Banner
Milošević: Milanović iznevjerio povjerenje birača
Banožić: Ne impresionira me glumatanje fakina sa zagrebačkih ulica
Plenković pozvao OLAF i DORH da stanu pred mikrofone ako imaju nešto
Plenković pozvao Raspudića na covid-odjel i nazvao ga besramnim licemjerom
Raspudić: Pozivam premijera na sučeljavanje, a ne paradiranje kroz bolnice
Quo vadis, Aida? proglašen najboljim europskim filmom
Studentima od 1. siječnja minimalna satnica 29,30 kuna

  Virovitica

Održan seminar o postupanju u slučaju nasilja u obitelji Zajednice saveza osoba s invaliditetom

  vpž           20.01.2011.         1616 pogleda
Održan seminar o postupanju u slučaju nasilja u obitelji Zajednice saveza osoba s invaliditetom

U Velikoj vijećnici Virovitičko-podravske županije, u organizaciji Zajednice saveza osoba s invaliditetom Hrvatske, održan je seminar o primjeni Protokola o postupanju u slučaju nasilja u obitelji. Naime, Zajednica saveza osoba s invaliditetom je krovna organizacija udruga devet nacionalnih saveza i mreža zaštitnih radionica Hrvatske putem kojih okupljaju preko 250 lokalnih udruga osoba svih vrsta invaliditeta u cijeloj Hrvatskoj. U suradnji s Udrugom distrofičara Virovitica, kao partnerskom udrugom, provode projekt „Potpora ženama s invaliditetom u sprječavanju obiteljskog nasilja", odobrenog od strane Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti.

Cilj projekta je unaprijediti primjenu Protokola o postupanju u slučaju nasilja u obitelji radi boljeg razumijevanja prilikom intervencije kad su u pitanju osobe, a naročito žene, s invaliditetom, te unaprijediti postupanje po Protokolu. U prigodi seminara koji je održan u Virovitici, predstavljeni su dokument koji reguliraju pitanje nasilja u obitelji, da žene s različitim vrstama invaliditeta iznesu specifičnosti koje je potrebno poznavati kad se primjenjuje Protokol te da predstavnici pravosuđa, socijalne skrbi i policije iznesu iskustva o primjeni Protokola.

Tim povodom, nazočnima su se u Virovitici obratili Zorislav Bobuš, predsjednik Zajednice saveza osoba s invaliditetom Hrvatske, Tomislav Tolušić župan Virovitičko-podravske županije, predstavnici udruga distrofičara s područja Virovitice i Slatine, Policijske uprave Virovitičko-podravske, Centra za socijalnu skrb Virovitica, Prekršajnog suda u Virovitici,...Uz župana Virovitičko-podravske županije Tomislava Tolušića, seminaru su između ostalih nazočili i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Virovitičko-podravske županije Vesna Šerepac, zamjenica predsjednika Skupštine Virovitičko-podravske županije Sanja Kirin,...

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Virovitica