Ministarstvo omogućuje školama terensku nastavu u Jasenovcu
Sinčić: Staviti moritorij na uvođenje 5G tehnologije
Predstavnici SPC-a bojkotirali ekumensku molitvu za jedinstvo kršćana
Atifašistička liga: 75 karanfila za žrtve holokausta na Trgu žrtava fašizma
Ministar Kujundžić nema izbora, ili će sam odstupiti ili će ga smijeniti
Bunjac napušta Pernarovu stranku
Odbor za obrazovanje: Promicati radnu definiciju antisemitizma

  Prosvjeta

Od teorije do prakse - projekti u OŠ Eugena Kumičića iz Slatine

        18.01.2014.         978 pogleda
Od teorije do prakse - projekti u OŠ Eugena Kumičića iz Slatine

Županijsko stručno vijeće ravnatelja osnovnih škola Bjelovarsko-bilogorske županije održalo je u Daruvaru u Osnovnoj školi Vladimira Nazora, a stručni skup su pozdravile ravnateljica škole Vesna Štefanac  i voditeljica županijskog stručnog vijeća Ivana Gregorić.

Jedna od tema je bila i povlačenje sredstava iz europskih fondova te je za tu temu bila pozvana gošća predavačica profesorica Melita Schmitz iz Osnovne škole Eugena Kumičića iz Slatine budući da je bila i jest voditeljica triju projekata sufinanciranih sredstvima Europske unije.

Profesorica Schmitz predstavila je projekt Zajedničkom suradnjom osnovnih škola Slatine i Sigetvara do boljega znanja (L.E.C.S.S.) koji je završio sa provedbom 30.travnja 2011. godine u vrijednosti od 167.966,00 eura. Projekt je realiziran na komponenti II, IPA Pretpristupnog fonda: Prekogranični program Mađarska-Hrvatska 2007-2013.

Projekt Znanjem i prijateljstvom za bolje sutra  sufinancirat će se isto preko IPA Prekograničnog programa Mađarska -Hrvatska u vrijednosti od 230.272,10 eura s istim projektnim partnerom Osnovnom školom Tinodi Lantos iz Sigetvara.

Informatička znanja za uspješnu i kreativnu budućnost projekt je koji će se sufinancirati iz Europskog socijalnog fonda; Daljnji razvoj i provedba hrvatskog kvalifikacijskog okvira.  Ukupna vrijednosti projekta je 204.224,23 eura, a provest će ga pet projektnih partnera: OŠ Eugena Kumičića iz Slatine, OŠ Dobriše Cesarića iz Zagreba, OŠ Ivana Granđe iz Zagreba, OŠ Otona Ivekovića iz Zagreba i Grafička škola u Zagrebu iz Zagreba.

U sklopu programa Comenius provodi se projekt Plesni prijatelji u vrijednosti od 22.500,00 eura i projekt će realizirati pet projektnih partnera iz Turske, Bugarske, Poljske, Slovačke i Hrvatske.

Predstavljeni su projekti sufinancirani iz Zaklade Slagalica: Sport za sve (Sufinanciranje Zaklade Slagalica: 15.000,00 kuna)i Učenje, igra i zabava na svježem zraku (Sufinanciranje Zaklade Slagalica: 13.000,00 kuna).

Profesorica Schmitz sudionicima skupa predstavila je cjelokupnu problematiku u upravljanju projektnim ciklusom te ih uputila na sve relevantne institucije i organizacije koje otvaraju natječaje za neprofitne organizacije kao što su škole.

 

 

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije ProsvjetaVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.