Banner
Uvodi se specijalizacija sudaca za slučajeve nasilja nad ženama
Saborska oporba: Banožić treba vratiti stan i odgovarati
Možemo predlaže usklađivanje mirovina s rastom plaća
Jutarnji list: Nedjeljama 20 posto manje računa nego lani
Večernji list: Rata stambenog kredita ista kao i mjesečni najam
Kampanja Budi mRAK roditelj: Raste broje cijepljenih protiv HPV-a
Situacija s covidom u Hrvatskoj stabilna

  Aktualnosti

Na državnom prvenstvu u lovnom streljastvu u Bzenici pobjednik ekipa iz LS Virovitičko-podavske županije

  aš/hls.com           19.09.2023.         4856 pogleda
Na državnom prvenstvu u lovnom streljastvu u Bzenici pobjednik ekipa iz LS Virovitičko-podavske županije

Ekipa Lovačkog saveza Virovitičko-podravske županije osvojila je 28. državno prvenstvo Hrvatskog lovačkog saveza u lovnom streljaštvu s 882 ostvarena pogotka i time stekla titulu državnog prvaka. Drugo mjesto osvojila je ekipa Lovačkog saveza Varaždinske županije s 826 pogodaka, dok je treće mjesto pripalo ekipi Lovačkog saveza Šibensko-kninske županije s 825 pogodaka.

Državno prvenstvo Hrvatskog lovačkog saveza u lovnom streljaštvu održano je od 15. do 17. rujna 2023. godine na strelištu Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije u Bzenici, a okupilo je gotovo 150 najboljih strijelaca iz 21 lovačkog saveza iz cijele Hrvatske. Bzenica je trenutno najbolje strelište za lovno streljaštvo sa pripremljenim i najmodernijim uređajima za gađanje letećih i trčećih meta u trapu i lovačkom parkuru te gađanju stabilnih meta.

Pojedinačno prvo mjesto osvojio je Mario Genzić iz Lovačkog saveza Zagrebačke županije s rezultatom od 190 pogodaka. Drugo mjesto pripalo je Ivanu Strmiću iz Lovačkog saveza Sisačko-moslavačke županije, dok su treće mjesto s istim brojem pogodaka 184 osvojili Stipe Šabić iz Lovačkog saveza Dubrovačko-neretvanske županije te Majkl Brlas iz Lovačkog saveza Virovitičko-podravske županije.

Medalje su uručili Ivica Budor, predsjednik Hrvatskog lovačkog saveza, Nevenko Jakopović, dopredsjednik Hrvatskog lovačkog saveza i Branko Bertelović, predsjednik Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije.

„Ponosan sam kada vidim 21 županiju, kako smo svi obučeni u lovačka odjela, kad smo kao jedno, i lovci i strijelci koji njeguju lovačku kulturu i tradiciju. Od ove godine članovi smo FITASC-a, Međunarodne asocijacije za lovno streljaštvo. Nadamo se da ćemo sljedeće godine biti organizatori jednog Gran Prix natjecanja, a želja nam je da 2025. godine, kada Hrvatski lovački savez slavi 100-tu godišnjicu, budemo domaćini Europskog prvenstva u lovnom streljaštvu“ – istaknuo je Ivica Budor, predsjednik Hrvatskog lovačkog saveza. Pojasnio je kako članstvo u FITASC-u daje veliku perspektivu hrvatskim lovcima i streljaštvu, jer prvak može nastupati na europskom i svjetskom natjecanju koja okupljaju više od 1000 najboljih lovaca i strijelaca na svijetu.

U sklopu manifestacije održano je i 18. revijalno natjecanje Hrvatskog lovačkog saveza u lovnom streljaštvu na kojem je nastupilo šest ekipa koje su se natjecale u disciplini lovački trap i gađale u dvije serije po 25 golubova. Najbolji rezultat ostvarila je ekipa Lovački savez Herceg Bosne, drugo mjesto je osvojila ekipa Hrvatskih šuma, a treće mjesto je pripalo ekipi Veleučilišta u Karlovcu.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Aktualnosti