Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  SDP

Mate Vukušić o prosvjednom skupu "Dosta je! Odmah na izbore" na kojem je sudjelovalo i 50 članova SDP-a s područja Virovitičko-podravske županije

  Mate Vukušić           20.02.2024.         2165 pogleda
Mate Vukušić o prosvjednom skupu "Dosta je! Odmah na izbore" na kojem je sudjelovalo i 50 članova SDP-a s područja Virovitičko-podravske županije

Na prosvjednom skupu ljevice i stranaka lijevog centra pod nazivom Dosta je! Odmah na izbore, SDP Virovitičko-podravske županije sudjelovao je odlaskom pedesetak članova i simpatizera. Samim dolaskom na Markov trg uočljiva je bila iznimna organiziranost i red kojega su se držali sudionici ovog prosvjednog skupa. Nitko se nije, pijan i opijen, valjao po državnoj zastavi, nitko nije u deliriju lijepio zapljuvane stranačke iskaznice po čelu, podmazane pršutom i špekom kao na jednom od Plenkovićevih skupova. Interesantno ali nije bilo niti komunikacije na ruskom niti se pjevala kalinka i kaćuša.

Pod internim motom PROBUDI SE, NEŠTO SE DEŠAVA, I TVOJA SE SUDBINA RJEŠAVA otišli smo na skup s uvjerenjem da će se konačno dogoditi nešto pozitivno što će pokrenuti promjene koje su više nego nužne kako bi Hrvatska pokazala da može bolje nego što to radi HDZ sa svojim satelitima.

Dolazak velikog broja građana, i stranačkih članova ali onih koji to nisu, opravdao je razlog i svrhu organiziranja prosvjeda. Naravno, bez obzira na prožimanje u medijima da je razlog prosvjedu imenovanje novog državnog odvjetnika moglo bi se reći da je to bio možda samo jedan od "okidača" ili, kako bi se reklo, kap koja je prelila čašu.

Ono što je sigurno a to je da je razloga bilo više desetaka, među ostalim, prosvjed je kulminacija procesa u aferi Mreža, izglasavanja štetnog Lex AP-a kojim se namjerava progoniti novinare te izbora Ivana Turudića za novog glavnog državnog odvjetnika. Markov trg tako je u subotu postao mjesto otpora, ali i borbe za demokraciju.

Jedan od glavnih razloga je i korupcija koja je postala opće prihvaćena pojava, činjenica da osuđenici za višestruka ubojstva slobodno šetaju raznim mondenim destinacijama u trenutku izdržavanja kazne, smjena dvadesetak ministara Plenkovićeve Vlade u dva mandata zbog opravdane sumnje u koruptivne radnje....

Na kraju, poruka je da smo ovdje zato što znamo duboko u srcu da Hrvatska može bolje. Ovo je naša zemlja, ovo je naš dom i nećemo dopustiti nikome da nam ga otme, da nam ga ukrade, kao što su nam ukrali sve ostalo. Ovo je zemlja za koju se vrijedi boriti i zato smo ovdje da Hrvatskoj i njenim građanima vratimo budućnost.

Ne, nije bilo pečenih janjaca i rijeka alkohola, samo sendviči i obična voda. Nije bilo plinskih boca niti prijetnji hapšenjem neistomišljenika. Dostojanstveno, kako strankama ljevice i priliči. Nakon završetka skupa i razlaza prosvjednika, Markov trg ostao je isti kao i prije prosvjeda. Čist, bez ijednog papirića ili plastičnih boca, limenki. Hrvatska nužno MOŽE i MORA bolje, to je nakon skupa više nego sigurno.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije SDP