Banner
HAK zbog olujnog vjetra zatvorio A1 kod Sv. Roka te niz cesta prema jugu
DHMZ: Oblačno, vjetrovito i kišno vrijeme, u višem gorju snijeg
Osječki KBC nabavlja PET/CT uređaj
Piletić: Vlada pomaže umirovljenicima petim paketom mjera
Okrugli stol o umjetnoj inteligenciji - Hrvatska još nema nacionalnu strategiju
Vrhovni sud: Sudska odluka nema značenje kakvo joj pripisuje udruga Franak
Feministička udruga Ženska soba u kampanji za prava žrtava kaznenih djela

  Gospodarstvo

Održana završna konferencija IPA IV projekta Menadžeri lokalnog razvoja

        18.03.2014.         1901 pogleda
Održana završna konferencija IPA IV projekta Menadžeri lokalnog razvoja

U Poduzetničkom inkubatoru Virovitičko-podravske županije u Virovitici održana je završna konferencija projekta „Menadžeri lokalnog razvoja - pokrenimo znanje". Nositelj projekta je VIDRA Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije, a partneri na projektu Regionalna razvojna agencija Požeško-slavonske županije, Petrinjska razvojna agencija PETRA i Pučko otvoreno učilište Algebra. Projekt je počeo krajem rujna 2012. godine i provodit će se do kraja ožujka 2014.

U sklopu projekta održane su edukacije za nezaposlene osobe, a ukupno su bile obuhvaćene 54 osobe s područja Virovitičko-podravske, Požeško-slavonske i Sisačko-moslavačke županije.

Cilj projekta je bio kroz 18 mjeseci doprinijeti većoj zapošljivosti i zapošljavanju dugotrajno nezaposlenih visokoobrazovanih osoba u Virovitičko-podravskoj, Požeško-slavonskoj i Sisačko-moslavačkoj županiji na način da im se omogući uključivanje u lokalni razvoj. Projektom je razvijen program za obuku menadžera lokalnog razvoja, te su osposobljene ukupno 54 osobe za tu funkciju kroz opsežnu teorijsku obuku. Ono po čemu je ovaj program poseban na razni Hrvatske je činjenica da je  polaznicima bilo omogućeno da steknu praktično iskustvo u upravljanju lokalnim razvojem u jedinicama lokalne samouprave, odnosno u općinama i gradovima. Više o projektu saznajte na web stranici www.ipa4-ldm.eu.

Polaznike i goste Pozdravne govore održali su Sanja Bošnjak, zamjenica župana Virovitičko-podravske županije, zamjenik župana Požeško-slavonske županije Ferdinand Troha, načelnici općina, direktor Poduzetničkog inkubatora Igor Andrović i ravnateljica Razvojne agencije VIDRA, Natalija Havidić koja je ujedno napravila i kratki uvod u projekt.

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Gospodarstvo