Zeleno-lijeva koalicija: Izađite na izbore, sada napokon imate za koga glasati
Sud časti isključio Josipu Rimac iz HDZ-a
Cappelli: Nema razgovora s onima koji naštimavaju račune
Živi zid: Ministar Ćorić neprijatelj je svakog hrvatskog kućanstva
Demokrati: Ustaški poklič konačno treba trajno zabraniti
VLADA Na teret proračuna udžbenici za učenike slabijeg imovinskog statusa
Vlada: Iz proračunske zalihe 1,1 milijuna za udrugu Palčići

  Obrtništvo

Objavljen Pravilnik o izdavanju EU potvrde

        15.11.2015.         1029 pogleda
Objavljen Pravilnik o izdavanju EU potvrde

Na temelju Zakona o reguliranim profesijama i priznavanju inozemnih stručnih kvalifikacija, ministar rada i mirovinskog sustava donio je Pravilnik o izdavanju EU potvrde. Njime se propisuje sadržaj i uvjeti za dobivanje EU dokumenta domaćim pravnim i fizičkim osobama za neometano pružanje usluga na tržištu država potpisinica Ugovora o EU gospodarskom prostoru i Švicarske konfederacije. EU potvrdu za obrtnika izdaje mjesno nadležan ured državne uprave u roku od 15 dana od dana uredno podnesenog zahtjeva.

Zahtjev se može podnijeti na propisanom obrascu osobno, putem pošte ili elektronički i u njemu obrtnik mora navesti podatke vezane za identifikaciju obrta i njegova vlasnika, naziv države domaćina na čijem području će pružati usluge i naziv profesije odnosno djelatnosti koje namjerava obavljati.

Također, uz zahtjev potrebno je u neovjerenoj preslici priložiti i slijedeću dokumentaciju: domovnicu, uvjerenje Suda ne starije od 6 mjeseci da se protiv osobe ne vodi kazneni postupak, osobnu iskaznicu, dokaz o obrazovnoj kvalifikaciji, potvrdu o OIB-u, podatke HZMO-a o radno-pravnom statusu i dokaz o stečenom radnom iskustvu za poslove koji će se obavljati. Pravilnik je objavljen u „Narodnim novinama“ br. 123 od 11. studenog 2015. i stupa na snagu 19. studenog 2015.

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije ObrtništvoVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.