Zeleno-lijeva koalicija: Izađite na izbore, sada napokon imate za koga glasati
Sud časti isključio Josipu Rimac iz HDZ-a
Cappelli: Nema razgovora s onima koji naštimavaju račune
Živi zid: Ministar Ćorić neprijatelj je svakog hrvatskog kućanstva
Demokrati: Ustaški poklič konačno treba trajno zabraniti
VLADA Na teret proračuna udžbenici za učenike slabijeg imovinskog statusa
Vlada: Iz proračunske zalihe 1,1 milijuna za udrugu Palčići

  Virovitica

Nedoumice oko nove cijene plina

        17.09.2002.         1764 pogleda
Nedoumice oko nove cijene plina
VIROVITICA, 17. rujna - Unatoč negodovanju gradskih vijećnika i građana, rujanski računi za plin bit će veći. No, hoće li povećanje biti najavljenih dvanaest posto još uvijek nije sigurno. Nadzorni odbor Virkoma tražio je da se o tome prijedlogu izjasni i Skupština, a ovoga tjedna o toj bi temi trebali razgovarati i članovi Gradskog poglavarstva iako je iz Ministarstva za javne radove, obnovu i graditeljstvo stiglo tumačenje po kojemu za ovo povećanje ne treba tražiti suglasnost jedinice lokalne samouprave jer se ne povećava distributivna razlika nego je povećanje posljedica odluke Vlade RH o novoj nabavnoj cijeni plina i usluga transporta.
Skupština Virkoma i Gradsko poglavarstvo bi trebali pronaći `unutarnje rezerve` kojima bi se nadoknadilo dva milijuna kuna godišnje, koliko će Virkom više morati platiti oko 1,8 milijuna prostornih metara plina koje godišnje potroše korisnici virovitičkog distributera. Ne pronađu li ih i cijena se poveća 12 posto, prostorni metar plina od 1. rujna plaćat će se 1,9724 kuna ili dvadesetak lipa više nego do sada. Virkomova tabela pokazuje i izračun te nove cijene: nabavna cijena plina koja po novome iznosi kunu + 0,182 kune usluga transporta + Virkomovih nepromijenjenih 0,0847 kuna razlika u mjerenju i 0,35 kuna distributivne razlike + povećan iznos PDV-a 0,3557 kuna.
- Nemamo ništa protiv da postotak povećanja bude manji ili da ga uopće nema, samo ako nam kažu gdje da pronađemo ta dva milijuna kuna - kaže Mirko Kovačević, direktor Virkoma.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije ViroviticaVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.