Banner
Reformist Čačić: Sramotno dovoditi u vezu zločinačku NDH s Domovinskim ratom
SABA: Raos izjednačio ustašku NDH s današnjom suverenom i demokratskom Hrvatskom
Oboljeli od rijetke bolesti srca i dalje čekaju dostupnost lijeka u Hrvatskoj
Plenković: Svi dijelimo vrijednosti jednakosti i poštivanja manjina
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Jutarnji list: Postroženi uvjeti za gotovinske kredite

  Zdravlje

Na Sajmu zdravstvenih inovacija i županijski Protokol međusektorske suradnje u borbi protiv ovisnosti

  hzjz           08.04.2022.         2430 pogleda
Na Sajmu zdravstvenih inovacija i županijski Protokol međusektorske suradnje u borbi protiv ovisnosti

Povodom Svjetskog dana zdravlja u četvrtak 7. travnja 2022. godine u Zagrebu je održan Sajam zdravstvenih inovacija. Na Sajmu je sudjelovao i profesor Siniša Brlas, psiholog u Djelatnosti za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti sa zaštitom mentalnog zdravlja Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije koji je ponudio informaciju o „Protokolu međusektorske suradnje u prevenciji i suzbijanju ovisnosti u Virovitičko-podravskoj županiji“.

Protokol je u pravom smislu inovacija u prevenciji i suzbijanju ovisnosti kao bolesti i javnozdravstvenog problema jer je jedinstven u Republici Hrvatskoj. Pristup protokoliranju suradnje dionika u prevenciji i suzbijanju ovisnosti u Virovitičko-podravskoj županiji počeo se razvijati još 2007. godine, da bi aktualni oblik dobio 2017. godine u okviru projekta kojega je pod nazivom „Protokoliranje međusektorske suradnje u prevenciji i suzbijanju ovisnosti u Virovitičko-podravskoj županiji“ proveo Zavod za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije.

Kako bi se osnažila međusektorska, a ujedno i interdisciplinarna suradnja u borbi protiv ovisnosti na županijskoj razini tada je formirana Stručna radna skupina koja je izradila Protokol. U Stručnoj radnoj skupini bili su stručnjaci različitih struka iz različitih resora, a obuhvaćeni su resori zdravstva, socijalne skrbi, pravosuđa, policije, odgoja i obrazovanja, lokalne uprave i samouprave te organizacije civilnog društva.

Primjerci Protokola podijeljeni su potom stručnjacima u svim resorima koji su sudjelovali u njegovom nastajanju i oni ga sada koriste u suradnji na županijskoj razini.

 

 

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Zdravlje