Izumrla jadranska vrsta morskog psa pronađena u Crnom moru
Glavni odbor potvrdio Milanovića za SDP-ova kandidata za predsjednika Republike
Božinović: Država i kompanije moraju činiti sve u zaštiti od kibernetičkih napada
Plenković: Idući tjedan Vlada i predsjednik o imenovanju Markića ravnateljem SOA-e
Voštana replika kipa A. Lincolna rastalila se zbog ogromnih vrućina u Washingtonu
Michael Jackson je umro s 500 milijuna dolara duga
Umjetna inteligencija uči jezik tumora radi bolje dijagnoze

  Dossier Turudić

Milanović: Probisvijeta i vucibatinu Turudića izabralo 78 ruku HDZ-ovog političkog klateža i njegov zadrili Jopa

  vn           07.02.2024.         2597 pogleda
Milanović: Probisvijeta i vucibatinu Turudića izabralo 78 ruku HDZ-ovog političkog klateža i njegov zadrili Jopa

Hrvatski sabor danas je s 78 glasova izglasao Ivana Turudića za novog šefa DORH-a. O svemu se nedugo potom oglasio i Predsjednik Republike Zoran Milanović. "Cijeli HDZ je jednoglasno izabrao ovog probisvijeta. Ovo je prvi put od druga Tita da partija bira glavnog državnog odvjetnika", rekao je. Nazvao je USKOK-ovu optuženicu Josipu Pleslić, bivšu Rimac, koja je s Turudićem razmjenjivala poruke - Madame de Pompadour.

"Onda se ogradio sa sedmeročlanim komitetom HDZ-a koji je jednoglasno izabrao tog probisvijeta i na kraju se okružio cijelom partijom. Ovo je prvi put od Tita da partija odlučuje o čovjeku koji hapsi i zatvara. Ovo je nacionalna katastrofa" i dodao: "Ja sam poslao dokument koji jasno govori o kakvom se čovjeku radi. Cijele ove prepiske između madame i Turudića su ustvari višak. Hvala Bogu što su to objavili i to ukazuje da je on osoba koja bi trebala biti od interesa DORH-a. I sada se kao argument izvlači zašto netko nije reagirao 2015. Pa zato što sam ja bio premijer, a ne terorist diktator. Pa ne možeš DORH-u narediti da pokrene postupak", rekao je.

Turudić se vozikao s Mamićem poput prostitutke koja naplaćuje pola sata

"Javnost bi, da je to zabranjeno, bila prikraćena za saznanja s kakvim vucibatinama imamo posla. I sad bi to zabranili. Kao zadnja kriminalna vucibatina krećeš se s čovjekom koji je pod istragom. Turudić je priznao, samo što je rekao da se vozio samo pola sata. Prostitutke naplaćuju, priča se, i za pola sata", kaže Milanović. Ti se s njim nalaziš da mu čestitaš što? Badnjak? Kinesku novu godinu? Govorim o sastancima sa Zdravkom Mamićem", pojasnio je. "Pozivam na otpor ugnjetavačima. Po Plenkoviću se to ne bi trebalo objaviti, a ovo je informacija koju javnost mora znati", rekao je Milanović i ponovio kako će kao predsjednik pomilovati svakoga tko bude osuđen zbog tog Zakona o curenju informacija.

Nasilnik i politički muzgavac, gojenac iz kumrovečke škole sada prijeti DORH-u

"Ljudima u DORH-u dolazi čovjek prema kojem imaju prijezir. On je jedini sudac koji se ponaša tako. Poruka onih 78 klateža koji su uz HDZ- radite protiv Hrvatske. Sada imamo zakon koji želi spriječiti da ne vidimo kakve se seljačine i muljatori vrte uz vlast. On radi s ljudima iz stranke za stranku, pa toga je bilo još krajem 80-ih kada je gojenac išao po ljetnim školama kumrovečke škole. Za vrijeme Tuđmana to prestaje, a nakon Račana i Sanadera to nestaje. Poslije nikome to nije palo na pamet da bilo koga povezanog s političkom strankom postavi na takvo mjesto", kaže.

"Ovo je toliki očajnički potez jednog nasilja, nasilnog muzgavca. Da smo u bilo kojem postupku monitoringa ili pregovora, ovo bi nas koštalo ulaska u EU. Ovo je najniža točka hrvatskog političkog života otkad se ja bavim politikom, a to je od 2004.", rekao je. "Muzgavac prijeti DORH-u, novinarima u vidu nećemo vas utamničiti, ali ćemo ubiti boga u vama dok nam ne date podatke tko vam je dao poruke od madame", kaže.

Novinari: Dao sam vam ozbiljnije informacije od ljubavnih poruka Tureta i Madame de Pompadour

"Kopajte dalje, od mene podatke više nećete dobiti, ja sam dao ono što je od kapitalnog javnog interesa. To je vaš posao. Plenković je jučer te papire vratio meni. Vi sad imate saznanje o činjenicama... Što je on napravio o svemu tome? Nazvao je Turudića... Ta državna institucija, DORH, ima dosta saznanja o Turudiću koja su takve prirode da nikad nisu dovela do istrage."

Progurali smo polusvijet i ne možete nam ništa. I onda se javi onaj njegov zadrili (op.a. onaj koji je nabrekao u licu i vratu; ugojen, natekao od alkohola) Jopa, taj čovjek je u Hrvatskom Saboru. Poruka onih 78 političkog klateža koji ide uz HDZ, radite protiv Hrvatske. Cijelo izlaganje Predsjednika Milanovića pogledajte na HRT Vijesti.hr

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Dossier Turudić