Banner
Večernji list: Hrvati po gorivo opet u BiH
Saborska oporba: Hrvatska nema jasnu strategiju protiv covida
Plenković: Cijena benzina ograničava se na 11,10, a dizela na 11 kuna
Bačić: HDZ nije ni zločinačka niti kriminalna organizacija
Plenković: Sanadera meni prišit neće nitko !
Jandroković: Nosim politički teret, ali ne i odgovornost za ono što nisam kriv
Raspudić: Koruptivni vuk HDZ-a ne mijenja ni ćud, ni dlaku

  Aktualnosti

Održana početna konferencija Projekta „Solidarni za žene!“ u sklopu projekta Zaželi – Program zapošljavanja žena – faza II

  vn           09.08.2021.         423 pogleda
Održana početna konferencija Projekta „Solidarni za žene!“ u sklopu projekta Zaželi – Program zapošljavanja žena – faza II

Održana je početna konferencija Projekta „Solidarni za žene!“ u suradnji s partnerima Hrvatskim zavodom za zapošljavanje – Područni ured Virovitica, Centrom za socijalnu skrb Virovitica i Centrom za socijalnu skrb Slatina. Konferenciju je otvorio predsjednik Udruge „SMS“ Mario Jakša koji je nazočnima predstavio Projekt. Ukupna   vrijednost Projekta je 928.400,00 kuna, a financiran je sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda. Trajanje Projekta je 14 mjeseci.

Cilj Projekta je unaprjeđenje i osnaživanje radnog potencijala žena kroz obrazovanje/usavršavanje radi jačanja konkurentnosti na tržištu rada. Projektom je zaposleno 10 žena na razdoblje od 12 mjeseci koje su u nepovoljnom položaju na tržištu rada i prijavljene u evidenciju nezaposlenih Hrvatskog zavoda za zapošljavanje s najviše završenim srednjoškolskim obrazovanjem. Žene skrbe o 60 starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju te će iste proći edukaciju i biti osposobljene prema potrebama tržišta rada.

Krajnji korisnici Projekta su osobe starije životne dobi i osobe u nepovoljnom položaju s područja Virovitičko – podravske županije, koji će imati izravnu korist ovog Projekta.

Potpora i podrška krajnjim korisnicima uključuje pomoć u nabavi namirnica, lijekova i drugih potrepština, pomoć u pripremi obroka, pomoć u održavanju čistoće stambenog prostora, pomoć pri održavanju osobne higijene, posredovanju u ostvarivanju raznih prava (plaćanje računa, dostava pomagala, naručivanje i pratnja kod liječnika i sl.), pružanje podrške kroz razgovore i druženje, pratnja i pomoć u raznim društvenim aktivnostima. Također, krajnjim korisnicima će se na mjesečnoj razini kupovati i dostavljati potrepštine za osobnu higijenu i održavanje higijene stambenog prostora u iznosu od 50,00 kn mjesečno po krajnjem korisniku.

Projekt je omogućio kroz zapošljavanje u lokalnoj zajednici osnaživanje i unaprjeđenje radnog potencijala pripadnica ciljane skupine, tj. teže zapošljivih žena s nižom razinom obrazovanja te ujedno povećao razinu kvalitete života krajnjih korisnika.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Aktualnosti