da si ti iz toga izvrnu cijelu priču. Od kuda ti pravo ulaziti u privatne živote ljudi na forumu???
Što se policije tiče imaš Kukljicu a naš član iz Njemačke tvrdi da već imao dosta problema zbog tebe. Bar tako tvrdi ali taj dio možemo ostaviti otvorenim dok se i on ne izjasni.
No ovo je tvoj način borbe sa neistomišljenicima. Tajna pisma, privatne poruke, zavirivanje u moju kuću, traženje osobnih podataka o osobama itd. Što se mene tiče dosta sam se puta javno potpisao pa traži malo a mogu i ja potražiti tvoje privatne poruke meni kojima si išao uređivati pollitiku.. Moglo bi to uraditi i puno ljudi još što pokazuje moju poantu da si htio uređivati ovu stranicu. Zbog pokušaja oblikovanja sadržaja preko klonova si bio i isključen sa stranice. Ili je Mrak lagao , pošto tebe ,Doktore, nikada u laži nismo uhvatili(sic).
E sada nisi shvatio uopće poantu. Poistovječujući svoje svjetonazore sa Predsjednikovim direktno ga vrijeđaš. On se takvim sredstvima nikada ne bi služio i čak je i javno to ustvrdio. Šta je za tebe blaćenje i čerećenje za njega je kritika. A ovo što si pisao Joviću kleveta.Pokušao je i razgovarati sa Paprom i objasniti situaciju. Ti imaš toliko uvredljivih i izbrisanih tekstova a u nekima si neistomišljenicima prijetio sudom. Znači zaključci:
1. Pisao si protiv mene bljuvotine i izmislio priču kao da se ovdje nešto urotnički radilo a politika se u stvarnosti nije uopće spomenula
2. "Ušao" si u moju kuću i privatnost nepozvan
3. Pisao si protiv Pollitike.com
4. Išao si uređivati Pollitiku.com.
5. Istraživao si osobne podatke o članovima i poslije barata sa njima kako ti odgovara. Najčešće ucjenjivački.
6. Prijetio si članovima sudom.
Za policiju imam samo iskaz člana iz Njemačke koji tvrdi da si to uradio. To ću i povući dok se on ne oglasi a kaže da hoće. No pametnom je i ovaj ostatak dovoljan.
I još hočeš da ti se ispričam !?! Rekoh ja, piši nam ti dalje ovdje i nastavi nas uveseljavati.
Kao što u ovim komentarima prvo pišeš da to radiš besplatno iz uvjerenja a kada ti ja kažem da si prvo kritiku Pollitike.com trebao uraditi ovdje onda kažeš da pišeš za novce protiv nas u Virovitici.net. I iz uvjerenja. Rekoh dosljedan si do boli čovjek. I iskren.
Ljubo R. Weiss
29.1.2011. 0:30
@Fitilj
Pa, do kada ćeš mi se motati pod nogama?? I trolati ovu kolumnu?? Ajde, ako imaš što pametno sam napisati o sadržaju kolumne, izvoli... Ne prepisuj druge, valjda si toliko pismen da imaš sposobnosti napisati nekoliko vlastitih rečenica??
Hvala onima koji se drže teme kolumne.
mastermind
28.1.2011. 16:29
Prava je šteta što Josipović nije bio predsjednik SDP-a, odavno bi se riješili ovih domaćih četnika!
tomislav
28.1.2011. 14:02
Ivo je ok predsjednik, 80 % ga podržava, on je umjetnik, političar i nastavnik na prestižnom hrvatskom pravnom učilištu. Pa kad sve to stigne, ma ne to je jedina svijetla točka na ovom terenu i dijelu kugle što se oko sebe vrti. Znanstveni borac protiv korupcije dr Kregar nije mu baš to u blizini.
svoj na svome
28.1.2011. 0:11
Ništa novoga za Weissa. S tog bloga je već najuren, ali ljudima bez karaktera i obraza to ništa ne znači. Vratio se je, jer mu je vlasnik pollitike.com to dozvolio iako je pisao svinjarije o njemu i članovima bloga. Ubrzo po povratku postao je negativac bloga, ali Weissu koji ima obraz debli od vojničkih bakanđi to ne smeta da iz svoje rupe u gradu koje naziva selom, nastavi svoju prljavu rabotu. Umjesto da podrži čovjeka kojeg podržavaju svi javni mediji u Hrvatskoj Weiss ga napada, vjerujući da će se takvim šupkanjem dopasti Ivi Josipoviću. Sramotno, ili točnije rečeno ništa novo od osobe koja je pobjegla u Beč i izdala i rođeni grad i Domovinu.
fitilj
27.1.2011. 23:47
Komentar vlasnika bloga pollitika.com
mrak — Čet, 27/01/2011 - 09:02.
nije mi jasno zašto očekujete
nije mi jasno zašto očekujete i tražite da ljudi kritiziraju Jadranku Kosor i njezinu vladu, a isto to odričete onima koji kritiziraju poteze Ive Josipovića?

zašto se pozivate da se treba baviti bitnime, a ne dopuštate da ljudi promišljaju i kritiziraju postupke predsjednika koji se po vašem vlastitom mišljenju bavi upravo takvim - bitnim stvarima?

neselektivno veličanje bilo koga nije dobro i kako su to neki ovdje napisali, to je temeljna oznaka nekih bivših vremena

p.s. po mom mišljenju 84% approval ratinga je iznimno loš rezultat

Šupkanje Lj.R. Weissa Josipoviću ima niz daljnih kritika i osuda kao na primjer.

splica — Čet, 27/01/2011 - 22:13. novo
Kritika
Poštovani Ljubo, velika je razlika između blaćenja i kritiziranja. Neprijatelji najčešće govore dobro o protivniku a iza leđa mu zabijaju nož. Pravi prijatelj ukaže prijatelju na greške u lice a ako on ima i malo pameti, poslušati će ga.
Kao i što sam uviđaš Paprova borba protiv Mudrinića je opravdana. Protiv takvog neprijatelja koji podmuklo igra dozvoljena su skoro sva demokratska sredstva. Jednom veoma tezom Papar se obrušio na Josipovoća i postigao cilj. Josipoviću se sada diže kosa na glavi od Mudrinića i radi ćir na želucu koji će pod hitno morati ukloniti.
p.s.
Jako je neukusno pisati na drugim portalima protiv sudionika na ovom. Pošteno bi bilo da si tekst o našem članu objavio prvo ovdje pa na Virovitica.net. Nama spočitavaš što se homogeniziramo oko naših članova koji su napadnuti a donedavno si imao pretenziju upravljati ovim sitom, praviti uredništvo itd. Potpuno si nedosljedan lik.Još iz kategorije Kota Lj. R. Weissa