Banner
Večernji list: Hrvati po gorivo opet u BiH
Saborska oporba: Hrvatska nema jasnu strategiju protiv covida
Plenković: Cijena benzina ograničava se na 11,10, a dizela na 11 kuna
Bačić: HDZ nije ni zločinačka niti kriminalna organizacija
Plenković: Sanadera meni prišit neće nitko !
Jandroković: Nosim politički teret, ali ne i odgovornost za ono što nisam kriv
Raspudić: Koruptivni vuk HDZ-a ne mijenja ni ćud, ni dlaku

  Poljoprivreda

Osjenjeno 59 uzoraka meda za nagradu Zlatna žlica sajma Agroepo

  hgk           31.08.2021.         342 pogleda
Osjenjeno 59 uzoraka meda za nagradu Zlatna žlica sajma Agroepo

U organizaciji HGK – Županijske komore Virovitica i Virovitičko-podravske županije, uz suorganizaciju Tehnološko-inovacijskog centra Virovitica te u suradnji s pčelarskim udrugama s područja županije, u Tehnološko-inovacijskom centru, 30. kolovoza je održano senzoričko ocjenjivanje meda na kojem je ocijenjeno 59 uzoraka meda, u sklopu 16. županijskog i 13. međunarodnog ocjenjivanja meda. Na ocjenjivanju je bilo najviše meda od bagrema i lipe te cvjetnog meda.

Ocjenjivanje je obavilo ocjenjivačko povjerenstvo na čelu sa sveučilišnim profesorom, Draganom Bubalom s Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, a u njemu su još bili: Lidija Svečnjak (Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu), Gordana Hegić (Biorad Zagreb), Andrea Poslek (HGK – Županijska komora Virovitica), Mirjana Špehar (Zavod za javno zdravstvo Sveti Rok Virovitičko-podravske županije), Ivan Ivanec (Zavod za javno zdravstvo Sveti Rok Virovitičko-podravske županije) i Ljubica Kravarščan (Uprava za stručnu podršku razvoju poljoprivrede i ribarstva Ministarstva poljoprivrede – Podružnica VPŽ).

Ocjenjivanje meda provedeno je sukladno Pravilniku o kvaliteti meda i drugih pčelinjih proizvoda u Republici Hrvatskoj i standarda za med Europske unije. Rezultati ocjenjivanja bit će poznati prilikom proglašenja najboljeg meda kojem će se dodijeliti nagrada Zlatna žlica za najbolji med, a u sklopu ovogodišnjeg Agroexpa koji će se u Virovitici održati 25. rujna.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Poljoprivreda