Banner
Večernji list: Hrvati po gorivo opet u BiH
Saborska oporba: Hrvatska nema jasnu strategiju protiv covida
Plenković: Cijena benzina ograničava se na 11,10, a dizela na 11 kuna
Bačić: HDZ nije ni zločinačka niti kriminalna organizacija
Plenković: Sanadera meni prišit neće nitko !
Jandroković: Nosim politički teret, ali ne i odgovornost za ono što nisam kriv
Raspudić: Koruptivni vuk HDZ-a ne mijenja ni ćud, ni dlaku

  Domovinski rat & branitelji

Ministarstvo hrvatskih branitelja sufinancira provedbu javnog natječaja i projektnu dokumentaciju za Spomen dom hrvatskih branitelja u Virovitici

  virovitiac.hr           09.10.2021.         370 pogleda
Ministarstvo hrvatskih branitelja sufinancira provedbu javnog natječaja i projektnu dokumentaciju za Spomen dom hrvatskih branitelja u Virovitici

Gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin potpisao je s Ministarstvom hrvatskih branitelja ugovor temeljem kojeg Ministarstvo sufinancira s 500.000,00 kuna provedbu javnog natječaja, kao i projektnu dokumentaciju za izgradnju Spomen doma sa spomen obilježjem hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata u Virovitici.

Natječaj je provelo Društvo arhitekata Varaždin u suradnji s Gradom Viroviticom. Na natječaj je pristiglo 15 radova, a peteročlani ocjenjivački sud (u kojem većinu čine arhitekti) za najbolje rješenje izabrao je rad AG PLANUMA iz Zagreba, koji su izradili Marko Cvjetko, Miron Hržina, Ivica Keršić, Dunja Sloković i Elena Tikvić.

Iznos provedbe likovnog i arhitektonsko-urbanističkog natječaja je oko 300.000,00 kuna, dok je projektna dokumentacija za Spomen dom sa spomen obilježjem procijenjena na 400.000,00 kuna.

Očekuje se kako će sljedeće godine biti gotova dokumentacija, kao i građevinska dozvola, nakon čega je u planu početak izgradnje.

Spomen-dom hrvatskih branitelja, koji će se nalaziti u zgradi bivše šumarije u Masarykovoj ulici, bit će muzejsko-izložbeno-edukacijski, ali i mjesto u kojemu će svoj „dom“ imati braniteljske udruge s područja grada Virovitice, kao i ured Ministarstva hrvatskih branitelja. Prostor nekadašnje šumarije Gradu Virovitici su darovale Hrvatske šume.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Domovinski rat & branitelji