Banner
Ugostitelji će od 15. veljače moći prodavati sve što imaju u ponudi
Lenart: Novim zakonom o sjemenu čini se šteta najslabijima
Oporba pozdravila popuštanje mjera, ali smatra to nedovoljnim
Za čak 75 posto porastao broj smrtnih ozljeda u građevinarstvu
Večernji list: Tisuće Hrvata žele po cjepivo u Rusiju
B.a.b.e. odgovorile Milanoviću - nećemo trivijalizirati temu seksualnog nasilja
Studija: Mutirani soj virusa mogao bi izazvati više smrti u Britaniji

  Aktualnosti

Održana završna konferencija projekta “Želim i mogu ostvariti pravo na besplatnu pravnu pomoć”

  vn           24.01.2021.         529 pogleda
Održana završna konferencija projekta “Želim i mogu ostvariti pravo na besplatnu pravnu pomoć”

Dana 4. siječnja 2021. održan je online završni sastanak i završna konferencija projekta “Želim i mogu ostvariti pravo na besplatnu pravnu pomoć” koji je financiran od strane Ministarstva pravosuđa RH. Projekt se sastojao u pružanju besplatne pravne pomoći za sve stanovnike Virovitičko – podravske županije koji ispunjavaju uvjete za ostvarivanje besplatne pravne pomoći sukladno odredbama Zakona o besplatnoj pravnoj pomoći (“Narodne novine”, br. 143/13, 98/19). Uz navedeno, u Projekt su bili uključeni korisnici s područja općine Gradine, Suhopolja, Sopja, Voćina te grada Slatine.

U Projekt su uključene i imale prioritet u ostvarivanju besplatne pravne pomoći: osobe s invaliditetom, osobe treće životne dobi starije od 60 godina te pripadnici nacionalnih manjina

Ovim Projektom obuhvaćeno je 237 korisnika. Dio korisnika besplatne pravne pomoći su pripadnici nacionalnih manjina (12 osoba).

Korisnici su uglavnom bile osobe iz ruralnih i slabo razvijenih mjesta koje žive uglavnom u samačkim seoskim domaćinstvima i koji imaju slabu ili nikakvu mogućnost za ostvarivanje pravne pomoći zbog svojeg lošeg zdravstvenog stanja, prometne udaljenosti od većih mjesta, ali i zbog socijalne isključenosti iz društva.

Oblik pravne pomoći koji je bio dominantan je pružanje pravnih savjeta.

Cijeli projektni tim je izrazio zadovoljstvo pružanjem besplatne pravne pomoći, pogotovo u ovim trenutnim epidemiološkim uvjetima zbog COVID-19. Cjelokupni rezultati bit će dostupni u izvješću.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije AktualnostiVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.