Ministarstvo omogućuje školama terensku nastavu u Jasenovcu
Sinčić: Staviti moritorij na uvođenje 5G tehnologije
Predstavnici SPC-a bojkotirali ekumensku molitvu za jedinstvo kršćana
Atifašistička liga: 75 karanfila za žrtve holokausta na Trgu žrtava fašizma
Ministar Kujundžić nema izbora, ili će sam odstupiti ili će ga smijeniti
Bunjac napušta Pernarovu stranku
Odbor za obrazovanje: Promicati radnu definiciju antisemitizma

  Turizam

Ministarstvu turizma predstavljen projekt Turističko–rekreacijski centar Jezero–Hercegovac–Ružica grad

  Foto:orahovica.hr           17.01.2014.         1260 pogleda
Ministarstvu turizma predstavljen projekt Turističko–rekreacijski centar Jezero–Hercegovac–Ružica grad

U utorak, 14. siječnja, u Ministarstvu turizma predstavljen je projekt TRC Jezero - Hercegovac - Ružica grad. Pomoćniku ministra turizma Davoru Ižakoviću i članovima povjerenstva za dodjelu bespovratnih sredstava iz Javnog poziva „Fond za razvoj turizma u 2013.", projekt su predstavili zamjenica župana Virovitičko-podravske županije Sanja Bošnja, gradonačelnik Orahovice Josip Nemec, zamjenik gradonačelnika Darko Žužak, zamjenica pročelnika Irela Strabić, djelatnica TZG Kristina Vasić i voditelj ugostiteljstva poduzeća Ružica grad d.o.o. Tamara Petrović

Predstavljajući projekt TRC „Jezero - Hercegovac - Ružica grad", gradonačelnik Josip Nemec je istaknuo da je to projekt regionalnog obilježja, površine 62,72 ha, a ima za cilj izgradnju nove i obnovu postojeće infrastrukture u svrhu promidžbe inovativnog i održivog turističkog proizvoda. Projekti su planirani etapno, prema prioritetima, strateškim dokumentima i riješenim imovinsko pravnim odnosima:

1. EDC „ORAHOVICA 1" - Škola u prirodi - Svijet bez Interneta - projekt u realizaciji kroz Tehničku pomoć MRRFEU, u fazi je ishođenja potvrde glavnog projekta

2. AQUA CENTAR - uređenje vodene površine i parka, izgradnja ugostiteljskih objekata

3. AUTO KAMP

4. HOTEL

5.SKIJALIŠTE - skijaška staza, žičara i sustav za zasnježenje, info centar, vidikovci

Planirani sadržaji u okviru predmetnog programa „Fond za razvoj turizma u 2013." su realizacija druge i pete etape, Aqua centar i uređenje skijaške staze, uz osmišljavanje adrenalinskog parka sa visećim mostovima i penjalicama, fitnes outdoor, trim stazu, zip - line, paint ball i uređenje šetnica. Gradonačelnik je istaknuo da je opći cilj projekta promocija kontinentalnog turizma, afirmacija pustolovnog i inovativnog proizvoda koji je održiv i temeljen na prirodnim resursima, uz zaštitu prirode te pokretanje gospodarstva stvaranjem dodatne ponude i potražnje za lokalno stanovništvo povezano s turističkom djelatnošću. Procijenjena vrijednost investicije iznosi 39.228.720,00 kn za drugu i petu fazu projekta. Procijenjena vrijednost investicije cijelog projekta koji obuhvaća svih pet etapa iznosi 162.283.828,96 kn.

 

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije TurizamVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.