Banner
Na Bujštini obilježena 77. godišnjica bitke kod Kućibrega
Hrvatski inovatori osvojili zlatne, srebrne i brončane medalje u Njemačkoj
DP: Covid potvrde za ulazak u Sabor zadiru u ljudske i političke slobode
Arhiv HRT-a do 1990: Kulturno dobro vrijedno milijarde kuna izlazi iz bunkera
Umrla Jelena Brajša, dugogodišnja ravnateljica Caritasa
Božo Petrov pozitivan na koronavirus
Večernji list: Probijen zadnji tunel na pristupnim cestama Pelješkom mostu

  Koronavirus

Načelnik Stožera Civilne zaštite Pitomače Ivan Erhatić hvali se svatovima bez maske, distance i s više od 50 uzvanika

  vn           17.10.2020.         17054 pogleda
Načelnik Stožera Civilne zaštite Pitomače Ivan Erhatić hvali se svatovima bez maske, distance i s više od 50 uzvanika

Nacionalni stožer Civilne zaštite objavio je u ponedjeljak odluke kojima se uvodi obveza nošenja maski u zatvorenim prostorima i ograničavaju društvena okupljanja na kojima se očekuje više od 50 ljudi. Subota je, širom Viroviitčko-podravske županije, od Pitomače do Orahovice održavaju se svadbene svećanosti. Organizatori su bili dužni pet dana prije planiranog okupljanja zatražiti suglasnost za održavanje okupljanja od nadležnog županijskog stožera civilne zaštite što su vjerojatno i napravili, ali s terena nam stižu zapanjujuće vijesti nepoštivanja odluka, preporuka i zdravog razuma. Na većini svečanosti okupljeno je više od 50 osoba, a gotovo nitko nigdje ne nosi maske. Doznajemo i da je u jednim svatovima izbrojano čak 120 uzvanika. Bit će zanimljivo čuti što o svemu kaže županijski stožer Civine zaštite.

Mogu gospoda Capak, Božinović, Beroš i Venus biti zabrinuti, očajni, jadni i ljuti, mogu upozoravati, apelirati, moliti, kumiti, preklinjati, tražiti i zahtjevati. Badava im, ne slušaju ih ni članovi lokalnih stožera. Eto, na primjer, načelnik Stožera civilne zaštite Općine Pitomača Ivan Erhatić javno poručuje kako su odluke Nacionalnog srožera hrpetina besmislica i gluposti, nepotrebno tlačenje naroda, trla baba lan, zapravo najobičniji drek na šibici. Tijekom popodneva na Facebooku se hvalio svatovima, objavio fotografije vjenčanja Marije i Daria. Ne treba ih komentirati, govore više od tisuću riječi.

Ako je tako na vjenčanju, kako je tek na zabavi. Inspekcije se ne mora plašiti, kao šef Stožera sam ih imenuje i amenuje.

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

zspanco
18.10.2020. 15:33
Dajte najte delati norca z bedaka. Pak je Ivina Erhatić visokoobrazovani šofer. Je on v Zagrebu na Sveučilištu vučil šoferiti. Zna čovek kak se voza, joj mene bedaka, kak se vozi, ovaj oču reči kak se feštari.
Pametni
18.10.2020. 10:42
Hm , očito u RH vlada kaos , što se tiće korone i mjera koje se treba pridržavati. Očito da treba stožer smjeniti spomenutog gospodina , jer on nije primjer funkcije koju obavlja. A ako je član vladajuče politike , tada narušava bitno vjerodostojnost te politike , koja provodi mjere na nacionalnoj razini , no to je pitanje lokalne politike i loš primjer za nadolazeće lokalne izbore. Hoče li biti kazni od strane stožera i lokalne politike pokazati će vrijeme....ako ništa od toga...tada politika Vlade RH i nacionalnog stožera pada u vodu u VPŽ županiji i opčini Pitomača.


Još iz kategorije Koronavirus