Banner
Amsterdam planira zabraniti pušenje trave u centru grada
Obilne oborine na području više županija
Grbin: ZOR se sveo na ideološki stav gdje treba provoditi nedjelju ujutro
Plenković: Hrvatsku svi gledaju kao nogometnog giganta
Grbin: Plenkovićeva godina isporuke je pomalo kićenje tuđim perjem
U Hrvatskoj 250.000 ovisnika o alkoholu; među prvih pet u EU po konzumaciji
Hrvatska: 373 nova slučaja koronavirusa

  Zdravstvo

Objavljena lista najboljih hrvatskih bolnica - virovitička među najgorima

  vn           12.01.2023.         8571 pogleda
Objavljena lista najboljih hrvatskih bolnica - virovitička među najgorima

Na rang listi Hrvatske liječničke komore Opća bolnica Virovitica je prema kvaliteti upravljanja i uvjetima rada u 2022. godini među najgorima u Hrvatskoj. Od 41 hrvatske bolnice virovitička je u tablici Kvaliteta upravljanja na 34., a u tablici Uvjeti rada na pretposljednjem, 40. mjestu. Rezultat je to anketnog istraživanja Studije hrvatskog liječništva koje je Hrvatska liječnička komora provela tijekom svibnja i lipnja. Prvi je to pokušaj rangiranja ustanova u hrvatskom zdravstvu prema kvaliteti upravljanja. Rang lista temelji se na stavovima liječnika - nositelja zdravstvene skrbi. Bolnice su rangirane na temelju stavova više od 3400 bolničkih liječnika što je 38 posto. Voditelj projekta i član Izvršnog odbora Komore dr. Ivan Raguž izjavio kako su u Komori zadovoljni visokim odazivom bolničkih liječnika.

Ključni problemi hrvatskih liječnika su premalo vremena za pacijenta i preveliko radno opterećenje, istodobni rad na više radilišta, previše administrativnog posla, premalo vremena za edukaciju i loše upravljanje. Čak 58 posto vrlo je nezadovoljno vremenom koje ima na raspolaganju za pacijente, a često ili uvijek rade na više radilišta. Gotovo 29 posto liječnika na poslu nema radnu sobu s računalom, a 47 posto koji imaju radnu sobu s računalom dijeli ga s još petero liječnika. Čak 36 posto bolničkih liječnika protekle je godine bilo izloženo verbalnom vrijeđanju ili prijetnjama.

Liječnici su kvalitetu upravljanja u ustrojstvenoj jedinici prosječno ocijenili s 4,7 na ljestvici od 0 do 10. Načinom komunikacije ravnatelja nezadovoljno je 44 posto liječnika.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Zdravstvo