Sabor u četvrtak o državnom proračunu za iduću godinu
Divjak: Jedini sustav u koji moramo ulagati jest sustav odgoja i obrazovanja
Mrak Taritaš: Rebalans proračuna prava slika Vlade - tri godine bez ozbiljnih reformi
Aladrović obećao pravedniji i objektivniji sustav plaća u javnim službama
Prosvjed sindikata obrazovanja: Nemamo pravo odustati, idemo dalje!
Ministar Marić hvali se odgovornim upravljanjem, oporba kritizira
Maras o sastanku Plenkovića i Bandića: "Ruka ruku koruptivnu mije"

Objavljen Pravilnik o izdavanju EU potvrde


  Obrtništvo           15.11.2015.         939 pogleda
Objavljen Pravilnik o izdavanju EU potvrde

Na temelju Zakona o reguliranim profesijama i priznavanju inozemnih stručnih kvalifikacija, ministar rada i mirovinskog sustava donio je Pravilnik o izdavanju EU potvrde. Njime se propisuje sadržaj i uvjeti za dobivanje EU dokumenta domaćim pravnim i fizičkim osobama za neometano pružanje usluga na tržištu država potpisinica Ugovora o EU gospodarskom prostoru i Švicarske konfederacije. EU potvrdu za obrtnika izdaje mjesno nadležan ured državne uprave u roku od 15 dana od dana uredno podnesenog zahtjeva.

Zahtjev se može podnijeti na propisanom obrascu osobno, putem pošte ili elektronički i u njemu obrtnik mora navesti podatke vezane za identifikaciju obrta i njegova vlasnika, naziv države domaćina na čijem području će pružati usluge i naziv profesije odnosno djelatnosti koje namjerava obavljati.

Također, uz zahtjev potrebno je u neovjerenoj preslici priložiti i slijedeću dokumentaciju: domovnicu, uvjerenje Suda ne starije od 6 mjeseci da se protiv osobe ne vodi kazneni postupak, osobnu iskaznicu, dokaz o obrazovnoj kvalifikaciji, potvrdu o OIB-u, podatke HZMO-a o radno-pravnom statusu i dokaz o stečenom radnom iskustvu za poslove koji će se obavljati. Pravilnik je objavljen u „Narodnim novinama“ br. 123 od 11. studenog 2015. i stupa na snagu 19. studenog 2015.

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije ObrtništvoOve mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na: