Sabor: U srijedu izjašnjavanje o amandmanima na paket poreznih zakona
Bernardić: Vladina porezna reforma je prodavanje magle i SDP je neće podržati
Vasilić: Pred jedinicama lokalne samouprave vrlo stresno razdoblje
Gordana Buljan Flander dobitnica Nagrade za životno djelo za promicanje dječjih prava
Dugine obitelji traže da se omogući udomiteljstvo istospolnim parovima
Vlada suglasna s HDZ-ovim prijedlogom sniženog PDV-a na elektronske publikacije i mahunarke
Za uzgoj goveda, koza, ovaca i peradi 24 milijuna kuna

Ljubo R.Weiss: Vlada Jadranke Kosor je pala, samo to još ne zna


  Kota Lj. R. Weissa           Ljubo R. Weiss           14.03.2010.         3410 pogleda
Ljubo R.Weiss: Vlada Jadranke Kosor je pala, samo to još ne zna

(seljačka buna, dr.Ivo Josipović, prijevremeni izbori)

Sada, nakon 14 dana seljačke bune u malom slavonskom gradu, pedesetak ljudi koji su navečer  izašli «u grad» sve manje komentira protekle događaje. Telefoni i mobiteli na tu temu sve manje bruje, poneko još govori o svojoj ulozi u maloj, traktorskoj revoluciji, no, većina je šutljiva i zabrinuta.

Neki očevici sukoba seljaka i policije tvrde da su događaju u okolici Virovitice, odnosno pokušaj proboja seljaka na traktorima do graničnog prijelaza Terezino Polje - Barcs u stvari bili «okidač» za nagodbu ministra Čobankovića i predstavnika ogorčenih seljaka. I jedna i druga strana bile su svjesne da pendrek hrvatskog policajca po glavi jednog prosvjednika (Ante Rokinger,36 godina) koji kaže da mu s smračilo od udarca policajca, i koji je pao na cestu kao gromom ošinut, bila je točka s koje se moglo u kaos nesagledivih posljedica ili u - potpisivanje sporazuma Čobanković-seljačke vođe. Onog trenutka kada sam čuo brujanje traktora kroz moju ulicu, u pravcu graničnog prijelaza Terezino Polje, shvatio sam da seljaci idu na sve ili ništa. Poigravanje seljaka s policijskim džipovima u gradu, njihova taktika i strategija pokazala se mudrijom, njihova motivacija za borbu jačom, a odlučnost većom - nasuprot policiji, Čobankoviću i Vladi Jadranke Kosor.

KAO U RATU
Od Virovitice do graničnog prijelaza na sjeveru, ima l6 kilometara i blokada policije postavljena je u blizini šećerane «Viro», no policajci su zaboravili na sela do granice koja također imaju seljake s traktorima. Po pravoj partizanskoj taktici (ali i koristeći iskustvo iz Domovinskog rata) seljaci su postavili traktore s leđa policiji ( na točki Kolac, kažu mjestu koje dobilo ime po usmenoj predaju jer Turci tu nabijali Hrvate na kolac..), navodno su «zarobili» ravnatelja policije Virovitičko-podravske županije, zatim da bi se kretali kamo žele traktori su se kretali i šumama i šumskim putovima, a na pojedinim dijelovima šuma pilama su u rušena stabla da bi se traktori mogli kretati.
«Pazi, ima pištolj..» povikao je jedan policajac drugome, i nastalo je divljanje policije - udaren je Ante, grubo je uhićen jedan prosvjednik, da bi se kasnije ustanovilo da nije bilo riječi o oružju nego - mobitelu...Jedna policijska blokada u gradu, na Podravskoj magistrali, pojačana je kamionom privatne tvrtke Romić, nakon okršaja kod šećerena «Viro» i taj incident u nedjeljnim večernjim satima bio je jednako dramatičan kao i sukob kod Šećerane. Naime, to je toliko razjarilo seljake (Romić, zna se, baš i nije popularna osoba u gradu) pa je umalo kamion - zapaljen...Obrazloženje policije s tim u vezi zvuči neuvjerljivo i izazvalo je podsmijeh pismenih i u političke odnose (moći) upućene Virovitičane. Vruće je bilo i oko policijske postaje u gradu gdje su ogorčene seljake zaustavljali tijelima policajci s načelnikom Kopjarom na čelu. Ulje na vatru dolila je i vijest da na Viroviticu kreće interventna policija iz Karlovca, Sinja, Gospića...
U takvom ozračju može se razumjeti ponašanje predstavnika seljaka virovitičko-podravske županije Pipića na pregovorima s Čobankovićem u Đakovu i izostanak njegova potpisa na sporazum. Naime, on je znao da se mora vratiti u šator gdje su ga čekali revoltirani seljaci, pripadnici svih stranaka i boja, ali koliko god «našpanani» čak i jedni protiv drugih, očekujući složni samo ispunjenje svojih uvjeta.

ZNAČENJE SELJAČKE BUNE

Ne ulazeći u brojke i rješenja oko poticaja, kao i detalje sporazuma odnosno analize tko je više dobio odnosno izgubio - seljaci ili Vlada, valja uočiti da je to bio prvi veći organizirani, dugotrajni otpor Vladi Jadranke Kosor gdje je jedna socijalna skupina u Hrvatskoj izborila moralnu pobjedu. Seljaci su formalno (dana obećanja Vlade), ali i sadržajno ( tako se više ne može živjeti, STOP Kosorici, Todoriću...) pokazali da su znali artikulirati svoj interes ali i ustrajnošću i organiziranošću, izboriti ga. Pokazalo se prvi puta da seljaci nisu mačji kašalj, da su dovoljno organizirani, ali i politički zreli te ono NAJVAŽNIJE - NISU SE DALI USTRAŠITI POLICIJOM NITI PRISTATI BRZO NA SITNE USTUPKE. Pokazalo se da su ih Čobanković načinom pregovora, a Jadranka Kosor ignoriranjem i odbijanjem komunikacije s prosvjednicima, uvelike podcijenili i uzrokovali njihovo homogeniziranje i povećali otpor. Pokazalo se zatim da su se u pregovorima kalili novi lideri, oni su izrasli u osobe od autoriteta što negira glasine koje se redovno distribuira u kriznim situacijama, da seljake vode problematične osobe. Mi neki znamo i njihove slabosti sve do sudskih sporenja, različite temperamente, pa i sklonost dramatizaciji, ali u trenutku «stani-pani» situaciji seljaci su vjerovali vođama i to je bio jedan od preduvjeta uspjeha «traktorske revolucije». I dok su neke zemlje imale baršunastu, narančastu u Hrvatskoj je na pomolu traktorska revolucija.

SLIJEDI LI DOMINOI EFEKT? ULOGA DR.JOSIPOVIĆA

Naime, definitivno je jasno da slijedi domino efekt, odnosno pouka i poruka radnicima, studentima, umirovljenicima- organizirani i motivirani možemo sve, Vlada Jadranke Kosor je itekako ranjiva i zapravo je izgubila legitimitet i autoritet. Ona je zapravo smijenjena, samo to još ne zna. A kada bi se dogodio generalni štrajk u Hrvatskoj, koji sada nije za isključiti, saznala bi i to.
Zanimljiva je i uloga predsjednika dr. Josipovića koji, iako na udaru HDZ.-a i J. Kosor od same inauguracije, zapravo je otvaranjem vrata na Pantovčaku vođama seljačkog bunta i razgovorom s njima, pokazao političku mudrost, ali i sposobnost usmjeravanja političkih događanja u kriznim situacijama. Još u Bruxelesu odaslao je poruku da je uz zahtjeve seljaka i da pravedna država ispunjava ono što je obećala, ne štedeći one koji zapravo poljoprivrednim sustavom određuju devijacije i ne nude dugoročna, kvalitetna rješenja. Pokušaj prebacivanja odgovornosti Čobankovića na dr.Josipovića nije uspio i u priopćenju Ureda zadnja rečenica ohrabrila je već posustale seljake: vrata Predsjedničkog ureda uvijek su vam otvorena. On je obavio ono što je MORALA premijerka - razgovarati sa seljacima, a ne skrivati se iza ministra Čobankovića, frazama i ignoriranjem bunta. Javnost se tako svrstala još više uz seljake, a ponašanje J. Kosor je pokazalo slabost Vlade, nje osobno, ali i nedoraslost kritičnim društvenim situacijama. No, to sve potvrđuje da je ona đavolja učenica, da je to škola dr. Sanadera koji je nekada imao upravo nju za prljave i vruće poslove, a sada ona, «vladarica», ima Petra Čobankovića koji u pet ujutro, u ponedjeljak stiže iz Đakova da bi već u osam, podastro izvještaj «šefici» J. Kosor.
Ivo Josipović trebao je u subotu biti na Dori, glazbenoj priredbi, u Opatiji, no on je bio sa seljacima na Pantovčaku. Gdje je to večer bila J.Kosor nepoznato je, a u nedjelju njoj je bio važniji sastanak koji nije bio ni sastanak Vlade, ni HDZ-a... nego, zapravo dogovor s Karamarkom kako da policija postupi sa seljacima. Da je otišla u Slavoniju, gdje je očekivana, J. Kosor kupila bi još koji mjesec vladanja, ovako, ona i Vlada, najavljujući radikalne rezove (devalvacija kune, rješavanje statusa brodogradilišta, reforma državne uprave, kresanja ionako mizernih mirovima..) sama je sebi potpisala ostavku. Nju će supotpisati i Damir Polančec, za kojega sam svojevremeno molio nadležne, da mu se, kao i Sanaderu, oduzme putovnica. On je, kako tvrde mađarska istražna tijela, bio mozak operacije prodaje upravljačkih prava zlatne koke hrvatskog gospodarstva. INE- mađarskom MOL-u. Vjerujete li vi da za to nije znala Jadranka Kosor i tadašnji predsjednik Vlade dr. Sanader?

VLADA J.KOSOR JE VEĆ PALA, SAMO TO NE ZNA

Ishod seljačke bune je definitivan poraz Vlade J.Kosor, 8-9 mjeseci manje-više praznog hoda, traženje krivaca svugdje samo ne u Banskim dvorima sada i najveće optimiste dovode do pomisli da na nam i nova Vlada, ma kakva ona bila, ne može biti slabija od Vlade Jadranke Kosor. Seljaci, dr. Ivo Josipović učvrstili su svoje pozicije, Vlada Jadranke Kosor na putu je ka ostavci i prijevremenim izborima. Potrošeni HDZ sa još potrošenijima HSS-om i HSLS-om da su sutra izbori, nema potrebnu većinu u Saboru, dakle nema legitimitet, dakle nema autoritet niti je kadra vladati ovom zemljom, a najočitije je to u kriznim situacijama kada premijerkin osmijeh, lijepi broš i crvena haljina nisu dovoljni.

A ona ni to, u ovoj seljačkoj buni, nije pokazala, skrivajući se u Banskim dvorima. Ona bi sada, smrknuta lica, izračunavala štetu nastalu zbog prosvjeda seljaka, zaboravljajući da Vlada koja šalje specijalce protiv vlastitog, hrvatskog naroda već je pala, samo to još ne zna.

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

tomislav
4.4.2010. 17:57
Dr Weiss, Danko, Danica ili nešto možda još (kako to tvrde ovi sivila i crnila) daj napiši narodu gdje je nestala nova pravednost dr Predsjednika Domovine.
To je sve trebalo biti sređeno i svi koji to nisu trebali bi imati dnevno 21 EURO (ne 21 kn) po standardima Zajednice EuropskiH sjedinjenih država.
Meni se čini da je i to ko i puno toga ostalo samo slovo u tom programu.
djmoslav
1.4.2010. 20:49
druže WEISS krajnje je vrijeme da objasnite šta je sa Palestincima ili začepite tu svoju CRVENU gubicu več vas imamo punu kapu.

joker
22.3.2010. 10:32
pozitivne kritike - HALO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
guru3977
19.3.2010. 21:53
točno tako, jer navedene pojedince je lako izbaciti iz takta i onaj tko se malo razumije u politiku uviđa da su ovakvi komentari gosp. WEISA poput crvene marame u borbi toreadora s bikovima.
ISTU ili daleko veću reakciju je izazvala tvrdnja saborske zastupnice čavlović u saboru da je policiju na seljake poslala jaca.
odmah ne nastala panika u hdz-u vpž i bijesni kometari????
to govori da je ta činjenica istinita, a istina boli!!!!!
t.t.
19.3.2010. 16:13
@guru3977
Vrlo dobro si postavio stvar. Naime, kada nema ni jednog ozbiljnijeg argumenta u korist ove nesposobne i korumpirane vlade HDZ-a i satelita, i kada to Weiss odlično analizira onda je, u nedostatku argumenata, najlakše udarati po Weissu. Oni (Žućo, Joker, Sivilo...) zapravo i neshvaćaju da su mu svojim blesavim komentarima napravili najveću moguću reklamu.
Ajdemo Weiss - hoću novi komentar.
guru3977
19.3.2010. 9:10
ja ne razumijem ove hdz-ovce zbog toga što nitko ne hvali rad ove vlade????
Ajmo reći, možda gospodin WEIS NIJE objektivan, ali neka mi netko nabroji 3 POZITIVNE kritike O RADU OVE VLADE UNAZAD GODINU DANA????????

NEMA IH! ZAŠTO???? zbog toga što već godinama u medijima slušamo samo loše vijesti i o one još lošije o stanju u državi rh i radu vlade.

ako netko misli da može argumentima demantirati gospodina WEISA, neka proba. Samo da zna, šansu su mu male ili gotovo nikakve!!!!!!
cuccurin
18.3.2010. 8:01
g. Weiss, članak je korektan ali budite sigurni da je ova "vlada" vražje žilava. a, na žalost, vidite i po ovim "komentatorima", možete primijetiti da imaju i žilavu potporu u nekom čudnom puku....a oporba jako suzdržana..
joker
18.3.2010. 0:07
evo otkrio se weiss- danica!!!!!!!!
Danica
17.3.2010. 23:32
@Žućo
Jesi li vido kako ti je šefica J. Kosor bila nervozna u Saboru?
O padu ove nesposobne i korumpirane vlade je riječ, Žućo. I urušavanju HDZ-a...na svim razinama.
Vjetre CRVENI puši,
ovu vladu sruši...
Zapravo, pendrekom po seljaku, ova vlada je već pala.
Samo to još ne zna.
Lynx
17.3.2010. 22:49
Isto tako i ti žućo trebaš toga biti svjestan, kaj ne? Ali koliko znam čačkanje po tuđem IP-u je protuzakonito, kao i čačkanje po nečijem bankovnom računu.
Ne znam ZAŠTO nije moguće voditi diskusiju bez vrijeđanja i etiketiranja?
joker
17.3.2010. 19:39
ŽIVIO ŽUĆO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Žućo
17.3.2010. 19:31
DANICE!!!
Dal ćeš priznati da si ljubo weiss ako ja ovdje u komentarima obrazložim svoje argumente iz kojig tvrdim da su WEISS, DANKO, DANICA jedna te ista osoba, u ovom slučaju autor tj. ljubo weiss?
autore, vi ste ona generacija ljudi "hoću internet" pa stoga pojma nemate da se vaša IP adresa bilježi u bazu, (ako neznate što je IP adresa - odgovor je - tko zna IP adresu slično je kao da zna vašu kućnu adresu), dakle, kada se sa vašim računalom spojite na Internet, vi dobivate jedinstvenu IP adresu. e sad, ako se sa te adrese logirate na vtc.net i ostavite komentar pod jednim imenom, a poslje ostavite komentar pod drugim imenom znajte da znamo da koristite više imena. kako to znamo mi, tako i server. zato generacija "hoću internet" se nebi trebala bavit prljavim poslovima.
Danica
17.3.2010. 17:35
Kakvih sve bedastoća ima ovdje? Sada sam postala i muško?
I vidim nešto nevjerojatno - ne samo da se bezrazložno napada gosp. Weissa, sada se napada i one koji drže njegovu stranu, npr. napada se tomislav, t.t. i druge. Stvarno vrijeme je da dođe crveni vjetar (SDP i drugi, evo Hrvatski laburisti-stranka rada) i da zauvijek potopi ovaj kradeze.
t.t.
17.3.2010. 17:25
@Tomislav, joker
Dobro napisano: zašto bi svaka generacija trebala ić u rat? Moji najbliži bili u Domovoinskom ratu, sad imaju samo bolesti.
I nema se što kome davat - autor je građanin Hrvatske i Virovitice, kao svaki drugi, vjerojatno samo pametniji od drugih.
Žućo može mislit što hoće, al ne može pljuvat po autoru, ni vređat ga.
I dajte ljudi vratimo se temi - dokle ćemo trpit ovu nesposobnu Vladu? Katastrofa.
t.t.
17.3.2010. 16:55
Dobro ga poznajem, kao i tragediju obitelji Weiss. velika korist je ta da od njega puno naučim.
A kako znam i neke detalje iz njegova života zatim svjetonazor ČUDOM SE ČUDIM da se toliko laži iznosi o njemu. Ne slažem se sa svakom njegovom rečenicom, no mora da nekome u Virovitici ipak jako smeta njegovo ISTINITO pisanje.
I sigurna sam da nije jugonostalgičar, crveni nije također. On je vrlo dobar novinar, a ne piskaralo.
Jedva čekam njegov sljedeći komentar.
Hvala i Tomislavu,i drugima, na pozitivnom mišljenju o pisanju gosp. Weissa kao i o njemu kao osobi. Nadam se da se neće uplašiti i naglašavam - za njega stavljam ruku u vatru.
On je naš - Mojsije...
joker
17.3.2010. 10:59
t.t.
očito da imaš velike koristi od weissa kad ga stalno braniš, i dižeš ga u nebesa! Vjerojatno si mu ti jedini-a kolega-ica koji-a stoji uz njega i misli skupa snjim, pitam se zašto se ti nepotpišeš kada si tako pun-a lijepih stvari o autoru! Zašto žućo nebi mogao iznijeti svoje mišljenje kao svaki građanin lijepe naše! oćito tebi i još nekom smeta istina ili jamo reci donekle istina! Ni ja nebi nekom dao nešto , a da u suprotnom pljuje po tom!
LP t.t. by
tomislav
17.3.2010. 8:33
Ne vidim razloga da se autor teksta ne javlja pod imenom danko. Ako koristi i ime Danica onda je zbilja majstor da prozre u "ženski" način razumjevanja politike, društva itd.
Na ovim netovima, blogovima postoji to nepisano pravilo da svatko može korisititi nadimak ili nadimke pa i kad netko privatno zna tko se iza krije da to onda po pravilima igre nije u redu da se obznanjuje jer se gubi iluzija.
Reći nekom da se mani ćorava posla je ipak jedna pomalo prijetnja a to zaista nikom ne treba. Ako je autoru stradala skoro cijela obitelj u Ausvitzu, ako su poslije nacionalizacije ostali bez kuće, ako su mu uspješno odbranili vikendicu pa zar bi još morao biti i u zadnjm ratu. Valjda neku generaciju treba od ratova poštediti.
Baš mi je dragoi što ima ljudi koji trijezno razmišljaju i daju podršku autoru, makar se on zna obraniti sam, a i zašto bi se branio jer nije uopće dostojno da bilo što odgovori.
Što se dr Josipovića tiče niti njemu ne treba obrana jer kao pravnik pa još i muzičar i on zna jako dobro kako i braniti i kreirati svoje predsjedničko mjesto koje sada obnaša.
t.t.
17.3.2010. 3:37
Žućo,..
lijepo ti je administrator poručio da ne vrijeđaš autora ODLIČNOG komentara gosp. Weissa. I, pišeš da je pokupio prnje i otišao u Austriju (što, tebe je trebao pitati gdje će živjeti i raditi??). A što si ti trunuo po rovovima, borio se za prosjačku Hrvatsku, veliki igrači te odbacili kao krpu, i sada imaš sigurno PTSP, to je tvoj problem.
Nazivaš ga "jugonostalgičar", "piskaralo" itd. I to nakon upozorennja administatora. Znači da MRZIŠ čovjeka, kao da ti je i privatno stao na žulj? Preoteo žensku, što li?
A ono s titulama je presmiješno. Što, treba onom Smradaneru isticati titulu? Onom bossu mita i korupcije, vjerojatno glavi hobotnice koja je rasturila Hrvatsku.
I stalno ističeš ono što nema veze s komentarom, jesi li ga ti uopće čitao? Ode ti Jaca pa cnmizdriš...Pa što ti je lijepoga donijela? nezaposlenost, siromaštvo.
I netko ti je predložio da objelodaniš svoje ime i prezime. Ajde, junačino velika, iskaži se. Weiss potpisuje svoje tekstove, a ti ga, skrivajući se u anonimnosti, napadaš.
Nisi mu po znanju, političkoj dalekovidnosti i pismenosti, ni do gležnja.
Dosadan si, baš si dosadan. Kada pomislim da kao Hrvatica moram živjeti s takvom osobom kao što si ti, u istoj državi, smrkne mi se.
Pišite i dalje g. Weiss, vi ste jedan od rijetkih u Virovitici koji se usudi pisati ISTINU i SAMO ISTINU. Hvala vam i nemojte se plašiti ovakvih koji udaraju iz busije. I mislim da su Vam puno dužni jer pola grada zna kako ste besramno prevareni kod privatizacije, da su vam dužni obnoviti vikendicu dinamitom srušenu početkom rata. Vikendica - vojni objekt?
Ova hajka organizirana je 99% u HDZ-u koji je u panici.
Neka Vas Bog čuva...Pozdrav
povratak
16.3.2010. 20:31
ili ste vlast ili ste pod njezinom kapom.Dolazi vam kraj !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
dragoner
16.3.2010. 19:54
Čovjek je u pravu guru i neznam o kojoj pljački ti pričaš a sam si krao od ove države varajući na porezu kao i svi kojima se pružila prilika.
guru
16.3.2010. 13:47
Sivilo ovoliko gluposti može napisati samo onaj tko je sudjelovao u pljački lijepe naše.
U bivšoj državi Hrvatski dug iznosio je oko 4000 000 000 danas 40 000 000 000 ev.
Tvoji partiski kolege svirci, šoferi bili su problem društva danas su tajkuni (svi školovani jedan više od drugog)
Sivilo sjeti se smradanera i HDZ-ove euforije o gradnji pelješkog mosta.
Što je to narod ovoga kraja dobio unazad 20 godina: lopove, siromaštvo i sve to pod vodstvom HDZ-a.
Usudim se reči da nas ovoliko nisu pljačkali ni Ausro-ugarska ni bivša Jugoslavija.
Zadužili ste moje nerođeno unuče i što još možete.
Vrijeme vašeg odlaska je blizu a tada ćemo vidjeti tko će se nastaniti na Kanarskim otocima ili će trebati ponovo otvoriti Goli otok.
Žućo
16.3.2010. 9:24
Oni koji poznaju Danka tj. Weissa mogu potvrditi gdje je bio ´91. kada je trebalo branit državu. Pokupio je prnje i otišao u austriju. Ovakvi jugonostalgičari koji pate za prošlom državom mi idu na onu stvar, nema vam više tita i sfrj koliko god to vama teško palo.
A zanimljivo je kada se spominje josipović (kako su ga prozvali mediji "kuhana noga") tada danko tj. weiss uvijek koristi titule doktora (Dr. ivo josipović) dok se u tekstu spominje netko od vladajućih, tada nema titula ispred imena. To pokazuje da komentari nisu objektivni, i da autor naginje jednoj strani a svi znamo kojoj.
Već sam kazo i prije danko-weissu - da se ´mani ćorava posla. On je "potpisan" autor izgleda samo od sebe, jer su ljudi shvatili kakav je to prevrtljivac i debelokožac koji koristi više nickova na vtc.netu te sam sebi sa drugog nicka podiže perje i hvali se. to je jadno, ljudi to trebaju znat prije nego pokušaju stvorit bilo kakvo mišljenje o piskaralu danku-weissu.
vlad
15.3.2010. 21:24
Mislim da nam ne treaba ni mrznja ni vrijedjanje vec razum i tolerancija.
Vremena su teska, sjetimo se 1929, 1941.
Zar ce mo napraviti istu gresku ???????
Pero
15.3.2010. 20:18
U ovoj državi se mirovine ne dobijaju od vlade nego od miroviskog fonda ali istina ipak ih ima ih i od vlade
B-B-B
15.3.2010. 20:13
Mislio sam komentirati autora ali nema nikakvog smisla .
CRNAC
15.3.2010. 20:05
tko voli hrvatsku i viroviticu ne krade od istih , a zna se kao su neki prije rata imali stari pony a danas voze luksuzne aute , jadna li je ta naša hrvatska "lijepa naša silovana"
dragoner
15.3.2010. 19:41
VLADA J.KOSOR JE VEĆ PALA, SAMO TO NE ZNA
Pale su maske pojedinih gradskih samozvanih kroničara, po tom principu moj pijani susjed ili komišija Dragec od sada bude komenator državnih zbivanja jer čovjek cijeli život živi ovdje, ostal je bez posla, žena ga ostavila i alkohol mu je jedina utjeha te komentiranje političara sport iz zabave. Dragecccc dojdi stigel ti je pajdaš iz inozemstva da ti veli kak si glup jer ne znaš kak se živi u našoj mikešiji horvatskoj.
sivilo
15.3.2010. 19:25
Danko tvoje kolume su plagijati i laži usmjerene na Vladu od koje primaš mirovinu i zato molim te ne pametuj jer bi i ja mogao otvoriti priče o bečkim kafićima i pričicama devedestih godina kojima su se jasno optuživalo Tuđmana da hoće ustašku državu. Dragi moj kolega sjedio si u društvu nekolicine naših prijatelja i zdušno iznosio ono o čemu sada pišeš. Ne zanimaš me ali znaj ima onih koji su ti spremni reći u lice o tvom poimanju ove države. usput ova država je pokradena daleko prije, imala je rat. komunjare iz HDz u privatizaciji ali i drugove iz SDP, HNS i ostalih strančica, a sada braniš Josipovića kao moralnu vertikalu a napadaš Kosor kao zlo. To ne dolazi iz tvoje stranačke pripadnosti odnosno nepripadnosti kao što voliš isiticati nego iz mržnje prema zemlji koja se zove Hrvatska i tu si sa stavovima jednak ovim komunjarama u SDP a i ostalim strankama. Hdz nije zlato ali iza njih nešto ostaje kad dođe SDP na vlast krađa i mito tada postaju društvene pojave ali iza njih ostaje pustioš i nema ničega jer program je takav uništimo zemlju koju i tako ne volimo kako bi smo svi bili jednaki po siromaštvu a mi povlašteni drugovi uživali kao predstavnici radničke klase jer i radnici imaju pravo na to ali samo neki. Držite lopove samo ako nisu naši prijatelji jer to su tada dobri ugovori, naši savjetnici kao kolumist Pilsel odlični ljudi a vi narode stoko u Hrvatskoj nemate pojma kako je lep naš Beč i da vladaju socijalisti naša država bi bila u najmanju ruku kao austrija ili barem rusija. Demagozi koji umjesto da se uhvatite rada, piskarate po siteovima a niste za to školovani niti talentirani niti imate prava nama krojiti javno mijenje. Ovo je revolt koji dolazi od većine koja misli drugačije a to su napokon i pokazali izbori jedino ako po vama je narod glup a vi koji ste izgubili pametni. tada vas moram izvjestiti da je vrijeme komunizma, totalirizma, jednoumlja, verbalnog delikta, prijekih narodnih sudova prošlo. Došlo je vrijeme da svi možemo reći svoje sviđalo se to nekome ili ne. Tako moji nepotpisani kritičari začepite gubice i ne prijetite da Vam se ne obije o glavu. Tko se mača lača od mača pogiba reče netko i ostane živ jer riječ ne prebiva u djelima nego mislima.
t.t.
15.3.2010. 19:21
mi u gradu imamo odlicnog novinara prisjetimo se sto je sve pisao i kako je tocno prorekao buducnost. On je na neki nacin Mojsije i treba ga postovati. On je mozda prorok samo to jos nezna....
joker
15.3.2010. 17:20
podržimo žuću i sivlia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Žućo
15.3.2010. 14:43
DANKO, zašto se bojiš potpisati pravim imenom, LJUBO WEISS. skrivanje iza lažnog imena ti nepomaže. jaro ružno. hoćeš sada stavit i ostale nadimke, kao DANICA, ili FRANJO? Čovječe provaljen si da i sam nisi svjestan.
tomislav
15.3.2010. 13:02
Dobro je da ima pozitivnih odjeka na ovo sivilo zapravo, crnilo a što je jedan teško zapušteni govor mržnje.
Zar i Grlić nije jučer dosta o tome rekao.
terzo
15.3.2010. 9:06
Svi normalni ljudi ovoga svijeta znaju da se demokracija (i tomu odgovarajuce ponasanje) uci desetljecima kroz vise generacija (na Balkanu vjerovatno i nesto duze ??).
Moje misljenje potvrduju i neki komentari.......
puni uvreda , mrznje i pjuvanja bez imalo ljudskog respekta .
Ali kao sto rekoh ; desetljeca i nekoliko generacija morat ce proci , a nije za zaboravit .....
nase "balkanske gene".
Osim toga , sve skupa nema nista zajednickog sa hrvatskim ili antihrvatskim (to je jednostavno tako).
uredništvo
15.3.2010. 8:30
Molimo čitetelje da ne vrijeđaju autora. Bit ćemo prinuđeni, u skladu s pravilima, takve komentare brisati.
DANKO
15.3.2010. 3:52
@sivilo
Ovoliko mržnje i LAŽI dugo se nije moglo pročitati u nekom upisu na virovitica.netu. Lupetaš bedastoće i LAŽI o autoru, a nijednu riječ o tekstu, nijedan argument, samo vrijeđanja i podmetanja.
O Vladi J. Kosor je riječ, o nesposobnoj vladi... i HDZ-u koji je u panici. Njih pitaj za zdravlje, koliko su pokralli i doveli nas većinu na prosjački štap. Virovitica se nije makla s mrtve točke u 20 godina, sirotinjski grad. Pogledaj Zadar...
I ti znaš da Weiss šteti židovskoj zajednici? Pitaj Goldsteine u Zagrebu. Gluposti, najveće gluposti IZMIŠLJAŠ. I koliko znam, nije otišao iz Virovitice, nego iz Zagreba, u Beč...legalno, i sve vrijeme rata dolazio je u Hrvatsku.
I da je pravi, tužio bi te za klevetu, jer ovo što pišeš gnjusna je kleveta...I daj,ako imaš hrabrosti, navedi svoje pravo ime i prezime, ajde sivilo SIVO, SRAMOTA VIROVITICE I HRVATSKE.
Kao i oni koji bi nekoga slali van iz Hrvatske, sramota...Ovo nije l99l, ovo je 20l0.
E moje SIVILO, SIVO...
Lynx
14.3.2010. 23:14
" Mene smeta što ortodoksni ljevičari jedini imaju pravo na kolume jedini imaju pravo na moralnost, etičnost, principijelnost, političko promišljanje i predviđanje sudbine moje države."
Ne bih rekao, ali i ortodoksni desničari su imali svoje prilike, od kolumni, knjiga, pa participacije i uzurpiranja vlasti i to u tolikoj mjeri da je u nekoliko navrata cijeli svijet bio involviran.
A nikako mi nije jasno zašto uvijek netko komu ne paše nečije pisanje ili komentiranje pisanja preporučuje drugima da se odsele u daleki svijet? Pogotovu zato što nam se prije devedesetih događalo upravo to! Zašto npr. ne možemo lijepo svi živjeti u ovoj državi, imati svatko svoje mišljenje i tolerirati i prihvaćati činjenicu da drugi imaju možda neko drugo?! Zašto se uporno forsira jednoumlje i isključivost?
Često se zanosim da smo zrelo, demokratsko društvo (sa pokojom dječjom bolesti - al ajd), a svako malo me netko prizemlji i vidim koliko sam visoko u oblacima...
Svejedno, svima vam želim svako dobro!
sivilo
14.3.2010. 21:29
guru pa imaš dokazanih 600 kn u gradu virovitici, stečajnog upravitelja čelnika hns 200 000 kn, druga linića riječka banka, tržnice i dr. Nije bitno tko krade jer taj je lopov bio on iz tvog sdp-a ili vladajućeg Hdz-a ili ostalih stranaka koji mažu na sve strane. ovdje se razgovara o težini povijesnih činjenica pretočenih u našu realnu ali nažalost surovu sadašnjost gdje su svi lopovi dok im se ne dokaže a to potiću pojedinci iz politike ali iz medija. Mene smeta što ortodoksni ljevičari jedini imaju pravo na kolume jedini imaju pravo na moralnost, etičnost, principijelnost, političko promišljanje i predviđanje sudbine moje države. U isto vrijeme od te iste države traže prava ili uzurpiraju položaje kad ih se dočepaju. Pogledaj princip kolege Weisa koji niti jednom rječju nije osudio savjetnika Josipovića i onoga koji ga je izabrao a to je Pilsel i njegovi radikalni stavovi koji se tiću i židova. Zato vi koji čitate ove kolume morate znati da istina nešto sasvim drugo i nije dana raznim lažnim trbuhozborcima koji umjesto mirne starosti kaljaju dušu sebi is svojem narodu.
guru3977
14.3.2010. 20:37
pa tko više ne razumije ove hdz-ovce, kada im ukazuješ na grijehe, ljute se????? a što je ovo:

JACA PRIZNALA`Iznenadili su me razmjeri korupcije`
Premijerka Jadranka Kosor ustvrdila je kako joj, premda je godinama bila u vrhu vlasti i uz bok bivšem premijeru Ivi Sanaderu, nije padalo na pamet da su korupcija i klijentelizam toliko rašireni.
jaca se ponaša kao da je stvarno do sada živjela u kanadi i da nije bila potpredsjednica vlade i član hdz-a?????
ili
STATE DEPARTEMENT
Korupcija zastupljena u svim segmentima hrvatskoga društva

Usprkos zakonima koji to nalažu, vlasništvo nad medijima nije potpuno transparentno, a vlasnici i dalje direktno interveniraju u uređivačku politiku, navodi se u popisu teškoća zabilježenih u Hrvatskoj za 2009. godinu.

Ozbiljan problem je još uvijek korupcija koja svoje jezgro ima, kako se navodi, u institucijama, zdravstvu, sveučilištu, sudstvu, javnom sektoru te među poduzetnicima. Korupcija je zastupljena u gotovo svim segmentima društva, ekonomije i Vlade. Konstatira se ipak kako broj predmeta koje obrađuje USKOK raste te su pobrojani slučajevi protiv Berislava Rončevića i njegova bivšeg pomoćnika Ive Bačića, obrađeni su slučajevi "Maestro" i "Index", te slučaj doktora Ognjena Šimića koji danas slobodno živi u BiH.

zar je ovo izvješće američkih komunista?????
sivilo
14.3.2010. 18:13
Ti si običan stari prdonja koji se uvlači i Sdp-u i Jospoviću u guzicu a zbrisao si iz Virovitice dok se ovdje ratovalo za slobodu ovog grada i naše države. Ovaj naš grad ima sreću jer se u njemu radi i stvaraju nove vrijednosti ali nažalost ima oprtuniste kojima je komunizam u srcu. Samo da znaš zlo koje je snašlo mnoge ugledene židove i koje je imalo istu snagu kao i fažizam dolazilo je iz komunističko četničkih redova jer su smatrali kao i nacional socijalisti u njemačkoj da su židovi oličenje kapitalizma. Zato moj prijatelju ne pljuj i ne bavi se politikom jer ti nisi zaštitnik niti židova niti oni takve trebaju a pogotovo kada misliš da su ti komunisti oni koji bi terebali vladati našom državom a 1991 god u Saboru su napustili kada se odlučivalo o našoj sudbini. Večina tih starih komunjara mrzi otvoreno i prvog hrvatskog predsjednika a i našu jedinu Hrvatsku na nacionalnoj osnovi. Sramota je što branitelji ne mogu imati ovakve kolume i izažavati stavove o suprotnim stranama. Moj Weis tvoja piskaranja neće pomoći ovim jadnim sdpovcima ali si naštetio uvelike žiodovskoj manjini koju braniš jer jednostavno u nedostatku argumenta koristiš se poviješću koja je satrla ne samo židovski nego i hrvatski narod. To nemoj zaboraviti dragi moj prijatelju nisam primjetio da si igdje rekao da ti je hrvatska na srcu da voliš našu viroviticu nego samo kriritka bez argumenta, pljuvačina i vađenje na svoje porijeklo. Ovakavo argumente iznesi pred akademsku zajednicu pa ćeš vidjeti koliko si zapravo mal i nebitan u poimanju i stvaranju naše države i ovog grada. lako je kritizirati ali reći što sam ja učinio da nam bude bolje e to je već malo teže. Čitam tvoje kometare i pokušao sam razumjeti neke teze sa filozofske razine ali nažalost radi se o tezama jeftinog demagoškog plagijata usmjerenog na stvaranje negativnog mijenja u korist onih koji su već jedamput zloupotrijebili naše povjerenje. In honoren dei at veritas
tomislav
14.3.2010. 17:33
A Kanada (zemlja udruženog rada) zaboravio je na tu zemlju gdje vrlo dobro uspijevaju Rvati! A Chili udruženog rada, Paragvaj, Urugvaj, Ekvadorm nitko neće da se vrati doma a svi su bili tako happy devedesetih!
DANKO
14.3.2010. 16:03
@anakonda
To da je odličan komentar zadnji će shvatiti Žućo i njemu slični besposličari. Da su bili k čemu on, i njegov HDZ već bi učinili nešto od ove zemlje, a ne doveli je na prosjački štap.
I sad Jadranka Kosor, PAUN(ICA) plaši narod kašnjenjem u EU ako se raspišu prijevremeni izbori. Toliko je profućkanog vremena, posebno u vezi EU, da mjesec-dva da se dođe do nove vlade nije značajno. Da, ali to SIGURNO ne bi bila HDZ vlada.
anakonda
14.3.2010. 15:16
"ako vam se ovdje nesviđa odite živjet u australiju ili novi zeland a nas pustite na miru. pesimistični, crveni, antihrvatski besposličari."

postoji i druga mugućnost

guru
14.3.2010. 11:11
Odlčan komentar. Ono što nedostaje je da je prošle godine upravo Jaca širokim osmjehom i velikm obečanjima seljake iz Zagreba vratila u selo.Sada im umjesto novaca nudi policisku palicu. I to je dobro da se vidi demokracija na HDZ-ov način. Srečom ovaj puta slikom gos. Jurkina njihovu palica demokraciju vidio je i svijet.
Sljedeći broš bit će mitraljez ili top!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Žućo
14.3.2010. 10:16
još jedan komentar autora presvučen i obojan u crveno. ako vam se ovdje nesviđa odite živjet u australiju ili novi zeland a nas pustite na miru. pesimistični, crveni, antihrvatski besposličari.
anakonda
14.3.2010. 9:57
jaca je klonorani sanader, samo u perfidnijoj verziji. odličan komentar koji oslikava sadašnje stanje u državi.


Još iz kategorije Kota Lj. R. WeissaOve mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na: