Zeleno-lijeva koalicija: Izađite na izbore, sada napokon imate za koga glasati
Sud časti isključio Josipu Rimac iz HDZ-a
Cappelli: Nema razgovora s onima koji naštimavaju račune
Živi zid: Ministar Ćorić neprijatelj je svakog hrvatskog kućanstva
Demokrati: Ustaški poklič konačno treba trajno zabraniti
VLADA Na teret proračuna udžbenici za učenike slabijeg imovinskog statusa
Vlada: Iz proračunske zalihe 1,1 milijuna za udrugu Palčići

  Gospodarstvo

Održan koordinativni sastanak LAG-ova Virovitičko-podravske županije

  vpž.hr           23.07.2014.         689 pogleda
Održan koordinativni sastanak LAG-ova Virovitičko-podravske županije

U maloj vijećnici Virovitičko-podravske županije održan je koordinativni sastanak LAG-ova Virovitičko-podravske županije koji je vodio pročelnik Upravnog odjela za zajedničke politike i fondove EU, Tugomir Majdak sa suradnicima. Sastanku su nazočili predstavnici; LAG-a – Virovitički prsten, LAG-a – Papuk, LAG-a – Marinianis, predstavnici Agencije za regionalni razvoj VPŽ – VIDRA i Razvojne agencije VTA.

Razgovaralo se o planiranju izrade Lokalnih razvojnih strategija LAG-ova s područja Virovitičko-podravske županije za predstojeće razdoblje 2014. - 2020., a čiji proces se planira pokrenuti od rujna 2014. godine u suradnji sa upravnim odjelima VPŽ, Agencijom za regionalni razvoj VPŽ - VIDRA, Razvojnom agencijom VTA i LAG-ovima s područja Virovitičko-podravske županije.

Također se raspravljalo se o nacrtu Pravilnika za provedbu podmjere 19.1. Pripremna pomoć u sklopu Mjere 19. „LEADER“ nacrta Programa ruralnog razvoja RH za razdoblje 2014.-2020.

Na sastanku je također analiziran stupanj pripremljenosti projekata budućih korisnika: JLS, komunalna poduzeća, LAG-ovi i udruge s područja županije, za prvi natječaj u okviru Mjere 7. „Temeljne usluge i obnovu sela u ruralnim područjima“ u sklopu gore navedenog Programa.

Ova mjera će se provoditi se kroz sljedeće podmjere:

M07.1. Sastavljanje i ažuriranje planova za razvoj općina i naselja u ruralnim područjima

M07.2. Ulaganja u izradu, poboljšanje ili proširenje svih vrsta male infrastrukture

M07.4. Ulaganja u uspostavu, poboljšanje ili širenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije GospodarstvoVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.