Banner
Prosvjednici protiv protuepidemijskih mjera - Dosta je!
Na Festivalu slobode bačena plastična boca na vozilo hitne pomoći
HLK upozorila: Onemogućavanje pružanja liječničke pomoći je kazneno djelo
Beroš: Poštujem slobodu, no ne mogu podržati neznanstveni pristup Covidu
Milanović: Prosvjed je demokracija; odlazak pred domove umirovljenika je idiokracija
Komora medicinskih sestara osuđuje napad prosvjednika na tim Hitne pomoći
Selak Raspudić: U Saboru ćemo otvoriti raspravu o zakonu o diskonekciji

  Prosvjeta

Na državno natjecanje upućeno 14 uradaka

  Petar Žarković/glasslavonije.hr           04.03.2018.         1477 pogleda
Na državno natjecanje upućeno 14 uradaka

Na državnoj razini natjecanja iz Likovne kulture i Likovne umjetnosti za učenike osnovnih i srednjih škola Virovitičko-podravsku županiju predstavljat će deset uradaka učenika osnovnih škola te četiri uratka učenika srednjih škola. Tako je odlučilo županijsko povjerenstvo u sastavu Tatjana Lulić Prpić (predsjednica), Dubravka Sikora i Igor Fućkar, koje je ocjenjivalo radove na županijskom natjecanju i izložbi održanoj u slatinskoj OŠ Josipa Kozarca.
Na natjecanju je sudjelovalo 14 osnovnih škola s 86 likovnih uradaka i dvije srednje škole sa četiri uratka. Povjerenstvu je trebalo vremena da se usuglasi i odabere najbolje radove učenika osnovnih škola, a deset predloženih izradili su Sara Radmanić (OŠ Gornje Bazje), Stela Rozman (OŠ Gradina), Samuel Miholančan (OŠ Petra Preradovića Pitomača), Dino Majstorović, Lana Šantić i Lara Prpić (OŠ Josipa Kozarca Slatina), Luka Predrevac (OŠ „Davorin Trstenjak“ Čađavica), Maria Šaka i Marija Juhas (OŠ Ivane Brlić Mažuranić Virovitica) i Karlo Relić (OŠ Vladimira Nazora Virovitica). No, povjerenstvo je ocijenilo da svi zaprimljeni radovi srednjoškolaca zaslužuju biti predloženi za državno natjecanje, a izradili su ih Davor Tarbuk i Nika Lanešić (Gimnazija Petra Preradovića Virovitica) te Anamarija Gerenčir i Dominik Berec (Klasična katolička gimnazija Virovitica).

Prema riječima predsjednice povjerenstva Tatjane Lulić Prpić, tema – poticaj ovogodišnjeg natjecanja za osnovne škole bio je Čudesni svijet mitskih bića, mitovi i legende, a učenici su kiparskom likovnom tehnikom mogli koristiti metalnu aluminijsku i bakrenu žicu, uz mogućnost spajanja konopom prirodne boje. Za srednje škole tema – poticaj bila je Slavenska mitologija, paralelni svijet naših pradjedova, a učenici su ostvarivali slikarski rad figurativno, stilizirano ili apstraktno u likovnoj tehnici po vlastitom izboru (pastel, kolaž, tempera, akvarel, gvaš, kombinirana tehnika) ili kao kratki filmski ili animirani uradak. Srednjoškolci su svoj ovogodišnji zadatak za natjecanje ostvarili u kombiniranim slikarskim tehnikama.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije ProsvjetaVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.